Gratis Vrijwilligerswerk

Gratis vrijwilligerswerk hier een vrijwilliger met `zijn` kids op school
Sportles schooltje

Gratis vrijwilligerswerk in Latijns Amerika of werk tegen een kleine vergoeding? De meeste organisaties vragen geld zodat je mag komen werken… Als je direct aan een vrijwilligerswerk project betaald heb je zekerheid dat je geld ten goede komt aan het project. MAAR als je vrijwilligerswerk boekt bij een organisatie in Nederland dan is het zeker dat een deel van je geld naar het bedrijf in Nederland gaat. Er zijn ook veel taalscholen in Latijns Amerika die forse bedragen vragen om het vrijwilligerswerk voor je te regelen. Ook daar zijn we niet blij mee. We zoeken samen met de scholen in Latijns Amerika naar gratis vrijwilligerswerk projecten want die zijn er, in de meeste landen, nog steeds wel. Soms stuiten we op hele mooie projecten waar een  kleine vergoeding wordt gevraagd. Dergelijke projecten voegen we dan wel toe aan ons bestand en vermelden de kosten.

Hoe gaat het in zijn werk?

Geweldig gratis vrijwilligerswerk project in Cusco, Peru
Corazon de Apus

Studeer Spaans bij één van de scholen in Guatemala, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Ecuador, Peru of Argentinie. De scholen kunnen (gratis) vrijwilligerswerk voor je regelen als je daar lessen neemt. Op een paar scholen is zelfs een vrijwilligerswerk coördinator aanwezig. In het rolmenu `Vrijwilligers` hierboven vindt je de projecten die we bieden in de verschillende landen. Tijdens je Spaanse lessen kun je met de school overleggen welk project het beste past bij jouw werkervaring en wensen. Vaak is het mogelijk met je docent of de coördinator het project vooraf te bezoeken. Er zijn een paar scholen waar je tijdens je lessen al kunt deelnemen aan vrijwilligerswerk. Tenminste als je Spaans voldoende is voor het soort werk. Je hebt dan halve dagen les en werkt halve dagen of een paar uur per week. Houdt er wel rekening mee dat Spaanse les hebben en dus huiswerk maken en werken op hetzelfde moment gewoon zwaar is. Je wilt zeker ook de activiteiten die de school biedt meemaken en leuke dingen met je medestudenten ondernemen.

Vrijwilligerswerk vooraf reserveren

Gratis vrijwilligerswerk hier Cusco
Naschoolse opvang

Je kunt vooraf je vrijwilligerswerk reserveren en voor de accommodatie waar je tijdens het werk gebruik van gaat maken betalen. Nodig is dit niet. Je kunt ook ter plekke kiezen in welk project je gaat werken en daar je accommodatie regelen.
De minimale tijd die je beschikbaar dient te zijn voor (gratis) vrijwilligerswerk is meestal één maand maar kan afwijken. Dat is beschreven bij ieder project. Houdt er rekening mee dat werk met weeskinderen voor korte tijd (één maand) niet mogelijk is. De kinderen zijn vaak al meerdere malen verlaten door zowel ouders als andere opvoeders. Deze groep kinderen is zeker niet gebaat met kortdurend werkende vrijwilligers.

Hoeveel Spaans moet je spreken voordat je kunt gaan werken?

Wanneer je met mensen wilt gaan werken als vrijwilliger dient je niveau van Spaans heel behoorlijk te zijn. Realiseer je ook dat hoe beter je met de mensen ion het project kunt praten hoe leuker het werk voor jou wordt! Ook de vastemederwkers in een project spreken doorgaans geen Engels en je zilt toch moeten overleggen, ook als je met dieren werkt.
Voor gratis vrijwilligerswerk projecten in de bosbouw of op plantages worden meestal wel wat minder eisen gesteld aan de duur van je hulp.
Hoe houdt je de kosten voor levensonderhoud laag tijdens je gratis vrijwilligerswerk? Na je lessen bij je gastgezin blijven en zo voor weinig geld je onderdak en maaltijden regelen. In Guatemala en Nicaragua kun je al voor E75 per week slapen en eten bij een lokaal gastgezin.

Kies hierboven in het menu onder de knop `Vrijwilligers` een land en bekijk de mogelijkheden.

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét Spaanse lessen.