4 weken vanaf €1860

Mitad del Mundo, het midden van het aardoppervlak met 0 graden noorderbreedte en 0 graden westerlengte

Mitad del mundo

Wat bevat de Travelling Classoom in Ecuador? Spaanse lessen en veel excursies tijdens deze Travelling Classroom. Je reist langs Quito, naar keuze Cuenca of Amazone jungle, Manta en Montañita, incl. binnenlandse vlucht van Quito naar Manta. €1860 met Cuenca / €2010 met een jungle week erin.

Wanneer? Start op iedere zondag van het jaar.

Letop: Groot voordeel van deze reizen is dat ze geen minimaal aantal deelnemers kennen, dus nooit worden afgezegd, ze gaan altijd door! Wel kan het zijn dat een populaire reis vol zit dus wacht niet langer dan nodig met reserveren!

Hier zie je de startdatum in iedere plaats van de Travelling Classroom.

Spaanse les

Je hebt in iedere plaats 20 uur Spaanse les, behalve in de jungle daar heb je 15 uur les in een groepje. Doorgaans zitten er 3 of 4 studenten in een groep.

Accommodatie

In gastgezinnen in een 1-persoons kamer en met twee maaltijden per dag in Quito, Cuenca en Manta. In de jungle, als je daarvoor kiest, slaap je in een gedeelde kamer in een jungle lodge. In Montañita in een gedeelde cabaña. Tegen een meerprijs kan je in 1-persoonskamers slapen in de jungle (€70) en Montañita (€60).

Naast de spaanse lessen bieden we de volgende activiteiten en excursies:

1e week van de Ecuador Travelling Classroom: Quito

Dinsdagmiddag Stadstour in het oude, koloniale, gedeelte van Quito.
Woensdag middag Ecuadoriaanse kookles.
Woensdag avond Wereld beroemde trip met kabellift boven Quito `Quito by night`.
Donderdag Bezoek aan de Equator, het midden van de wereld (Mitad del Mundo) en museum Intiñan.
Saturday Dagexcursie.
Bezoek aan Nationaal Park Cotopaxi, de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Je loopt omhoog en raced naar beneden op een mountainbike, ja met helm en andere benodigdheden! Een ware adrenaline injectie! Lunch pakket voor onderweg. Voor de verschillende weertypen (verschillende hoogten) dien je zelf voor de juiste kleding te zorgen.
Zondag Vroege start voor de trip naar Quenca of de jungle.
Spanish classes in Ecuador, city walk

In de komende week van je Travelling Classroom Ecuador: je kiest voor Cuenca of de Amazone jungle.

2e week van de Ecuador Travelling Classroom: optie 1 Cuenca

Zondag Transfer van het busstation naar je gastgezin.
Maandag middag City tour. Cuenca bevindt zich in het zuiden van Ecuador op een hoogte van 2500 meter. De stad is gesticht in de 16e eeuw door de spanjaarden. Het heeft 2 kathedralen, de eerste werd in 1557 geinaugureerd en de andere pas in 1880. Een klooster en archeologische Inca opgravingen maken deze plaats bijzonder.
Woendagmiddag Salsa dansles
Donderdagmiddag Bezoek aan het museum ‘Banco Central’ (de munt), ruines van Pumapungo en de Inca tuin.
Vrijdag middag Bezoek aan Ingapirca.
Zaterdag Vrije dag met optionele activiteit (not inclusief in het programma).
Zondag Bustrip naar Manta
Ingapirca

Of kies voor 1 week Spaanse les in de JUNGLE:

2e week van de Ecuador Travelling Classroom: optie 2 Jungle

Zondag Aankomst eind van de middag in de jungle lodge.
Maandagmiddag Inner-tubing (dobber de rivier omlaag in een vrachtwagen band) of we bouwen een eigen vlot en dobberen daarmee de rivier af.
Donderdagmiddag Wandeling op ‘vogeleiland’.
Woensdagmiddag Bezoek ene Indiaanse gemeenschap waar je gaat blaasvissen en chicha te drinken krijgt (gefermenteerde mais) of je bezoekt een shaman*.
Donderdagmiddag Test je geluk: we gaan goud delven in de rivier en gaat artisanaal vissen. Of je bezoekt het dieren opvang-reservaat in de jungle*
Vridagmiddag Jungle wandeling in het reservaat `Viva Selva’. Indiaanse gemeenschap. Maak je eigen chocolade. Je ziet veel verschillende soorten apen maar ook uilen, katachtigen, toukans en caipibara’s een soort reuze marmoten van 80 kilo. Ook al leven ze in grote families, geen angst ze eten alleen maar planten.
Zaterdag Vrije dag voor optionele activiteiten.
Zondag Naar Manta: Per bus naar Quito en vandaag per vliegtuig naar Manta.*Afwisselende activiteiten. In total bieden ze 18-verschillende activiteiten dus als je 2 weken zou boeken heb je niet dezelfde activiteiten.
Jungle trip during the 1 or 2 week Travelling Classroom

3e week van de Ecuador Travelling Classroom: Manta

Zondag Transfer van het busstation wanneer je uit Cuenca komt of van de luchthaven als je uit de jungle komt naar je gastgezin in Manta.
Dinsdagmiddag Salsa dansles.
Woensdagmiddag
Naar Monte Cristi waar de welbekende ‘Panama hoeden’ worden gemaakt. (Nee die komen dus niet uit Panama ☺
Donderdagmiddag Tijd voor parapente!
Vrijdagmiddag Ecuadoriaanse kookles.
Zaterdag Dagtrip naar Isla de la Plata. Deze eilanden worden ook wel de ‘Poor men’s’ Galapagos’ genoemd. Je zal veel Blauwvoet Jan van Genten zien en Albatrossen. Met een beetje mazzel zie je walvissen op hun weg naar de Galapagos eilanden.
Zondag Naar Montañita.

4e week van de Ecuador Travelling Classroom: Montañita

Zondag morgen Transport van het busstation naar je cabaña (gedeelde cabaña).
Maandag t/m vrijdag Hier in Montañita heb je ook weer vier uren groepsles Spaans per dag. Je hebt 4-middagen surflessen (niet op vrijdag) maar zaterdag heb je een dag-surf-trip. Je zult je niet vervelen je kunt het zwembad gebruiken, deelnemen aan de activiteiten die de school aan alle studenten biedt zoals Ecuadoriaans koken op de wosndagmiddag en salsadansen op de donderdagmiddag.
Zaterdag Dagtrip naar andere strandjes om te surfen, relaxen, zwemmen en om te werken aan je kleurtje.
Zondag Einde van de Travelling Classroom. Of transport naar Quito wanneer Montañita niet je laatste plaats van je Travelling Classroom is. Vergeet niet je kunt de trip iedere week starten dus ook in een andere plaats dan Quito.
surf classes at th ebeach of Montañita

Inclusief in de Travelling Classroom Ecuador van 4 weken:

 • 75 uur Spaanse les in een groepje van max. 6 studenten. Doorgaans zijn er maar 3 of 4 studenten van het zelfde niveau in een groepje.
 • Accommodatie: in Quito, Cuenca (als je voor Cuenca kiest) en Manta verblijf je bij een gastgezin waar je 2 maaltijden per dag krijgt: ontbijt en avondeten. Je verblijft in een 1-persoonskamer als je alleen boekt. In de jungle week (als je daarvoor kiest) slap je in een gedeelde kamer in de odge en heb je alle maaltijden inclusief.
  In Montañita verblijf je in een gedeelde cabaña; (een prive-cabaña is mogelijk voor een meerprijs van E 65 per week). Hier geen maaltijden inclusief. Studenten koken gezamelijk of gaan gezellig uiteten in een goedkoop restaurantje in het dorp.
 • Alle genoemde activiteiten en excursies.
 • All het transport TUSSEN de plaatsen. (Dus niet naar de eerste of vanaf de laatste plaats). Inclusief vlucht van Quito naar Manta als je voor de jungle optie kiest. Rest van het transport is per openbare bus of minibus op het traject naar de jungle.
 • Wi-Fi Internet connection op alle scholen zelfs in de jungle!
 • Les material op jouw niveau.
 • Niveau-test op zondag na aankomst voor de lessen om je niveau te bepalen als je geen absolute beginner in Spaans meer bent.
 • Internet and bibliotheek gebruik.
 • Koffie of thee in lespauzes.
 • Deelname certificaat.
 • Uitgebreide reisinformatie voor vertrek en assistentie ter plekke.

Niet inclusief in de Travelling Classroom Ecuador:

 • Vlucht naar Quito. De luchthaven code van Quito is UIO. De meest belangrijke luchtvaartmaatschappijen die vliegen op Quito zijn:
  Avianca, Aeromexico, American Airlines, Copa, Iberia, KLM, United, Delta. De luchthavencode voor Guayaquil is GYE. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die op Guayaquil vliegen zijn: Avianca, Copa, Iberia, KLM, LAN Airlines, Delta, TAME.
 • Een klien deel van je maaltijden.
 • Transport van de luchthaven naar je eerste plaats van je TC
 • In Quito bieden we een luchthaventransfer aan voor E40
 • Persoonlijke uitgaven.
 • E35 reserverings kosten.

Advies: Probeer zo mogelijk een startdatum te kiezen als de TC in Quito is . Dit scheelt een trip vanuit Quito om je bij de groep te voegen. Gewoon het makkelijkst en goedkoopst.

VERTREK DATA 2018!

Quito Cuenca of Jungle Manta Montañita
Januari 28 7 14 21
Februari 25 4 11 18
Maart 25 4 11 18
April 22 1 of 29 8 15
Mei 20 27 6 13
Juni 17 24 3 10
Juli 15 22 29 8
Augustus 12 19 27 6
September 9 27 26 5 or 30
Oktober 7 14 21 28
November 4 11 18 25
December 2 9 16 23

Belangrijk! Op de volgende nationale feestdagen worden geen lessen gegeven. Gemiste lessen worden niet ingehaald of vergoed.
1 Januari, 12 en 13 Februari, 30 Mei, 10 Augustus, 12 Oktober, 2 November, 3 November, 25 December, 31 December.

 

PRIJSLIJST

Travelling Classroom Ecuador

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen.