We werken met verschillende Spaanse scholen omdat in Guatemala de prijs versus kwaliteit verhouding erg goed is. Eigenlijk is Guatemala hét land voor Spaanse lessen. Er wordt mooi Spaans gesproken. Door de aanwezigheid van verschillende scholen in Antigua is de concurrentie groot en dus de prijs laag. We werken met scholen in Antigua, San Pedro, Quetzaltenango en Monte Rico.

San Pedro is een dorpje aan het schitterende meer van Atitlan. Quetzaltenango is de tweede stad qua grootte van Guatemala en nauwelijks toeristisch ontwikkeld. Monte Rico ligt aan het strand van de Pacifische oceaan. Je zult ook de naam Monterrico tegenkomen, beide worden gebruikt. Guatemala is een ideaal land als je Spaans wilt leren in een tussenjaar. De Spaanse lessen en accommodatie zijn goedkoop.

Woman reading local paper

Kijk ook eens naar de Midden Amerika Reis met een combinatie van Spaanse lessen in Costa Rica en / of Panama en Guatemala. Uiteraard kun je de reis uitbreiden met vrijwilligerswerk in Guatemala.

ANTIGUA

De school

Hier kun je op iedere dag van de week met je lessen starten en zelfs op zondag les kan krijgen! Prettig met die goedkopere vluchten vertrekkende uit Nederland op maandagen…
Je hebt een hele week dezelfde docent maar kunt daarna aangeven een andere docent te verkiezen. Van verschillende docenten les hebben heeft een groot voordeel dat je niet alleen aan die ene stem, accent en woordkeuze van je docent went. Uiteraard worden er ’s ochtends en ’s middags lessen gegeven, kies je voor ’s middags les dan kunnen we je 9% korting bieden op je lesgeld, vraag erna als je interesse hebt. De school vraagt je ter plekke $30 voor lesboeken, niet verplicht, wel handig!

Learn Spanish in Guatemala, the school in Antigua

Dagelijkse Activiteiten naast de Spaanse lessen

De school biedt iedere dag een activiteit!
De lijst van steeds wisselende activiteiten is heel lang. Om er een paar te noemen: Er zijn salsa, bachata en merengue danslessen, je gaat lekker badderen in een natuurlijke spa in San Lorenzo el Tejar, mountainbike tour, bezoek aan boerderijen en markten.
Daarnaast worden er wandeltochten naar de bergen rondom Antigua georganiseerd of kun je mee op een vulkaanbeklimming.
Je leert tortilla’s te maken, je scrabbelt in het Spaans en bezoekt een koffie plantage. Voor sommige activiteiten wordt een kleine financiële bijdrage gevraagd zoals bijvoorbeeld voor het transport of de entree kosten, andere activiteiten zijn geheel gratis.

Spanish classes in Guatemala, free dance classes!
Salsa classes

De school is alleen gesloten op deze dagen: 01-01 en 24-12
Gemiste lessen worden niet ingehaald op deze dagen.

Accommodatie

Je verblijft bij een Guatemalteeks gastgezin waar je je eigen kamer hebt. Je krijgt drie maaltijden per dag van maandag t/m zaterdag. Ideaal om je Spaans te oefenen want je eet gezamenlijk met het gezin. Als je reserveert kunnen we met de volgende voorkeuren rekening houden: als enige student in een gastgezin om meer je Spaans te oefenen of juist met meer studenten voor de gezelligheid. Je kan geplaatst worden in een wel- of niet-rokers gezin, kiezen voor vegetarische maaltijden, wel- of geen huisdieren, wel- of geen kleine kinderen in het gezin, wel- of niet oudere kinderen in het gezin. Op de zondagen kun je in een van de vele gezellige restaurantjes in Antigua eten met je medestudenten. De gezinnen zijn gewend aan studenten die nog weinig Spaans spreken. Een fantastische manier om wat van de lokale cultuur mee te maken!

Vrijwilligerswerk

Kijk op de vrijwilligerswerk pagina voor gratis vrijwilligerswerk in Guatemala.

De transfer

We kunnen een transfer toevoegen: op de luchthaven van Guatemala City wordt je opgehaald door het transport bedrijf Trans Land dat onder Nederlandse leiding staat. De chauffeur brengt je direct naar het gastgezin of het hotel in Antigua. Antigua ligt op 45 kilometer afstand van de luchthaven van Guatemala City. In de drukke avondspits duurt de rit ongeveer één uur, kosten: €35 per transfer van 1 tot 3 personen.

Vette bussen in Guatemala

Een pakket met Spaanse les in Antigua bevat

 • Eén of meer weken Spaanse privé-les van 4 lesuren per dag, vijf dagen per week.
 • Logies bij een gastgezin. Je hebt een eigen kamer en krijgt 3 maaltijden per dag (maandag t/m zaterdag).
 • Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de Spaanse lessen.
 • Dagelijks activiteiten van maandag t/m vrijdag, sommige tegen betaling.
 • Inschalingstest op de zondag voor de lessen (mondeling of geschreven) als je geen beginner meer bent.
 • Internet en bibliotheek gebruik.
 • Koffie of thee tijdens les pauzes.
 • Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.
 • Diensten van een medewerkster van SLT die in Antigua woont, Danielle Krootjes, in geval van nood.

Optioneel

Transfer van de luchthaven van Guatemala City naar je accommodatie in Antigua (€35).

Niet inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Guatemala City. De luchthaven code van Guatemala City is GUA. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die op Guatemala City vliegen zijn: American Airlines, Avianca, Aeromexico, United, DeltaIberia.
 • Maaltijden op zondagen.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • €35 administratiekosten.

SAN PEDRO 

De school

Spaanse privé-Lessen

Deze vrij grote school in San Pedro la Laguna heeft 25 leraren. De school ligt direct aan het schitterende meer van Atítlan. Deze school heeft de mooiste lesruimten die je kunt bedenken. De lessen worden gegeven in privé hutjes met palmbladeren daken en uitzicht over het meer van Atítlan. Zie foto’s hiernaast. De tropische tuin heeft veel soorten bijzondere bloemen en planten.

De school, zoals de meeste scholen in Guatemala, biedt alleen privé-lessen, 3, 4, 5 of 6 uur per dag van maandag t/m vrijdag. Privé-lessen geven het snelste resultaat vooral het spreken gaat razendsnel vooruit! We gaan standaard uit van 4 lesuren per dag maar vraag ons om prijzn van meer of minder lesuren. Het effect van dergelijke lessen is niet te vergelijken met lessen in Nederland in een groep van 20 personen, ook niet met een groepje in Latijns Amerika met 4 tot 6 studenten. Om je een idee te geven: gemiddeld leert iemand met twee en een halve week privé-les evenveel als met 4 weken groepsles, uitgaande van een groepje van 4 studenten. Je krijgt de lesstof aangeboden alleen afhankelijk van jouw specifieke leertempo. Keuzes als wel of niet, veel of weinig huiswerk maken? Dat beslis jij alleen bij privé-lessen, wel zo prettig! Reis je met een vriend of vriendin en heb je hetzelfde niveau van Spaans dan kun je samen les krijgen van een docent. Vraag ons even om de prijs het scheelt flink!

Spaans aan het meer van Atitlan

Eten en drinken

De school heeft ook een café waar je lekkere sapjes en hapjes kan krijgen. Aan de gastgezinnen waar ze mee werken, wordt maandelijks een kookles gegeven. Op deze wijze worden de gezinnen geleerd eens wat anders te koken voor de studenten dan het typische Guatemalteekse eten.

Accommodatie

We hebben standaard gastgezin verblijf toegevoegd aan je pakket met lessen. Je hebt je eigen kamer maar deelt de badkamer. Er zijn een paar gezinnen waar Wifi is en waar je was wordt gedaan, die gezinnen kosten E30 meer per week. Hotel- en appartement verblijf is ook mogelijk maar komt altijd duurder uit. Geef ons je wensen door betreffende je accommodatie en we zoeken een leuke plek voor je. Voor appartement verblijf geldt een minimale verblijfsduur van 4 weken.

Vrijwilligerswerk na of tijdens je Spaanse lessen

De school heeft zelf een project opgezet om kinderen van de armste families rondom het meer bij te staan. Hier kan je als vrijwilliger een paar uur per dag werken. 10% van het geld dat met de lessen wordt verdiend gaat naar dit project!

Activiteiten

Deze heel actieve school biedt naast de Spaanse lessen 4 x per week bijeenkomsten die ze ‘club de conversacion’ (conversatie-club) noemen. Het doel hiervan is het spreken te bevorderen. De studenten worden in drie niveaus ingedeeld en er wordt gesproken over een van te voren opgegeven onderwerp. Goed om je Spaans te oefenen en goed voor je contact met medestudenten! Daarnaast leer je meteen wat over de lokale cultuur. Niet verplicht uiteraard maar wel erg leuk en zinvol! Daarnaast zijn er zowat dagelijks gratis salsa danslessen. Aan het einde van de week worden diploma’ s uitgedeeld aan de studenten die de school verlaten. Uiteraard een moment om een drankje te doen met je medestudenten. In het weekend wordt er altijd een tour georganiseerd voor de studenten, je betaald alleen de kostprijs, bijvoorbeeld de kosten van een bus- of boottrip.

Betaalde tours

De school kan iedere denkbare tour voor zijn studenten regelen
en vraagt geen fee voor de bemiddeling. Om een voorbeeld te geven: heb je zin om met een paar andere studenten te kajakken op het meer van Atítlan? Je kunt van San Pedro naar San Marcus kajakken, daar gezellig lunchen en ‘s middags op je gemak weer terug naar San Pedro. Voor €1 per uur huur je hier een kajak. Leuk dagje uit in het weekend voor weinig! 2 uur paardrijden doe je hier al voor €6…

Zipline = canopy

De reis

De kans is groot dat je vanaf de luchthaven in Guatemala via Antigua naar San Pedro reist. Vanuit Antigua rijden 2 x per dag goedkope shuttle busjes naar San Pedro; ze vertrekken om 8.30 en 14.00 uur. De rit duurt ongeveer drie en een half uur en kost €12.
Je wordt bij je accommodatie in Antigua opgehaald en afgezet bij je accommodatie in San Pedro, tenminste als het busje bij je accommodatie kan komen. Er zijn een paar wel heel smalle straatjes in San Pedro waar geen busje en zelfs geen tuctuc kan rijden.
Uiteraard kom je aan bij de luchthaven dus je zult ook een transfer van de luchthaven naar Antigua nodig hebben en mogelijk een hotelovernachting in Antigua omdat de meeste vliegtuigen in de late namiddag of avond aankomen in Guatemala City.

Een pakket met Spaanse les in San Pedro bevat

 • Eén of meer weken Spaanse privé-lessen van 4 lesuren per dag vijf dagen per week.
 • Lesmateriaal en onderwijs op jouw Spaanse niveau.
 • Logies standaard bij een gastgezin. Ander soort verblijf ook mogelijk tegen meerprijs.
 • Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de Spaanse lessen.
 • Inschalingstest op de zondag voor de lessen (mondeling of geschreven) als je geen beginner meer bent.
 • Internet en bibliotheek gebruik.
 • Koffie of thee tijdens lespauzes.
 • Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.
 • Diensten van een medewerkster van SLT die in Antigua woont, Danielle Krootjes, in geval van nood.

Optioneel

Transfer van de luchthaven van Guatemala City naar je accommodatie in San Pedro. Afhankelijk van je aankomsttijd kan het zijn dat je in Antigua moet overnachten. Een transfer van de luchthaven naar Antigua kost €35. Een shuttle bus transfer van Antigua naar San Pedro kost €10. Die shuttles vertrekken om 08.30 en 14.00 vanuit Antigua.

Niet inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Guatemala City. De luchthaven code van Guatemala City is GUA. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die op Guatemala City vliegen zijn: American Airlines, Avianca, Aeromexico, United, DeltaIberia.
 • Maaltijden als je niet voor gastgezin verblijf kiest en zo wie zo de maaltijden op zondagen.
 • Transfer van luchthaven naar San Pedro
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • €35 administratiekosten.

QUETZALTENANGO

De school

Spaanse prive-les in Quetzaltenango
Price-les, snel resultaat

Deze school heeft een goed, afwijkend lesprogramma. Je krijgt hier 5 lesuren Spaans per dag. Dat lijkt veel maar dat valt erg mee omdat er veel variatie is. Voor de pauze krijg je twee en een half uur privé-les, dan volgt een koffiepauze van een half uur en daarna vindt er gedurende ongeveer een half tot een heel uur een conferentie plaats waarbij een docent alle studenten bij elkaar neemt en iets uitlegt over de lokale cultuur. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de verschillende lesniveaus van de studenten. Na die conferentie heb je de rest van de ochtend les met je docent. Je gaat dieper op het onderwerp uit de conferentie in en je docent lokt je uit te spreken. De lessen bestaan dus uit twee en een half uur grammatica lessen. Aansluitend een half uur koffie- of theepauze met verse broodjes. Een uurtje luisteren en een uur spreken.

Educational Excellence Award

Deze school in Quetzaltenango bestaat al 25 jaar. Ze hebben een prijs gewonnen, de  ‘Educational Excellence Award‘ die jaarlijks wordt gegeven aan een school door de Iberoamericano Council. Een kwaliteitsschool dus met een modern, attractief lessysteem!

Accommodatiemogelijkheden

Student laat trots zijn bakkunsten zien in zijn gastgezin, Spaanse les in Quetzaltenango
Hoezo: lange Nederlandse studenten?

Standaard verblijf je bij een gastgezin waar je een 1-persoons kamer hebt en drie maaltijden per dag krijgt, behalve op de zondagen. Ga op de zondag maar eens kijken bij ‘Café Lounge’, een heerlijk restaurantje op de hoek van de 6e Calle & 13e Avenida.
Wil je liever in een hotel verblijven dan kan dat ook maar reken op een meerprijs van E20 per week. Dit is op basis van een eenvoudig maar gezellig hostal in een 1-persoons kamer met gedeelde badkamer vlakbij school waar je gebruik kunt maken van een keuken. Zoek je een luxueuzer hotel laat ons je wensen weten en we zoeken een geschikt hotel voor je.

Appartement verblijf

met eigen keuken en badkamer is mogelijk bij een verblijf van minimaal één maand. Laat ons weten wat voor soort appartement je zoekt dan bekijken we de mogelijkheden. Denk aan wel of niet een privé-terras, de afstand tot school, verwarming en / of airco, werkster etc.

Activiteiten

De school biedt gratis- en betaalde activiteiten. Iedere dag is er wel wat te doen naast de lessen. Zo is er altijd op de maandag voor de nieuwe studenten een introductie bijeenkomt. Er wordt je van alles over de school en Xela uitgelegd en je ontmoet de nieuwe studenten. Vaak is er op de maandagavond Salsa dansles. Dit soort activiteiten zijn in je pakket inclusief. Wanneer je met een docent en de studenten van school ergens heen gaat betaal je de reiskosten en eventuele entree kosten. Ook bij een kookles wordt een kleine bijdrage gevraagd om de ingrediënten te kunnen kopen. Je ziet hieronder een klein groepje studenten dat naar San Andres Xecul ging om de kerk te bezoeken en deze gele kapel. Waanzinnig uitzicht over de stad! De gele waanzinnige kerk van San Andres Xecul staat op de landinfo pagina.

Kapel San Andres Xecul, activiteit naast de Spaanse les
Vrolijk kapelletje

Gratis activiteiten

De activiteiten die de school biedt zijn bijvoorbeeld naast de salsa dansles: voetbalwedstrijden onder studenten en docenten, Spaanstalige films kijken en onder andere iedere vrijdag een feestelijk afscheid van de studenten die de school verlaten. Zij krijgen hun diploma en de studenten regelen doorgaans een drankje. Op deze gezellige avond zijn docenten ook aanwezig. Later gaan de studenten gezamenlijk uit naar één van de bars of discotheken van Xela. In het weekend biedt de school altijd een excursie aan buiten Quetzaltenango waar de studenten aan kunnen deelnemen. Ook weer tegen kostprijs.

Studenten school Xela op middagactiviteit in San Andres Xecul. Spaanse les en leuke dingen doen
Studenten op tour

Een pakket met Spaanse les in Quetzaltenango bevat

 • Eén of meer weken Spaanse privé-lessen van 5 lesuren per dag, vijf dagen per week.
 • Lesmateriaal en onderwijs op jouw Spaanse niveau.
 • Logies standaard bij een gastgezin. Ander soort verblijf ook mogelijk tegen meerprijs.
 • Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de Spaanse lessen.
 • Introductie bijeenkomst met de nieuwe studenten en directrice van school op de maandag.
 • Inschalingstest op de zondag voor de lessen (mondeling of geschreven) als je geen beginner meer bent.
 • Internet en bibliotheek gebruik.
 • Koffie, thee en verse broodjes tijdens de lespauze.
 • Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.
 • Diensten van een medewerkster van SLT die in Antigua woont, Danielle Krootjes, in geval van nood.

Optioneel

Transfer van de luchthaven van Guatemala City naar je accommodatie in Quetzaltenango. Afhankelijk van je aankomsttijd kan het zijn dat je in Antigua moet overnachten. Een transfer van de luchthaven naar Antigua kost €35. Een shuttle bus transfer van Antigua naar Quetzaltenango kost €21. Die shuttles vertrekken om 15.00 vanuit Antigua.

Niet inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Guatemala City. De luchthaven code van Guatemala City is GUA. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die op Guatemala City vliegen zijn: American Airlines, Avianca, Aeromexico, United, DeltaIberia.
 • Maaltijden als je niet voor gastgezinverblijf kiest en zowie zo de maaltijden op zondagen.
 • Transfer van luchthaven naar Quetzaltenango.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 •  €35 administratiekosten.

MONTE RICO

Zonsondergang Monterrico, Spaanse les aan het strand
Altijd schitterende zonsondergangen

De lessen

In Monte Rico bevidt zich en kleine school zowat aan het strand. Je krijgt hier 4 uur privé-les per dag, 5 dagen in de week. Ga je een langere periode studeren in Guatemala dan is het wel een heel goed idee om je les periode hier af te sluiten! Mega relaxed!
In de Spaans & Avontuur Guatemala trip wordt de laatste week hier in Monte Rico gehouden.

Accommodatie mogelijkheden

Villa Tortugas

Spaanse lessen in deze Villa aan het strand van Monte Rico
Zwembad Villa tortugas

Standaard heben we de goedkoopste optie aan het pakket toegevoegd dat is hier een gedeelde kamer in Villa Tortugas aan het strand. Het mooie huis heeft een hele grote keuken, een zitkamer, een badkamer, terassen, een zwembad en een leuke tuin. Ja dit alles direct aan het strand!
Wel is het zo dat het huis zich 2 km buiten Monterrico bevindt. Je hebt een fiets tot je beschikking en bent daarmee in 10 minuten in het dorp. Of je wandelt erheen in 20 minuten over het strand of je neemt de bus. Heerlijk rustig, nauwelijks een toerist te bekennen maar we weten dat niet iedereen dit prettig vindt.
Er is ook geen internet, je moet daarvoor naar het dorp naar school of een cafeetje.

Spaanse lessen en je Spaans oefenen

Je kan kiezen of je je lessen in Villa Tortuga wilt hebben of op de school. In het huis zal je ook Guatemalteken tegenkomen die er een kamer huren, zeker in het weekend! Gezellig en prima om je Spaans te oefenen! Wil je liever een eigen kamer in Villa Tortugas dan kan dat tegen een meerprijs van maar E25 per week.

Gastgezin

Je kunt er ook voor kiezen in een gastgezin te verblijven in het dorp. Dat is eenvoudige accommodatie. Je krijgt er drie maaltijden per dag behalve op de zondagen. Ideaal voor iemand die graag uit gaat. Meerprijs t.o.v. het standaardpakket met een gedeelde kamer in Villa Tortugas is E15 per week maar daar heb je dan wel 18 maaltijden voor!

Activiteiten

Kan het relaxter? Spaanse lessen aan het strand!
Uitzicht vanuit Villa Tortugas

De zee is nogal wild hier met een sterke onderstroom.
Badderen is ok maar echt afstanden zwemmen in zee is af te raden. Daarom heeft de sandaard accommodatie een zwembad :-). Je kunt lekker relaxen in het water met je lesboek in je hand. Of natuurlijk gewoon je baantjes trekken. Zie foto hiernaast.  Het dorp heeft een project voor schildpadopvang dat je zeker moet gaan bekijken. Je kunt hier paarden huren en er worden boottours door de mangrove aangeboden. Naast werken aan je kleurtje is er genoeg te doen!

De reis

Vanuit Antigua gaan er iedere dag om 08.00 uur minibusjes naar Monte Rico. De trip duurt 2 uur en kost €12. Je kunt dit bij ons boeken.

Een pakket met Spaanse les in Monte Rico bevat

 • Eén of meer weken Spaanse privé-lessen, 4 lesuren per dag, vijf dagen per week.
 • Lesmateriaal en onderwijs op jouw Spaanse niveau.
 • Logies in een gedeelde kamer in Villa Tortugas of tegen meerprijs bij een gastgezin met 3 maaltijden per dag.
 • Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de Spaanse lessen.
 • Inschalingstest op de zondag voor de lessen (mondeling of geschreven) als je geen beginner meer bent.
 • Wifi Internet alleen op de school niet bij de accommodaties.
 • Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.
 • Diensten van een medewerkster van SLT die in Antigua woont, Danielle Krootjes, in geval van nood.

Optioneel

Transfer van de luchthaven van Guatemala City naar Cafe del Sol in Monte Rico. Afhankelijk van je aankomsttijd kan het zijn dat je in Antigua moet overnachten. Een transfer van de luchthaven naar Antigua kost €35. Een shuttle bus transfer van Antigua naar Monte Rico kost €12. De shuttle vertrekt om 8 uur vanuit Antigua.

Niet inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Guatemala City. De luchthaven code van Guatemala City is GUA. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die op Guatemala City vliegen zijn: American Airlines, Avianca, Aeromexico, United, DeltaIberia.
 • Transfer van luchthaven naar Monte Rico.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 •  €35 administratiekosten.

Je vlucht

Om een vlucht te vinden kijk ik altijd eerst bij Expedia. Daarmee zie ik makkelijk welke luchtvaartmaatschappijen er op de betreffende bestemming vliegen. Dan kijk ik bijvoorbeeld bij Vliegtickets.nl en bij de luchtvaartmaatschappij die de beste of goedkoopste vlucht aanbood op Expedia, of het goedkoper kan.

De luchthaven codes zijn Amsterdam = AMS en Guatemala City = GUA

Er is een tendens de laatste jaren om lang te wachten met het boeken van een vlucht, in de hoop dat de prijs zakt. Mijn ervaring is dat intercontinentale vluchten doorgaans goedkoper zijn een paar maanden voor vertrek dan vlak voor vertrek.
Succes bij het vinden van een goede goedkope vlucht! Heb je geen ervaring met vluchten kopen, vraag me gewoon even. Geef dan wel je voorkeur vertrekdata op voor de heenvlucht en de terugvlucht. En waar je vandaan wilt vliegen want dat hoeft natuurlijk niet hetzelfde land van je heen vlucht te zijn. Nee, je krijgt geen garantie dat ik de goedkoopste vlucht vind maar ervaring met vluchten zoeken heb ik wel :-).

 

PRIJSLIJST SPAANSE LESSEN

Spaanse les in Guatemala

 

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen.