Spaanse lesen in Argentinie, in Buenos Aires
Docenten & Studenten

We werken in Argentinië met een school in de hoofdstad Buenos Aires. Spaanse lessen in Argentinië in de kosmopolitische stad die tot de verbeelding spreekt: Tango, Riverplate en ‘onze’ Maxima.
De school heeft een dependance in het Zuiden, namelijk in Bariloche, een skioord in de Andes. Je kunt ook Spaans leren in Argentinië op een estancia, een landgoed met paardenfokkerij op de pampa. Maaltijden, wandelingen, wijnproeverijen en paardrijden zijn inclusief. Vraag ons ernaar als je interesse hebt.

De school in Buenos Aires, Argentinië

Schoolgebouw van de Spaanse lessen in Argentinië
Imposante plek van de school

We werken met een grote school in Buenos Aires. Je kunt hier
kiezen uit vier lesuren privé- of vier lesuren groepsles per dag. Eén lesuur zijn 52 minuten. De groepen zijn niet groter dan zes leerlingen. Groepslessen Spaans worden ‘s ochtends of ‘s middags gegeven van 09.00 tot 13.00 of van 14.00 tot 18.00. Privé-lessen van 14.00 tot 18.00. De school bevindt zich in het centrum van de stad aan een statige boulevard. Hiernaast op de foto het indrukwekkende gebouw waar de school zich bevindt op de 3e verdieping. Er is een grote gemeenschappelijke ruimte met koffiebar en Wifi. Het gebouw heeft een koloniale bouwstijl. Verschillende leslokalen hebben grote ramen die uitzicht hebben op de Plaza del Congreso. Een paar blokken verwijderd bevindt zich een park waar je op je gemak kunt studeren. Of je maakt een praatje met lokale bevolking.

Activiteiten

Danslessen op school, gratis activiteit
Dansles

De school biedt doordeweeks gratis culturele activiteiten zoals kooklessen, tangolessen, museum bezoek en wandelingen in een steeds andere wijk. Op maandag is er meestal een stadswandeling. Iedere keer is een andere wijk aan de beurt. Op twee middagen is de activiteit gerelateerd aan de Spaanse taal. Die activiteiten zijn een zogenaamde `club de conversation` of `tutorial`.
In het weekend kun je ook tegen betaling deelnemen aan meerdaagse excursies. Je gaat b.v. de watervallen van Iguazu. Je kan ook een tangoshow bijwonen met een diner en drankjes. Of je gat een dag naar het platte land naar een ‘estancia’.

Het Argentijnse Spaans

Het Spaans dat in Argentinië gesproken wordt, het Castellano, wijkt qua uitspraak wat af van de rest van Latijns-Amerika en Spanje. De ‘ll’ en ‘y’ bijvoorbeeld worden als ‘ssj’ uitgesproken. De gevolgen hiervan zijn zachtere, meer zangerige klanken. Mooi Spaans!

De accommodatie

Er zijn verschillende mogelijkheden in Buenos Aires voor je accommodatie.
Let op: de accommodatie start altijd op de zondag voor de aanvang van je Spaanse lessen. Arriveer je eerder in Buenos Aires? Geen probleem dan kan je extra nachten bijboeken voor de accommodatie van je keuze.

Studentenflat

Accommodatie in studentenflat
Studenten in tuin

De goedkoopste overnachtingsmogelijkheid is een bed in een gedeelde kamer in de studentenflat. In een flat wonen studenten die aan een universiteit studeren. De meeste komen uit Latijns Amerikaanse landen. Er zijn ook buitenlandse studenten uit Europa of Amerika die les bij jou op de taalschool hebben. Een interessante mix dus! Je eet en kookt gezellig met de andere studenten in huis. Je deelt de zitkamer en badkamer. Maar wil je echter een eigen kamer in de studentenflat dan kan dat ook. De meerprijs is dan echter E85 per week. De studenten die hier al veel langer wonen nemen je graag mee. Je bezoekt met hen de leukste plekken van Buenos Aires. Leuke en goede manier om je Spaans te oefenen!

Gastgezin

De gastgezinnen bevinden zich op ongeveer 30 minuten afstand met metro of bus van de school. De families komen uit de hogere middenklasse. Hier krijg je door de week twee maaltijden per dag: het ontbijt en het avondeten. In het weekend krijg je alleen ontbijt. Je hebt je eigen kamer maar deelt de badkamer ook met de gezinsleden. Gastgezinverblijf heeft een meerprijs van E85 per week vergeleken met verblijf in een studentenflat in een 2-persoonskamer.

Vrijwilligerswerk

De school heeft contact met veel verschillende projecten in en om Buenos Aires. Er zijn daarom sociale, medische, educatieve, culturele en ecologische projecten. De school rekent E125 aan kosten om het werk voor je te regelen. Minimale deelname tijd aan Spaanse lessen is 4 weken. Kijk op de vrijwilligerswerk pagina naar de mogelijke projecten.

Stadswandeling als activiteit
Stadswandeling

De transfer

We kunnen voor je regelen dat je voor E85 bij de luchthaven wordt opgehaald door iemand met een bordje met je naam erop. De chauffeur brengt je direct naar je accommodatie. De rit duurt maar 30 tot 45 minuten.

Je vlucht

Om een vlucht te vinden kijk ik altijd eerst bij Expedia. Daarmee zie ik makkelijk welke luchtvaartmaatschappijen er op de betreffende bestemming vliegen. Dan kijk ik bijvoorbeeld bij Vliegtickets.nl en bij de luchtvaartmaatschappij die de beste of goedkoopste vlucht aanbood op Expedia, of het goedkoper kan. Succes met het vinden van ene goede vlucht! Mocht je weinig ervaring heben met vluchten zoeken laat maar even weten, we helpen graag met een vlucht vinden.

De luchthaven codes zijn Amsterdam = AMS en Buenos Aires = EZE (nee, dit is geen fout :-))
Groepsles Spaanse lessen in Argentinie nee er zijn niet alleen mannelijke studenten :-)
Groepsles

Er is een tendens de laatste jaren om lang te wachten met het boeken van een vlucht, in de hoop dat de prijs zakt. Mijn ervaring is dat intercontinentale vluchten doorgaans goedkoper zijn een paar maanden voor vertrek dan vlak voor vertrek.
Succes bij het vinden van een goede goedkope vlucht! Heb je geen ervaring met vluchten kopen, vraag me gewoon even. Geef dan wel je voorkeur vertrekdata op voor de heenvlucht en de terugvlucht. En waar je vandaan wilt vliegen want dat hoeft natuurlijk niet hetzelfde land van je heen vlucht te zijn. Nee, je krijgt geen garantie dat ik de goedkoopste vlucht vind maar veel ervaring met vluchten zoeken heb ik wel :-).

Spanish Language Travels biedt je Spaanse lessen in Argentinië, in Buenos Aires

 • Eén of meer weken privé- of groepsles van 4 lesuren per dag, vijf
  dagen per week.
 • Spaans leren middels lesmateriaal en onderwijs op jouw niveau.
 • Logies naar keuze in een studentenflat in een gedeelde kamer, een 1-persoons kamer of bij een lokaal gastgezin.
 • Accommodatie van de zondag voor tot de zaterdag na de lessen.
 • Inschalingstest op de zondag voor de lessen (mondeling of geschreven), alleen als je geen beginner meer bent.
 • Zowel internet en bibliotheek gebruik.
 • Koffie of thee tijdens les pauzes.
 • Certificaat van deelname aan de lessen.
 • Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.

Optioneel

Luchthaven transfer naar je accommodatie (E85).

Niet inbegrepen bij Spaanse lessen in Buenos Aires, Argentinië

Vlucht Amsterdam – Buenos Aires. De luchthaven code is EZE. De meest populaire luchtvaartmaatschappijen die op Argentinië vliegen zijn: Iberia, LufthansaKLM, United Airlines, Delta Airlines

 • In geval van verblijf in de studentenflat: maaltijden.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • E35 administratiekosten.

PRIJSLIJST SPAANSE LESSEN

Spaanse les in Argentinië

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen.