Spaanse les in Cusco, Peru, Zuid Amerika
Klein groepje

CUSCO

De meest bijzondere plaats in Zuid Amerika om Spaans te leren, Cusco!

De school

De school biedt zowel privé- als groepslessen Spaans. Het schoolgebouw bevindt zich op 100 meter afstand van het centrale plein, de Plaza de Armas. Op de eerste lesdag, een maandag, krijg je een test om je niveau van Spaans te bepalen. Afhankelijk van het resultaat wordt je in een passend groepje van max. 4 studenten ingedeeld. In het geval er geen groep beschikbaar is op jouw niveau worden je groepslessen omgezet in privé-lessen. Je krijgt dan 2 lesuren per dag. Naast de wat saaie grammatica die je nu eenmaal zult moeten leren besteed de school veel aandacht aan conversatie. Je docent verstaan is al snel redelijk eenvoudig. Lokale mensen in Zuid Amerika, ieder met hun eigen uitspraak of dialect begrijpen, is nog heel wat anders. Daarom worden regelmatig conversatielessen op straat of in een winkel gegeven. Je oefent zo alledaagse gesprekjes.

Accommodatiemogelijkheden

Tijdens je cursus Spaans kan je kiezen om in de schoolresidentie te verblijven, bij een gastgezin of in een hotel.

Appartement school Cusco
Appartement

Studentenresidentie

In het standaardpakket heb je een 1-persoons kamer in een appartement. Het bevindt zich op 5 minuten lopen van de school. Je kunt zelf, of met je medestudenten koken, de badkamer en zitkamer deel je ook met hen.

Gastgezin

Verblijf je bij een gastgezin dan krijg je 3 maaltijden per dag geserveerd. De gekozen gezinnen komen uit de lokale middenklasse. Verwacht geen luxe maar je hebt ook hier je eigen slaapkamer. Je leert door omgang met het gezin de lokale cultuur kennen en je kunt direct je Spaans in praktijk brengen. De gastgezinnen bevinden zich meestal op een iets langere loopafstand van de school. Maximaal 25 minuten. Een lokale bus of taxi brengt je in 5 minuten naar school. Voor gastgezin verblijf geldt een meerprijs van €40 per week.

Hotel

Je kunt er ook voor kiezen om in een hotel te verblijven. Variërend van eenvoudig hostal tot luxe hotel. Geef even op in wat voor klasse hotel je zou willen verblijven en we vragen de mogelijkheden na.

Activiteiten

Studenten in een restaurantje in Cusco
Gezellig uiteten

De school organiseert iedere donderdagavond een gratis activiteit voor de studenten.
Afwisselend is dat een Peruaanse kookles, Trivia (ja in het Spaans) of een presentatie en proeverij van lokale fruitsoorten. Dit zijn vruchten die je echt nog nooit gezien, laat staan geproefd, hebt. De school is bezig om ook Salsa lessen te organiseren. Heb je daar interesse in? Mail ons even dan vragen we na hoe het ermee staat op de school.

Vrijwilligerswerk

De school regelt graag, kosteloos, vrijwilligerswerk voor je. Om als vrijwilliger in Zuid Amerika te kunnen werken moet je wel een beetje inzicht te hebben in de lokale cultuur en de sociaal-economische problematiek van Zuid Amerika. De schoolleiding informeert je persoonlijk over het project van je keuze. Met hen bezoek je het project voordat je daar gaat werken. Zo wordt je alvast een beetje wegwijs gemaakt. Kortom, je wordt hier goed begeleid voordat je gaat werken. Je wordt bijgestaan in geval je vragen of problemen hebt met je werk. Voordat je in een project geplaatst wordt verwacht de school een C.V. van je. Daarnaast een kort tekstje met je verwachtingen van het werk. Op die manier kan de school je helpen een project te kiezen. Kijk op de vrijwilligerswerk pagina van Peru naar de verschillende projecten die in Cusco beschikbaar zijn. Cusco is een fijne plek om langer te blijven.

Spaans & Avontuur in Peru

Students at the Inca Trail
Inca trail

(33 dagen / 32 nachten) Zowat alle reizigers naar Cusco willen ook de Machu Picchu bezoeken. Het is belangrijkste trekpleister van Zuid Amerika. Daarnaast zijn er in en om Cusco veel bijzondere dag-excursies. We hebben een pakket samengesteld met 4 weken Spaanse les en accommodatie in een appartement. Daarnaast hebben we 3 heel bijzondere dagexcursies toegevoegd. Ze vinden plaats in  in de tussenliggende weekenden. En uiteraard een 4 daagse Inca Trail naar de Machu Picchu. Aansluitend hebben we 2 overnachtingen in Cusco toegevoegd om even bij te komen. Daarna vervolg je je reis door Zuid Amerika of vliegt terug naar Nederland. We kunnen je dit pakket aanbieden voor €1210. Kijk voor een uitgebreide beschrijving op de Spaans & Avontuur Peru pagina.

Spaanse & Avontuur in Peru met vrijwilligerswerk (49 dagen / 48 nachten)

Mooi vrijwilligersproject in Cusco, Peru, Zuid Amerika
Vrijwilligerswerk

Deze 2e Spaans & Avonturreis in Peru hebben we gemaakt om je heel veel te laten meemaken op je reis naar Peru. Je gaat Spaans leren en werkt als vrijwilliger. Daarnaast doe je 2 gave excursies en loopt de incatrail naar de Machu Picchu. Je werkt drie en een halve week in een heel mooi project dat kansarme kinderen opvangt, genaamd Corazon de Apus. 7 weken op pad en heel veel meemaken voor E1280! Voor uitgebreide info kijk op deze Spaans & Avontuur Peru met vrijwilligerswerk pagina.

Vlucht

Door een voor ons compleet onduidelijke reden is een KLM vlucht vanuit België vele honderden Euro’s goedkoper dan vanuit Nederland. Om dat goedkope Belgische tarief te krijgen moet je vanuit Nederland per trein naar België te reizen. Dat treinticket moet je bij het inchecken ook kunnen overleggen. Op de site van KLM moet je bij het boeken van het ticket aangeven dat je per trein naar België reist. Kijk hier maar op de KLM site en vergelijk vertrek vanaf Amsterdam (AMS) met vertrek vanaf Brussel (BRU). KLM vliegt zonder tussenstop naar Lima! Deze lagere tarieven vanuit België gelden voor veel bestemmingen in Midden- en Zuid Amerika.

De reis

Er is vanuit Nederland geen directe vlucht naar Cusco. Een overnachting in Lima is altijd noodzakelijk. Je kunt bij ons het Lima Pakket reserveren. Het heeft een overnachting in een prettig, rustig hotel. Je wordt afgehaald van het vliegveld in Lima en naar het hotel gebracht. De volgende dag wordt je weer teruggebracht naar de luchthaven voor je vlucht van één uur naar Cusco. De kosten van het zogenaamde Lima Pakket zijn €90.
We kunnen ook je vlucht van Lima naar Cusco voor je regelen. Een beetje lastig is het dat de prijzen erg variëren. Dit hangt af van hoe lang voor vertrek je boekt en in welke periode je wilt reizen. Als je de vluchtprijs wilt weten geef dan op wanneer je zou willen vliegen.

Je vlucht

Om een vlucht te vinden kijk ik altijd eerst bij Expedia. Daarmee zie ik makkelijk welke luchtvaartmaatschappijen er op de betreffende bestemming vliegen. Dan kijk ik bijvoorbeeld bij Vliegtickets.nl en bij de luchtvaartmaatschappij die de beste of goedkoopste vlucht aanbood op Expedia, of het goedkoper kan.

De luchthaven codes zijn Amsterdam = AMS en Lima = LIM, Cusco = CUZ

Er is een tendens de laatste jaren om lang te wachten met het boeken van een vlucht, in de hoop dat de prijs zakt. Mijn ervaring is dat intercontinentale vluchten doorgaans goedkoper zijn een paar maanden voor vertrek dan vlak voor vertrek.
Succes bij het vinden van een goede goedkope vlucht! Heb je geen ervaring met vluchten kopen, vraag me gewoon even. Geef dan wel je voorkeur vertrekdata op voor de heenvlucht en de terugvlucht. En waar je vandaan wilt vliegen want dat hoeft natuurlijk niet hetzelfde land van je heen vlucht te zijn. Nee, je krijgt geen garantie dat ik de goedkoopste vlucht vind maar veel ervaring met vluchten zoeken heb ik wel :-).

Aanpassing aan de hoogte

Omdat Cusco op grote hoogte ligt is het aan te raden om even te acclimatiseren voordat je met je lessen start. Ideaal is om op donderdag te vertrekken vanuit Nederland. Je komt dan vrijdag in Cusco aan. Twee dagen om aan de hoogte te wennen en de stad te leren kennen. We kunnen voor E12 een transfer van de luchthaven in Cusco naar je accommodatie toevoegen aan je pakket.

Veel mensen nemen Spaanse lessen in zowel Ecuador als in Peru in hun Zuid Amerika reis!

Een pakket met Spaanse les in Cusco, Zuid Amerika, bevat

 • Eén of meer weken privé- of groepsles van 4 lesuren per dag. Vijf dagen per week.
 • Les materiaal en onderwijs op jouw les niveau.
 • Logies naar keuze in de een 1-persoons kamer in het appartement van de school. Of je kiest voor verblijf bij een lokaal gastgezin.
 • Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de lessen.
 • Inschalingstest op de zondag voor de lessen (mondeling of geschreven) als je geen beginner meer bent.
 • Internet en bibliotheek gebruik.
 • Koffie of thee tijdens les pauzes.
 • Certificaat van deelname aan de lessen.
 • Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek. Begeleiding ter plaatse.

Optioneel: Lima pakket (transfers en hotel overnachting) (€90), vlucht Lima – Cusco.

Niet inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Lima. De luchthaven code van Lima is LIM. De volgende zijn de belangrijkste luchtvaart maatschappijen die op Lima vliegen: Avianca, Aeromexico, Air Europa, American Airlines, Copa, LAN, Iberia, KLM, Unted, Delta, Jetblue, Spirit.
 • In geval van verblijf in het appartement: maaltijden.
 • Transfer van luchthaven Cusco naar je accommodatie in Cusco. Kosten E12.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • E35 administratiekosten.

INCA JUNGLE TRAIL NAAR DE MACHU PICCHU

Machu Picchu, Zuid Amerika

v.a. E198 (4 dagen, 4 nachten) De jungle inca trail kunnen we op korte termijn voor je reserveren. Dat is een groot voordeel t.o.v. de traditionele Incatrail die 5 maanden van te voren moet worden vastgelegd. Hier volgt een beschrijving van de Jungle Inca Trail. De prijs van dit pakket is E210 p.p. op basis van 2 personen, bij reservering van 1 persoon kost de trip E220. Combineer je deze jungle incatrail met Spaanse lessen dan is de prijs E198 per persoon.

1e dag:

Vertrek met een taxibusje vanaf je accommodatie naar San Luis in de Heilige Vallei (3200 m.). Daar stap je, na een korte instructie, voorzien van helm en handschoenen op een mountainbike. Na ongeveer 3 uur is er een welverdiende picknick- stopt in Alfamayo. Na de pauze rijd je kortdurend up- en downhill naar Huamanmarca wat een recent ontdekte Inca opgraving is waar je een korte rondleiding krijgt; tijdens de 3e etappe gaat het berglandschap langzaam over in jungle. Hier heb je de mogelijkheid om te riverraften tegen extra betaling! Je slaapt in Santa Maria (1500 m.). Na een typische Peruaanse maaltijd overnacht je in een familie-hostal in Santa Maria. Alle accommodatie gedurende de Inca Jungle trip is eenvoudig en op basis van een gedeelde kamer.

2e dag:

Trekking van Santa Maria naar Santa Teresa. Na een vroege start loop je langs cacaoplantages naar een restaurant waar je kunt relaxen in hangmatten en kunt luisteren naar het geluid van apen. Als de pauze erop zit loop je verder tot Qellomayo waar het dan tijd is voor de lunch. Na de lunch kom je op de traditionele Inca Trail terecht. Je loopt langs de oevers van Rio Vilcanota totdat je bij de bekende warmwaterbronnen van Colcamayo komt. Een heerlijke plek om te chillen en tevens je spieren te ontspannen in de warme baden. Na deze relax-stop loop je naar Santa Teresa waar je de nacht in een hostal verblijft.

3e dag:

Na twee enerverende en fysiek pittige dagen is de 3e dag wat relaxter. Je start wat later met de Jungle Inca trail omdat je `s ochtends de mogelijkheid hebt om te gaan ziplinen in Santa Teresa (tegen eigen kosten). Wat later op de ochtend vertrek je lopend naar Colpani waar je een fantastisch uitzicht hebt en na de lunch loop je nog twee en een half uur over een vlak pad naar Aguas Calientes waar een 1-persoonskamer met eigen badkamer in een leuk hostal op je wacht.

4e dag:

Na een vroeg ontbijt wandel je omhoog naar de ingang van de Machu Picchu, de verloren stad van de Inca’s. Je hebt hier een twee uur durende tour met een gids. Daarna kun je zelf nog ronddwalen in, op en tussen de opgravingen en je loopt naar beneden naar het dorp Aguas Calientes waar je een vroege lunch kunt nemen of in de warmwaterbronnen (Aguas calientes betekend ‘heet water’) je getergde beenspieren kunt verwennen (niet inclusief). Vroeg in de middag reis je terug per bus naar Cusco. In Cusco hebben we een leuk hostal voor je geboekt voor 1 nacht.

Einde tour.

Inclusief

 • Transport zoals hierboven beschreven: Transfer van je accommodatie in Cusco naar Aguas Calientes met de bus, terug eveneens met de bus naar Cusco.
 • Entree Machu Picchu
 • Maaltijden: dag 1: lunch / diner, dag 2 en 3: ontbijt / lunch / diner, dag 4: alleen ontbijt.
 • Overnachting in een familie-hostal in Santa Maria, in 2-persoonskamer, in Santa Teresa in een hostal (2-persoonskamer), in Aguas Calientes in een hotel waar je een 1-persoonskamer met eigen badkamer hebt.
 • Engelstalige gids

Niet inclusief:

 • De volgende maaltijden: ontbijt op dag 1 en de lunch en het avondeten op dag 4.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.

Je kunt ook verschillende scholen in verschillende landen in Zuid Amerika combineren.

 

PRIJSLIJST SPAANSE LESSEN

Spaanse les in Peru

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen.