Wil je Spaans leren in Ecuador dan kun je kiezen uit vijf verschillende scholen. Ze bevinden zich in Quito en Cuenca in het Andesgebergte, in de jungle van het Amazone oerwoud, in Manta, een havenstad en in Montañita, een surfdorp aan de kust dat vooral jongeren trekt.
Daarnaast bieden we een zogenaamde  “Travelling Classroom” van 4 weken. Ideaal als je wilt Spaans leren in Ecuador en meteen het land wilt verkennen. Je krijgt je Spaanse lessen in vier verschillende plaatsen waar je aan veel gave excursies en activiteiten deelneemt.
Een overzicht van alle Travelling Classrooms en beschrijvingen vindt je onder de knop `reizen`. Daarnaast heeft de school in Quito speciaal voor ons een prettig geprijsd pakket gemaakt van 4 weken met 2 weken les en accommodatie in Quito en 2 weken les, luxe accommodatie, alle maaltijden en dagelijks excursies in de jungle. Klik hier voor het Quito/Jungle pakket.

Lekkere ontbijtjes

QUITO

De school

Tuurlijk beginnen we met Quito als je wilt Spaans leren in Ecuador. Deze kleine tot middelgrote school bevindt zich in het nieuwe deel van Quito vlakbij Parque Carolina en een groot winkelcentrum. Het grote park midden in de stad trekt vooral veel sportende `Quiteños`. Het heeft een fietsparkoers, ook voor 4 jarigen met heuvels, circuit training, hardloop banen, basketbal- voetbal- en volleybalvelden.
De school is smaakvol ingericht en is van alle gemakken voorzien.

Spaans leren in Ecuador: Relax hoekje in de school in Quito
Relaxplek in school

Activiteiten

Bij groepsles bestaan de groepen uit niet meer dan 4 personen. Als er wanneer jij er bent geen groep is waarvan het niveau van Spaans bij jouw niveau aansluit, dan krijg je de zelfde waarde aan privé-lessen. Tegen een kleine vergoeding kun je meedoen aan middagactiviteiten zoals: museum bezoek, kookles, salsa dansles, met een kabelbaan naar 4000 m. hoogte voor een fantastisch uitzicht over de stad (zie foto), een rondleiding in het historische centrum of een bezoek aan `Mitad del Mundo`, het geografische middelpunt van de aarde.

Spaans leren in Ecuador, een uitstapje: uitzicht over Quito
Een hele klim die Cotopaxi 🙂

Accommodatiemogelijkheden

De planten van de eigenaar van het appartement
Entree appartement

Je kunt kiezen uit verblijf in een appartement van school, zowat naast de school gelegen, of bij een gastgezin.

Kamer in appartement

In het appartement kan je kiezen voor een eigen kamer of een gedeelde kamer met meerdere bedden. Een eigen kamer kost E35 meer per week. Er is een grote keuken, een badkamer, een zitkamer en een binnenplaats die je deelt met de andere bewoners. De eigenaar van het huis waar het appartement zich bevindt houdt duidelijk van bloemen en planten 🙂 (zie foto).

Gastgezin

Kies je voor gastgezinverblijf dan kan je opgeven of je liever alleen in een gezin komt zodat je meer je Spaans zal oefenen of dat je bij een gezin verblijft waar 1 of 2 andere studenten wonen. Bij een gastgezin krijg je standaard twee maaltijden per dag maar als je liever alle maaltijden bij het gezin hebt dan kan dat ook. Bij twee maaltijden krijg je ontbijt en avondeten, de meerkosten zijn dan E78 per week. Wil je liever drie maaltijden per dag dan is de meerprijs €92 per week. De loopafstand van de een gastgezin naar school varieert tussen de 10 en 25 minuten.

Een standaardpakket met Spaans leren in Ecuador in Quito bevat

 • Eén of meer weken privé- of groepsles van 4 lesuren per dag, vijf dagen per week.
 • Lesmateriaal en onderwijs op jouw niveau van Spaans.
 • Logies naar keuze in de schoolresidentie of bij een lokaal gastgezin.
 • Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de lessen maar meer of minder nachten zijn mogelijk.
 • Internet en bibliotheek gebruik.
 • Koffie of thee tijdens les pauzes.
 • Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.

Niet inbegrepen in het Spaans leren in Ecuador pakket

 • Vlucht Amsterdam – Quito. De luchthavencode van Quito is UIO. De meest bekende luchtvaartmaatschappijen die op Quito vliegen zijn: Avianca, Aeromexico, American Airlines, Copa, Iberia, KLM, United, Delta
 • Transfer van de luchthaven naar de accommodatie in Quito, €40
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • €35 administratiekosten.

Travelling Classroom, Spaans leren in Ecuador

Je kunt in Ecuador alle scholen naar eigen wens combineren of de vier weekse Travelling Classroom toevoegen aan je reis.

Combinatie pakket Quito / Amazone jungle van totaal 4 weken

De school in Quito heeft voor ons een combinatiepakket gemaakt met lessen in Quito en in de jungle. Na 2 weken in Quito reis je naar de jungle waar je ook 2 weken groepsles krijgt maar hier 3 uur per dag. Accommodatie in een gedeelde kamer in de jungle lodge, alle maaltijden en één week het pakket met activiteiten. De 2e jungleweek kan je ter plekke zien of je een activiteit mee wilt doen en die daar betalen. De twee weken hebben verschillende activiteiten! Dit pakket kost €1470 en is inclusief het transport. Het kan iedere zondag starten in Quito en eindigt 4 weken later weer in Quito op de zondag. Informatie over Spaanse lessen in de Amazone jungle vindt je hier onder. Dit is het Spaans & Avontuur pakket in Ecuador.

SPAANS LEREN IN ECUADOR: DE JUNGLE (AMAZONEGEBIED)

De Jungle locatie

De school in de Amazone jungle is gevestigd in een mooi sfeervol gebouw van tropisch hout, cement en bamboe. De locatie is schitterend, het ligt iets boven de rivier Rio Napo en vanaf het terras van de school kijk je over de rivier uit. (Zie foto hiernaast .) De school bevindt zich vier kilometer buiten het dorp Ahuano dat een half uur met de bus van Tena is verwijderd. Tena is een wat grotere plaats aan de rand van de Amazone jungle. Vooral `s ochtends vroeg wordt de school door vogels, vooral veel oropendula`s bezocht die van de bergen naar het eiland in de rivier vliegen om daar de dag door te brengen. Eind van de middag vliegen ze over de school weer terug naar de bergen voor de nacht.

De zijtakken van de Amazone

De Arajuno river, die veel warmer water bevat, komt vlak bij de school samen met de Rio Napo.
In de warmere Arajuno rivier is het heerlijk zwemmen of dobberen op een autoband. De koude Rio Napo en de hoogte van 300 meter waarop de school ligt zorgen voor een koeler klimaat dan je zou verwachten rond de Equator. Heerlijk, nooit erg heet en de nachten kunnen zelfs fris zijn! Je hebt dan zelfs een deken nodig!

Spaans leren in Ecuador uitzicht over Amazone vanuit jungle school
Uitzicht over rivier
School in de jungle
School in de jungle

De school

Je hebt Spaanse les op het terras met schitterend uitzicht over de rivier. Hier krijg je 3 uur per dag les. Je kunt kiezen uit privé- of groepsles. De docenten komen van de school in Quito en zij mogen in toerbeurt naar de jungle locatie om daar Spaanse les te geven. Het is voor de school nooit een probleem om docenten voor de jungle locatie te vinden :-)!

De accommodatie en maaltijden

De accommodatie is geweldig! Veel mooier en smaakvoller dan je in een jungle omgeving zou verwachten. Je hebt een moderne badkamer met warm water, een terras met hangmat en de bedden zijn erg comfortabel. Zie foto`s hieronder van een 1-persoonskamer en een gedeelde kamer. In het standaardpakket is een gedeelde kamer toegevoegd. Wil je liever een 1-persoonskamer dan kan dat tegen een meerprijs van E70 per week.
Er worden drie goed verzorgde maaltijden per dag geserveerd en in de pauze van de lessen krijg je nog een snack. De lunch bestaat uit een soep en hoofdmaaltijd en het diner bestaat uit een hoofdmaaltijd en een dessert. Je krijgt vers fruit bij het ontbijt, vaak bij het nagerecht en ook in de sappen die je bij de maaltijden krijgt. Veel sapjes zijn gemaakt van fruitsoorten die je in Nederland nooit geproefd hebt. Lekkere en gezonde maaltijden!

Activiteiten

Dagelijkse excursies met gids
Excursie

Dagelijks (maandag t/m vrijdag) zijn er activiteiten. In totaal zijn er 18 excursies en activiteiten die in toerbeurt worden gedaan. Een greep uit het aanbod: jungle wandelingen, boottochten op de rivier in een kano, `innertubing` (op een autoband de rivier afdobberen), bezoek aan het Animal Rescue Center `AmaZOOnico`, leren blaasvissen, chicha maken, goud delven in de rivier, chocolade maken, een nacht wandeling door de jungle, wandeling naar watervallen, vogels spotten etc. meestal worden verschillende activiteiten in een middag gecombineerd. De excursies en activiteiten worden door Jaime, een goede lokale gids, begeleid. Hij spreekt langzaam en eenvoudig Spaans zodat studenten hem al snel goed begrijpen.

Aanrader

Standaard hebben we 1 week de excursies toegevoegd aan je pakket.maaltijden en excursies te boeken. Wil je langer in de jungle les hebben dan kun je de 2e week per dag bekijken welke activiteiten je mee wilt doen en ter plekke daarvoor betalen. Het is ook gewoon zwaar 4 uur per dag Spaanse les, huiswerk maken en een uur of 3 a 4 per dag op excursie gaan. Je wilt waarschijnlijk ook wel eens gewoon relaxen met een boek in je hangmat en naar de jungle geluiden luisteren.
Letop: dit is echt jungle: bij de school is geen internet! Maar je kunt naar het dorp lopen in 50 minuten of met een bus of taxi naar het dorp gaan en daar is internet. Ik betaalde $2 voor ongeveer 3 uur internetgebruik.

Innertubing op de rivier, echt gaaf!
Dobberen

Een standaardpakket met Spaans leren in Ecuador in de jungle bevat:

 • Eén of meer weken privé- of groepsles van 3 lesuren per dag, vijf dagen per week.
 • Lesmateriaal en onderwijs op jouw niveau van Spaans.
 • Logies in de junglelodge, naar keuze in een 1-persoonskamer of gedeelde kamer.
 • Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de lessen maar meer of minder nachten zijn mogelijk.
 • Drie maaltijden per dag.
 • Van maandag t/m vrijdag excursies onder begeleiding van een lokale gids. Zaterdag zijn dagexcursies mogelijk tegen betaling.
 • Koffie of thee en snacks tijdens les pauzes.
 • Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.

Niet inbegrepen in het Spaans leren in Ecuador pakket in de jungle

 •  Vlucht Amsterdam – Quito. De luchthavencode van Quito is UIO. De meest bekende luchtvaartmaatschappijen die op Quito vliegen zijn: Avianca, Aeromexico, American Airlines, Copa, Iberia, KLM, United, Delta.
 • Transfer van de luchthaven naar de accommodatie in Quito, €40
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Internet gebruik
 • Transfer van Quito naar de jungle of van de jungle naar Quito kosten €40 voor een enkele reis.
 • €35 administratiekosten.

MONTAÑITA

De school

De school bevindt zich in Montanita op 5 minuten lopen van het strand. De accommodatie bevindt zich een paar minuten lopen verderop. Je verblijft in leuke cabañas die gemaakt zijn met zoveel mogelijk natuurlijke materialen zoals bamboe en palmbladeren. De accommodatie bevindt zich rondom het zwembad en de jacuzzi. Er is een mooi aangelegde en goed onderhouden tuin en er zijn overdekte rancho`s met hangmatten om te relaxen of huiswerk te maken. Ook hier worden zowel privé- als groepslessen gegeven. De gemiddelde groepsgrootte is 4 studenten (maximaal 6). Je krijgt standaard 20 uur groepsles per week. Ook kun je hier kiezen voor privé-les, 20 lesuren per week.

Accommodatie mogelijkheden

Cabaña

Standaard hebben we in het pakket opgenomen verblijf in een gedeelde cabaña in het dorpje, vlakbij het strand. De cabañas zijn van natuurlijke materialen, o.a. van bamboe, gemaakt en hebben een palmblad dak. Er is een grote gemeenschappelijk keuken die je kunt gebruiken. Studenten koken vaak in groepjes afhankelijk van de maaltijd voorkeur. Wil je liever een 1-persoons cabaña met eigen badkamer dan is de meerprijs daarvoor €70 per week. Er is ook een cabaña met eigen keuken beschikbaar. Deze hele leuke, mooie, accommodatie is erg populair en daardoor snel volgeboekt, reserveer dus niet op het laatste moment! In de periode van eind december tot eind maart geldt een kleine hoogseizoentoeslag op de accommodatie, vraag ons ernaar als je in die periode wilt gaan.

Leuke cabañas!
cabaña

Gastgezin

Je kunt hier ook in een gastgezin verblijven, de gezinnen bevinden zich allemaal in het dorp. Er is altijd stromend water maar niet altijd warm water. Sommige gezinnen hebben Wifi maar als je in een gezin bent zonder Wifi dan kan je altijd in de school accommodatie internetten. Je krijgt bij een gastgezin 2 maaltijden per dag. Meerprijs t.o.v. de standaardaccommodatie per week: €80.

Surfen

Montañita is volgens velen de beste surfstek van Zuid Amerika vanwege de constante golfslag het hele jaar door. Hierdoor trekt de plaats veel jonge, sportieve reizigers. Beginner of ver-gevorderde surfer? Maakt niet uit: beginners kunnen goed uit de weg tijdens eb en de gevorderden kiezen de vloed-periode als beste moment van de dag om te surfen. Daarnaast zul je dichter bij ‘de punt’ hogere en sterkere golven tegenkomen. Mocht het wat druk zijn in Montañita of ben je op zoek naar een bijzondere ‘break’ dan neem je de bus naar een strandje ten noorden of zuiden van Montañita en je hebt de ‘break’ helemaal voor jezelf. Je mag hier je surfboard gewoon in de bus meenemen.

Spaans & Surf pakket

De school biedt ook de combinatie ‘Spaans & Surf’. Je krijgt ‘s ochtends 4 uur Spaanse les per dag en anderhalf uur surfles. Er is geen goedkopere plaats om te leren surfen en het dorp Montañita is heel relaxed; een geweldige plek om te leren surfen: veel jongen surfers en een leuk uitgaansleven. Voeg voor deze ‘Spaans & Surf’ combinatie €80 per week toe aan je pakket met Spaanse lessen en accommodatie. Ben je al een volleerd surfer maar je wilt je eigen board niet meenemen? Huur dan een plank ter plaatse. Prijs: van €50 per week tot €130 per maand. Tip: een 2e hands plank kopen en bij vertrek weer verkopen is meestal een goedkopere optie.

Vrijwilligerswerk

Er zijn verschillende projecten in Montañita. De school regelt het werk voor je maar rekent eenmalig $30. Kijk voor vrijwilligerswerk in Montañita op deze pagina. Nieuw is dat de school je verplicht een donatie te doen aan het project van $70 per maand dat je werkt. Helaas kunnen we dus niet meer zeggen dat deze projecten gratis zijn maar in vergelijk met de kosten van de meeste projecten in Ecuador is deze bijdrage erg weinig.

Travelling Classroom

Spaans leren in Ecuador geeft je de mogelijkheid veel scholen te combineren of de Travelling Classroom toe te voegen aan je reis. De school organiseert een zogenaamde Traveling Classroom waarbij je op 4 plaatsen  les hebt. Je krijgt 4 uur per dag Spaanse les van maandag tot en met vrijdag in een groepje en wel heel erg bijzondere activiteiten zijn inclusief zoals bijvoorbeeld deltavliegen! Travelling Classroom van 4 weken in Ecuador

De reis

Mega groot, modern busstation in Quito
Busstation Quito

Montañita ligt aan de kust op ongeveer 10 busuren van Quito verwijderd. Wanneer je naar Guayaquil vliegt is de transfertijd per bus of taxi naar Montañita maar twee en een half uur. De meeste vluchten naar Guayaquil komen midden in de nacht aan.

Transfer mogelijkheden bij aankomst in Guayaquil

A: Taxi-transfer luchthaven Guayaquil – Montañita. Duur 2 uur, kosten €96.
B: Als je voor 14.00 aankomt kun je  een taxi nemen naar het busstation (ongeveer $20) en daar je buskaartje kopen ($6) naar Montañita.

Vliegen naar Manta

Je kunt ook een vlucht boeken van Amsterdam naar Manta, Manta ligt op anderhalf uur van Montanita verwijderd. Je zal dan in Quito moeten overstappen maar de kosten van deze vluchten zijn heel redelijk. Omdat de meeste vluchten vanuit Nederland in de avond aankomen in Manta kan je niet meer met een bus naar Montanita reizen en zal je een taxi transfer moeten regelen. Wij kunnen dat voor je boeken voor E96.

Aankomst in Quito

A: Je kunt vooraf een vlucht met LAN Airlinesboeken van Quito naar Guayaquil voor ongeveer $70.
B: Je kunt vanuit Quito de bus nemen naar Jipijapa, Portoviejo of Puerto Lopez en daar overstappen op de bus naar Montañita. Wanneer je de bus neemt naar Puerto Lopez dan is de rit naar Montañita, na je overstap, nog maar drie kwartier. Totale duur reis rond de 10 uur afhankelijk van de overstaptijd. Je kunt ook vanuit Quito een nachtbus nemen.

Wil je Spaans leren in Ecuador dan zijn er heel veel mogelijkheden. Mocht je door de bomen het bos niet meer zien, vraag ons gewoon dan overleggen we even!

Een pakket met Spaans leren in Ecuador (Montañita) bevat

 • Eén of meer weken privé- of groepsles van 4 lesuren per dag, vijf dagen per week.
 • Lesmateriaal en onderwijs op jouw niveau van Spaans.
 • Logies naar keuze in een gedeelde cabaña, een 1-persoons cabaña of bij een gastgezin.
 • Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de lessen.
 • Inschalingstest op de zondag voor de lessen (mondeling of geschreven) als je geen beginner meer bent.
 • Internet en bibliotheek gebruik.
 • Koffie of thee tijdens les pauzes.
 • Certificaat van deelname aan de lessen.
 • Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.
Optioneel: Transfer Guayaquil naar Montañita (€96).

Niet inbegrepen in het Spaans leren in Ecuador pakket

 • Vlucht Amsterdam – Quito, Guayaquil of Manta. De luchthaven code van Quito is UIO. De meest populaire luchtvaartmaatschappijen die op Quito vliegen zijn: Avianca, Aeromexico, American Airlines, Copa, Iberia, KLM, United, Delta. De luchthaven code voor Guayaquil is GYE. De meest populaire luchtvaartmaatschappijen die op Guayaquil vliegen zijn:Avianca, Copa, Iberia, KLM, LAN Airlines, Delta
 • TAME
 • In geval van verblijf in een cabaña: maaltijden.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • €35 administratiekosten

MANTA

De school

Deze wat kleinere school bevindt zich in een moderner en luxueuzer gedeelte van Manta. Vanaf het terras op de 2e verdieping heb je een schitterend uitzicht op de zee en je loopt in 10 minuten naar het strand. Je hebt hier 4 uur privé- of groepsles per dag. Groepen kunnen maximaal 6 studenten bevatten maar doorgaans zijn het 3 studenten in een groep. Heb je voor groepsles gekozen, 4 uur per dag maar blijkt er geen andere student te zijn van jouw niveau dan worden je groepslessen automatisch omgezet in privé-lessen, 3 uur per dag. Dat is een goede deal! Het schoolgebouw heeft een zwembad en jacuzzi!

Accommodatiemogelijkheden

Schoolresidentie

In het standaardpakket is een kamer in een appartement op 4 blokken van de school opgenomen. Die kamer heeft alles wat je zoekt: een eigen badkamer met warm water en je deelt de zitkamer en keuken met één andere kamer. In de zitkamer is een grote sofa, eettafel en t.v. Wifi is er in het hele appartement.

Je kunt er ook voor kiezen om in het appartement van school, in de school dus, te wonen. Het is erg luxe. Je hebt een zitkamer met keuken, een apparte slaapkamer, een badkamer er er is airconditoning. Er is ook een ruimere kamer met airconditioning. Woon je hier alleen dan zijn de meerkosten E50 per week meer voor dit appartement. Kom je met een vriend of vriendin dan betaal je per persoon hetzelfde als wat het je alleen zou kosten in de standaardaccommodatie 4 blokken verderop.
Uiteraard kan je `s avonds op het terras zitten of een frisse duik nemen in het zwembad. Er zijn verschillende, heel lekker restaurantjes vlakbij de school.

School met zwembad en jacuzzi
School met zwembad!

Gastgezin

Je hebt je eigen kamer en krijgt twee maaltijden per dag (ontbijt en avondeten). Je deelt de badkamer. De gastgezinnen bevinden zich op 15 tot 20 minuten lopen van de school. Meerprijs gastgezinverblijf met 2 maaltijden per dag E52. Goede manier om je Spaans te oefenen!

De lessen

Manta groepsles
Minigroep

Je kunt hier kiezen uit privé- of groepslessen van 4 uur per dag. De lessen kunnen worden gegeven op een terras of in een leslokaal. De maximale groepsgrootte is vier studenten maar het zijn er gemiddeld niet meer dan drie. In geval je voor groepswles kiest maar er zijn geen andere studenten van jouw niveau van Spaans aanwezig dan worden je groepslessen van 4 uur per dag omgezet naar privelessen gedurende 3 uur per dag.

Activiteiten

De school biedt verschillende activiteiten waaraan je kunt deelnemen tegen
betaling zoals een workshop Ecuadoriaans koken, een salsadansles (zie hieronder), een trip naar een strand waar gekitesurft wordt of een bezoek aan een Panama-hoeden fabriekje . Ja de typische Panama hoeden komen uit Ecuador :-).

salsa dansles naast het zwembad van de school
Salsadansles

Kitesurfen

15 munten buiten Manta bevindt zich Santa Marianita. Deze plaats is een trekpleister voor kitesurfers. Je kunt je Spaanse lessen daar op het strand krijgen en dagelijks kitesurfen. Of je kunt dagelijks opgehaald worden uit Santa Marianita en naar de school gebracht worden voor je Spaanse lessen. Kitesurf lessen kunnen we voor je regelen. Heb je hier interesse in vraag ons om de mogelijkheden en prijzen. Let op er wordt alleen gekitesurft van december tot mei.

Een pakket met Spaans leren in Ecuador (Manta) bevat

 • Eén of meer weken privé- of groepsles van 4 lesuren per dag, vijf dagen per week.
 • Lesmateriaal en onderwijs op jouw niveau van Spaans.
 • Logies naar keuze in een gedeelde cabaña, een 1-persoons cabaña of bij een gastgezin.
 • Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de lessen.
 • Inschalingstest op de zondag voor de lessen (mondeling of geschreven) als je geen beginner meer bent.
 • Internet en bibliotheek gebruik.
 • Koffie of thee tijdens les pauzes.
 • Certificaat van deelname aan de lessen.
 • Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.

Optioneel: Transfer Guayaquil naar Manta (€120).

Niet inbegrepen in het Spaans leren in Ecuador pakket

 • Vlucht Amsterdam – Quito, Guayaquil of Manta. De luchthaven code van Quito is UIO. De meest populaire luchtvaartmaatschappijen die op Quito vliegen zijn: Avianca, Aeromexico, American Airlines, Copa, Iberia, KLM, United, Delta. De luchthaven code voor Guayaquil is GYE. De meest populaire luchtvaartmaatschappijen die op Guayaquil vliegen zijn:Avianca, Copa, Iberia, KLM, LAN Airlines, Delta, TAME.
 • In geval van verblijf in een cabaña: maaltijden.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 •  E25 administratiekosten

Nationale feestdagen waarop geen lessen worden gegeven zijn in 2018

Letop: niet genoten lesdagen worden niet op een ander tijdstip ingehaald en er wordt geen restitutie gegeven op het lesgeld van niet genoten lesdagen.

Nieuwjaar (01-01), Carnaval (08 en 09-02), Goede Vrijdag (30-03), Slag bij Pinchincha (24-05), Onafhankelijkheidsdag (10-08), Allerzielen (02-11), Onafhankelijkheidsdag  van Cuenca (03-11), Kerst (25-12).

CUENCA

De school

Deze middelgrote school bevindt zich in het centrum van Cuenca vlakbij de oude kathedraal. De school biedt alleen privé-lessen waardoor je snel vorderingen maakt met je Spaans. Je hebt vier uur per dag les en maandag t/m vrijdag worden er activiteiten aangeboden door de school. Zo is er op de maandag een stadstour, dinsdag salsadansles, woensdag een bezoek aan een museum en donderdag een Ecuadoriaanse kookworkshop waarna je uiteraard na de kookles gezellig met elkaar je kookkunsten test.

Accommodatiemogelijkheden

Je kunt hier kiezen uit verblijf in een appartement of bij een gastgezin. De accommodaties bevinden zich op loopafstand van de school.

Appartementverblijf

Apartementverblijf in Cuenca
Appartement Cuenca

Standaard hebben we de goedkoopste accommodatie dat is in een appartement toegevoegd aan het pakket. Je hebt een eigen kamer en deelt met andere studenten een keuken en zitkamer. Hiernaast een foto van een slaapkamer in een appartement in Cuenca.

Het gastgezin

De gastgezinnen bevinden zich dichtbij school en bieden standaard drie maaltijden per dag en de verzorging van je was. De meerprijs per week voor gastgezinverblijf t.o.v. appartement verblijf is €40 per week. Daar heb je dus 21 maaltijden voor en je was wordt gedaan!

De reis

Je kunt een vlucht kopen van Amsterdam naar Cuenca maar je zult in ieder geval in Quito moeten overstappen op een vlucht naar Cuenca maar het is goed te doen in een dag, en opvallend prettig geprijsd.
Wanneer je kiest voor gastgezinverblijf dan is je transfer van de luchthaven van Cuenca naar het gastgezin gratis, iemand van het gezin haalt je op. Kies je voor appartementverblijf dan kunnen we een transfer voor je regelen voor €18.

Goed idee om Spaanse lessen in Cuenca te combineren met bijvoorbeeld lessen in Quito, Manta of Montanita.

Een pakket met Spaans leren in Ecuador, in Cuenca bevat

 •  Eén of meer weken privéles, 4 lesuren per dag, vijf dagen per week.
 •  Lesmateriaal en onderwijs op jouw niveau van Spaans.
 •  Logies naar keuze in een appartement van school of bij een lokaal gastgezin.
 •  Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de lessen.
 •  Internet en bibliotheek gebruik.
 •  Koffie, thee en verse broodjes tijdens les pauzes.
 •  Certificaat van deelname aan de lessen.
 •  Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.

Niet inbegrepen in het Spaans leren in Ecuador pakket

 •  Vlucht Amsterdam – Cuenca. De luchthavencode van Cuenca is CUE. Je kunt direct je eindbestemming invullen bij een vlucht leverancier bv. Skyscanner of Cheaptickets. De meest bekende luchtvaartmaatschappijen die op Quito vliegen zijn: AviancaAeromexicoAmerican AirlinesCopaIberiaKLMUnitedDelta.
 •  In geval van verblijf in het appartement: maaltijden.
 •  Uitgaven van persoonlijke aard.
 •  €35 administratiekosten.

Je vlucht

Om een vlucht te vinden kijk ik altijd eerst bij Expedia. Daarmee zie ik makkelijk welke luchtvaartmaatschappijen er op de betreffende bestemming vliegen. Dan kijk ik bijvoorbeeld bij Vliegtickets.nl en bij de luchtvaartmaatschappij die de beste of goedkoopste vlucht aanbood op Expedia, of het goedkoper kan.

De luchthaven codes zijn Amsterdam = AMS en Quito = UIO

Er is een tendens de laatste jaren om lang te wachten met het boeken van een vlucht, in de hoop dat de prijs zakt. Mijn ervaring is dat intercontinentale vluchten doorgaans goedkoper zijn een paar maanden voor vertrek dan vlak voor vertrek.
Succes bij het vinden van een goede goedkope vlucht! Heb je geen ervaring met vluchten kopen, vraag me gewoon even. Geef dan wel je voorkeur vertrekdata op voor de heenvlucht en de terugvlucht. En waar je vandaan wilt vliegen want dat hoeft natuurlijk niet hetzelfde land van je heen vlucht te zijn. Nee, je krijgt geen garantie dat ik de goedkoopste vlucht vind maar ervaring met vluchten zoeken heb ik wel :-).

PRIJSLIJST SPAANSE LESSEN

Spaanse les in Ecuador

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen.