We werken met twee scholen in Honduras. In La Ceiba aan de Caribische kust en ook op het Caribische eiland Utila. Utilais bekend bij backpackers die willen snorkelen ofwel duiken bij het rif rondom het eiland. Tip: hier kun je heel goed en bovendien goedkoop je duikbrevet (PADI) halen. Of een vervolgcursus op je PADI doen. Of duiken bij het op twee na grootste rif ter wereld (Caribische kust van Midden Amerika) met prachtig koraal. En je kunt duiken met walvishaaien… Kortom tegekke onderwaterwereld!

Witte strandjes met palmbomen in Honduras
Onbedorven strandjes

De school geeft een forse korting bij langer verblijf, vraag ons ernaar maar ik kan alvast vertellen dat 6 weken Spaanse les, 4 uur per dag met gastgezin verblijf €1327 kost. Je hebt er een 1-persoons kamer en krijgt drie maaltijden per dag.

Ideaal als je een tussenjaar hebt! Je kunt ook makkelijk verschillende scholen in Midden Amerika combineren.

La Ceiba

In het centrum van La Ceiba, 10 minuten lopen van het strand bevind zich de school. Die is gevestigd in een botanische tuin. Mooie omgeving voor je Spaanse lessen! Er zijn hier veel tropische bloemen en vruchten en er is een leguanen boerderij. Je kunt hier kiezen voor privé-les of groepsles, in beide gevallen vier lesuren per dag.

Een lesuur bevat 50 minuten. De school heeft een apart medisch Spaans programma. Heb je daar interesse in dan sturen we je additionele informatie.

Accommodatie

Je slaapt bij een lokaal gastgezin waar je 3 maaltijden per dag krijgt en je eigen kamer hebt. De gezinnen in La Ceiba spreken doorgaans geen Engels dus: `je moet wel` en dat is heel goed voor je Spaans!

De reis

bus transport San Pedro Sula naar La Ceiba
Luxury bus to La Ceiba

Je landt waarschijnlijk op de luchthaven van San Pedro Sula, 140 kilometer van La Ceiba verwijderd. De luchthaven van de hoofdstad Tegucigalpa ligt op ongeveer 240 kilometer afstand van La Ceiba. Vluchten van Amsterdam naar San Pedro Sula in Midden Amerika zijn een stuk goedkoper dan naar de hoofdstad Tegucigalpa. De meeste vluchten op San Pedro Sula vanuit Nederland arriveren rond het middaguur. We kunnen een busreis aan je pakket toevoegen voor 24. De trip duurt 3 1/2 uur. vertrektijden vanaf de luchthaven: 10.50, 13.40 en 17.00. Of je gaat met een kippenbus voor ongeveer 5 maar doet dat een uur of 8 over de trip naar La Ceiba.

Een pakket met Spaanse les in La Ceiba (Midden Amerika) bevat

 • Eén of meer weken privé- of groepsles van 4 lesuren per dag, vijf dagen per week.
 • Lesmateriaal en onderwijs op jouw niveau van Spaans.
 • Logies in een 1-persoons kamer of bij een lokaal gastgezin.
 • Accommodatie van de zaterdag voor- tot de zaterdag na de lessen.
 • Koffie of thee tijdens les pauzes.
 • Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.

Optioneel:bustrip San Pedro Sula naar La Ceiba (€24).

Niet inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – San Pedro Sula in Midden Amerika. De luchthaven code van San Pedro Sula is SAP. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die op San Pedro Sula vliegen zijn: Avianca, Aeromexico, American Airlines, Copa, Spirit, Unted, Delta.
 • Transport van San Pedro Sula naar La Ceiba.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • €35 administratiekosten.

Midden Amerika reistip:Combineer lessen in Honduras met lessen in Guatemala. Er bestaat luxe bus transport tussen La Ceiba en Antigua. We kunnen dat voor je boeken voor rond de €70,vraag ons even! (enkele reis).

Utila

Lessen

Honduras met zijn hagelwitte stranden
Hagelwit…

Je krijgt hier privé-lessen, 4 lesuren per dag. Je docent komt naar jouw hotel om je daar je lessen te geven op het terras.

Accommodatie

De school biedt een leuk middenklasse hotel waar je een 1-persoons kamer hebt met een eigen badkamer. Wij vinden dat hotel nogal duur. Er is heel veel accommodatie waar je uit kan kiezen en wat je kan toevoegen aan je pakket met Spaanse lessen. Prijzen starten met €5 per nacht voor een gedeelde kamer in een hostal…. Daarom graag overleggen met ons! In de prijslijst bij Utila geven we de de prijs van de lessen zonder accommodatie want dat kan dus erg goedkoop als je dat wilt!

Duiken

Utila is een hele goede plek om je, PADI, je open water duikbrevet te halen. De onderwaterwereld is schitterend! Je kunt hier zomaar een 12 meter lange walvishaai tegenkomen terwijl je duikt bij het op één na grootste rif ter wereld! Great Barrier Reef in Australië is het grootste.We werken samen met een gerenommeerde duikschool op Utila.

Als je een duikpakket koopt krijg je een paar nachten gratis accommodatie in de duikschool. We kunnen een pakket met een PADI cursus, een Advanced cursus of een Rescue cursus aanbieden voor €315. Maar voor een pakket met 10 bootduiken betaal je  €350. Mail ons als je interesse hebt in Spaanse lessen op Utila. Je kan prima `s ochtends duiken en `s middags Spaanse les hebben.

TIP

Leuk om als laatste week van een pakket met lessen in La Ceiba, als afsluiter, de week met Spaanse lessen en duiken op Utila toe te voegen!

Snorkelen

Spotted ray, Central America
Gevlekte Rog

Wil je niet duiken? Geen probleem ook al snorkelend bij het rif kom je de meest kleurrijke- en bizarre vissen tegen. Soms alleen of soms in hele grote scholen. Het koraal is fel gekleurd doordat het water rondom Utila zo helder is. De zeebodem heeft hagelwit zand…. Je kunt overal snorkel setjes huren voor weinig dus meenemen is daarom niet nodig!

De Reis

Lees hierboven on de La Ceiba de text van de trip San Pedro Sula naar La Ceiba met de bus.

Van La Ceiba neem je de ferrynaar Utila. De vertrektijden van de ferry, de Utila Princess, zijn 9.30 en 16.00 uur. Omdat er altijd wel plaats is hoeft deze ferry niet van te voren gereserveerd te worden. Kosten van de bootrip: $25. Maar mogelijk moet je overnachten in La Ceiba en neem je de volgende dag de ferry naar Utila. We regelen zonodig een hotel voor je voor een nacht. Geef ons je aankomsttijd door in San Pedro Sula en wij kijken wat de beste, snelste manier is om op Utila de komen.

Je kunt niet meer van Ceiba naar Utila vliegen. Wil je bijvoorbeeld van La Ceiba naar de hoofdstad, Teguicipalca. Kijk bij de Hondurese vliegmaatschappij Lansha.

Een pakket met Spaanse les op Utila (Midden Amerika) bevat

 • Lesmateriaal en onderwijs op jouw niveau van Spaans.
 • Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.

Optioneel: Bustrip San Pedro Sula naar La Ceiba (€24)

Niet inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – San Pedro Sula in Midden Amerika. De luchthaven code van San Pedro Sula is SAP. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die op San Pedro Sula vliegen zijn: Avianca, Aeromexico, American Airlines, Copa, Spirit, Unted, Delta.

Je vlucht

Om een vlucht te vinden kijk ik altijd eerst bij Expedia. Daarmee zie ik makkelijk welke luchtvaartmaatschappijen er op de betreffende bestemming vliegen. Dan kijk ik bijvoorbeeld bij Vliegtickets.nlen bij de luchtvaartmaatschappij die de beste of goedkoopste vlucht aanbood op Expedia, of het goedkoper kan.

De luchthaven codes zijn Amsterdam = AMS en San Pedro Sula = SAP

Er is een tendens de laatste jaren om lang te wachten met het boeken van een vlucht, in de hoop dat de prijs zakt. Mijn ervaring is dat intercontinentale vluchten doorgaans goedkoper zijn een paar maanden voor vertrek dan vlak voor vertrek.

Succes bij het vinden van een goede goedkope vlucht! Heb je geen ervaring met vluchten kopen, vraag me gewoon even. Geef dan wel je voorkeur vertrekdata op voor de heenvlucht en de terugvlucht. En waar je vandaan wilt vliegen want dat hoeft natuurlijk niet hetzelfde land van je heen vlucht te zijn. Nee, je krijgt geen garantie dat ik de goedkoopste vlucht vind maar veel ervaring met vluchten zoeken heb ik wel :-).

PRIJSLIJST SPAANSE LESSEN

Spaanse les in Honduras

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen.