Heel veel soorten kikkers in Costa Rica hier de giftige 'pintail frog'
Giftige kikker

Wil je Spaans leren in Costa Rica? We werken hier met twee scholen: in Puerto Viejo de Talamanca aan de Caribisch kust kun je Spaans leren en in Turrialba, een bergdorp in het binnenland. Nieuw:  Een Travelling Classroom van vier weken met een combinatie van vier scholen. Op iedere school leer je steeds één week Spaans. Je reist in Panama van Panama City naar Boquete en dan naar Bocas del Toro. Daar vandaan reis je naar de laatste bestemming, Turrialba in Costa Rica. Je krijgt overal Spaanse les. Alle transfers en accommodaties zijn inclusief en er zijn veel bijzondere excursies toegevoegd aan deze reis. Zo is er bijvoorbeeld een drie daags bezoek aan de San Blas eilanden in Panama. In Costa Rica raft je twee dagen en overnacht je in een tentenkamp aan de rivier Pacuare.

Travelling Classroom

Een avontuurlijke en complete trip met Spaans leren en reizen! Hier vind je uitgebreide info over de  Travelling Classroom Panama / Costa Rica.

PUERTO VIEJO

De school in Puerto Viejo bevindt zich vlakbij het strand maar ook midden in het dorp. Goede Spaanse les en een perfecte locatie maken dit een bijzondere bestemming. Hier kun je Spaans leren en tegelijkertijd een`zon-zee-strand-vakantie` hebben.

De school

Luiaard steekt straat over in Puerto Viejo


De school in Puerto Viejo is midden in het dorp en 200 meter van het strand gelegen. Maar de school bevindt zich ook heel dicht bij de jungle. Hier kun je Spaans leren vlakbij zee en zowat in de jungle. Het dorpscentrum met restaurants en cafeetjes is enkele minuten loopafstand. De eigenaresse van de school is een nieuw onderkomen aan het bouwen en op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer die in gebruik genomen kan worden. Tot die tijd wordt er gebruik gemaakt van een leuk hotel, waar de studenten verblijven.

De lessen

De lessen worden, vlakbij, al bij de nieuwe school gegeven. Standaard worden er groepslessen van vier- of privé-lessen van twee of vier lesuren per dag geboden. In het geval dat er tijdens jouw aanwezigheid geen groep is waarvan het niveau exact bij jouw niveau aansluit dan krijg je de zelfde waarde aan privé-lessen. Er is een koffiepauze van 15 minuten. 1 lesuur = 55 minuten. Als je geen beginner meer bent krijg je op je eerste lesdag een inschalingstest om je niveau van Spaans te bepalen. Je krijgt daarbij passend lesmateriaal. Je kunt er ook een cursus Medisch Spaans doen. Handig bijvoorbeeld voor diegenen die co-schappen gaan lopen in een ziekenhuis in Latijns Amerika. Het ziekenhuis in Leon, Nicaragua heeft contacten met Nederlandse Universiteiten voor co-schappen.

Nationale feestdagen
De feestdagen waarop geen lessen worden gegeven: 1 januari, witte donderdag en goede vrijdag voor Pasen, 1 mei, 25 december. Lessen op deze dagen worden niet ingehaald op een ander tijdstip.

Accommodatie hostal Kalunai

Je kunt kiezen uit verschillende accommodaties in het hostal. Een met meerdere studenten gedeelde kamer (dorm) of een prive kamer met eigen badkamer. Standaard hebben we opgenomen accommodatie in een dorm (met max. vier studenten). Accommodatie is standaard van de zaterdag voor de lessen tot de zaterdag na de lessen. Een nachtje meer of minder kan meestal wel. Doorgaans koken en eten studenten ´s avonds gezamenlijk of gaan uiteten in één van de gezellige restaurantjes in Puerto Viejo.

Gastgezin

Er is een leuk gastgezin in Puerto Viejo op ruim 10 minuten loopafstand van de school. Je hebt een eigen kamer en krijgt dagelijks ontbijt. Je deelt de badkamer en keuken. Meerprijs per week voor verblijf in dit gastgezin €84.

Surfen en Yoga vooraf bij ons geboekt

We kunnen vooraf surflessen voor je reserveren en betalen. De prijs voor een pakket van 5 lessen kost E225. Maar kunt op verschillende plaatsen aan het strand surfboards huren en surflessen afspreken. Prijzen variëren nogal dus kijk even rond voordat je ergens bij iemand de lessen afspreekt. Kun je al surfen? Neem je surfboard mee want Puerto Viejo is een dorp waar veel jongeren speciaal voor de golven komen. Als je langer blijft zal een surfplank kopen en bij vertrek weer verkopen een stuk goedkoper uitpakken dan huren. Kijk maar eens op Facebook `Puerto Viejo buy and sell’. Salsa Brava is een bekende surf stek in het dorp waar alleen ver gevorderden zich wagen! Kijk hier maar naar een surfer bij Salsa Brava.

We kunnen ook yoga toevoegen aan je pakket met Spaanse lessen. 3 x yoga voor E60

Fietsen

Fietstochtjes in Puerto Viejo
Gezellig op pad

Overal in het dorp kan je fietsen huren voor $5-$7 per dag. Je krijgt korting als je een fiets voor een langere periode huurt. Op een vrije dag in het weekend kun je vanuit Puerto Viejo de mooiste strandjes in de buurt te bezoeken. Op weg er naar toe kom je komt vast en zeker apen en luiaards tegen. Als je een paar weken blijft is een 2e hands fiets kopen en die voor vertrek weer verkopen de goedkoopste optie. Zo heb je een fiets voor nog $1 per dag tot je beschikking….handig! Spaans leren en genieten!

Vrijwilligerswerk

Er zijn verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in Puerto Viejo. Kijk hier voor uitgebreide informatie over het vrijwillgerswerkin combinatie met Spaans leren.

Transport van luchthaven naar de taalschool

Er zijn verschillende mogelijkheden:

San José Pakket

De school biedt een zo genaamd San José Pakket. Het bevat een transfer van de luchthaven in San José naar een leuk hotel in het centrum van San José waar je 1 nacht slaapt in een gedeelde kamer) of een 1-persoons kamer. De volgende dag wordt je met een taxi naar het busstation gebracht waar je zelf je buskaartje koopt voor de rit naar Puerto Viejo de Talamanca ($12) die om 10.00 uur vertrekt. We werken met Hostel Casa del Parque. Het San José pakket met transfers + accommodatie in een gedeelde kamer in het hotel kost €75.

Interbus

Chesnut Mandible toucans, the largest of the 12 species of toucans in Costa Rica
Toukan paartje

Dit is een shuttle service voor toeristen, de bus vertrekt om 14.30 uur, van de luchthaven van San José naar Puerto Viejo de Talamanca. De kosten zijn $57. Je kunt het via de site van Interbus reserveren. Omdat de meeste vliegtuigen uit Europa in San José landen in de avond is de kans groot dat deze vertrektijden niet passen in je reisplan.

Caribe Shuttle

Dit bedrijf biedt twee transfers per dag van de luchthaven in San Jose naar Puerto Viejo. Vertrektijden 05.30 en 14.00 uur. De prijs is $55. Hier kun je het boeken: Caribe Shuttle

Publiek transport, alleen voor Avonturiers!

Er bestaat natuurlijk ook het normale publieke bustransport:
Wanneer je overdag aankomt kun je een gewone publieke bus nemen van de luchthaven. De luchthaven ligt iets buiten San José bij Alajuela.

De bus gaat via San José-centrum naar Puerto Viejo de Talamanca. Op deze manier duren de ritten totaal ongeveer 5 uur + wachttijd voor de bus vertrekkend uit San José. Je moet daar overstappen op een bus naar Puerto Viejo (en dus ook van busstation wisselen met een taxirit). Ik raad je niet aan met een gewone bus in de avond of nacht naar San José te reizen, daar moet je overstappen. De kosten van dit transport zullen op ongeveer $22 uitkomen (2 x busrit + 1 x taxirit in San José).

Je vlucht

Een goedkope, prettige vlucht vinden is nog niet eens zo eenvoudig. We kwamen een wel heel goed artikel tegen over hoe je dat het beste aan kan pakken. Neem een kijkje in deze Blog  en doe daarmee je voordeel!

Spaans leren in Costa Rica, Puerto Viejo bevat:

 • Eén of meer weken privé- of groepsles van 4 lesuren per dag, vijf dagen per week.
 • Spaans leren middels lesmateriaal en onderwijs op jouw niveau.
 • Logies naar keuze in de schoolresidentie in een gedeelde kamer, een 1-persoons kamer of bij een lokaal gastgezin.
 • Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de lessen.
 • Inschalingstest op de zondag voor de lessen (mondeling of geschreven) als je geen beginner meer bent.
 • Internet en bibliotheek gebruik.
 • Koffie of thee tijdens les pauzes.
 • Certificaat van deelname aan de lessen.
 • Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.

Optioneel: San José pakket : Luchthaven transfer naar een hotel, daar 1 nacht en de volgende dag een transfer naar het busstation (€90).

Niet inbegrepen bij Spaans leren in Costa Rica, Puerto Viejo:

Info over de immigratiedienst van Costa Rica vindt je op de Landinfo pagina van Costa Rica.

TURRIALBA

Spaans leren in de tuin van de school in Turrialba
Lesruimte

De school

De school heeft uitzicht op zowel een vallei als op de vulkaan van Turrialba. Standaard worden er groepslessen van vier- of privé-lessen van twee of vier lesuren per dag geboden. In het geval dat er tijdens jouw aanwezigheid geen groep is waarvan het niveau exact bij jouw niveau aansluit dan krijg je de zelfde waarde aan privé-lessen. De lessen worden op de veranda, met uitzicht op de vulkaan, of zoals je hiernaast ziet in een rancho in de tuin, gegeven.
Op de zondag voor de start van je lessen wordt er een inschalingstest
gedaan om je niveau te bepalen. Alleen voor absolute beginners is dit niet nodig: beginner = beginner :-). Spaans leren in Turrialba is Spaans leren in een leuk authentiek dorp!
Nationale feestdagen waarop geen lessen worden gegeven: 25 maart, 11 april, 2 mei, 25 juli, 15 augustus, 15 september, 25 december en 1 januari.

 

Accommodatie

mooie kamers in de school in Turrialba
School residentie accommodatie

Schoolresidentie

In het standaardpakket hebben we gekozen voor accommodatie in de school in een gedeelde kamer. Als je met een vriend of vriendin reist kunnen jullie een 2 persoons kamer boeken. Een dergelijke kamer kost per persoon E3 per dag meer dan verblijf in de dorm. Wil je liever een eigen kamer in de school dan zijn de meerkosten
€70 per week. De sfeer in huis is gezellig; er wordt doorgaans gezamenlijk gekookt en afgewassen maar wees gerust; dit is niet verplicht. Je kunt ook in Turrialba eten in een restaurantje. ‘s Avonds wordt er vaak naar een Spaanstalige DVD of film op de televisie gekeken.

Gastgezin

Fijne ruimten in de school in Turrialba
Relax ruimte in school

De gastgezinnen in Turrialba worden als zeer goed beoordeeld door de studenten, je wordt hier echt in het gezin opgenomen. Je krijgt 2 maaltijden per dag en hebt veel mogelijkheden om je Spaans te oefenen. Meerprijs per week voor verblijf in een gastgezin E77. Inclusief 3 maaltijden per dag is de meerprijs €98 per week.

Vrijwilligerswerk

Er zijn verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in Turrialba. Klik voor uitgebreide informatie over het vrijwillgerswerk. Bijzonder is dat je hier op deze school tijdens je lesperiode ook kunt werken als vrijwilliger bij een paar projecten. Je hoeft daar dus niet goed Spaans te spreken voordat je begint met werken!

De reis

We kunnen een transfer (privé-taxi) van de luchthaven van San José naar Turrialba voor je regelen; de kosten daarvoor zijn €100.
Er bestaat natuurlijk ook het normale publieke bus transport:
Wanneer je overdag aankomt kun je een gewone publieke bus nemen van de luchthaven. De luchthaven ligt iets verder buiten San José bij Alajuela.
Hij gaat via San José-centrum naar Turrialba. Op deze manier duren de ritten in totaal krap 3 uur. Ik raad je niet aan met een gewone bus in de avond of nacht naar San José te reizen, daar moet je overstappen. De kosten van dit transport zijn ongeveer $6.

Spaans leren in Costa Rica is ook lekker luieren
Relax!

Spaans leren in Costa Rica, Turrialba omvat

 • Eén of meer weken privé- of groepsles van 4 lesuren perdag, vijf dagen per week.
 • Spaans leren middels lesmateriaal en onderwijs op jouw niveau.
 • Logies naar keuze in de schoolresidentie in een gedeelde kamer, een 1-persoons kamer of bij een lokaal gastgezin.
 • Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de lessen.
 • Inschalingstest op de zondag voor de lessen (mondeling of geschreven) als je geen beginner meer bent.
 • Internet en bibliotheek gebruik.
 • Koffie of thee tijdens les pauzes.
 • Certificaat van deelname aan de lessen.
 • Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.

Optioneel Luchthaven transfer van San José direct naar de school in Turrialba (€100).

Niet inbegrepen bij Spaans leren in Costa Rica, Turrialba

 • Vlucht Amsterdam – San José. De luchthaven code is SJO. De meest populaire luchtvaartmaatschappijen die op San José vliegen zijn: Avianca, Aero Mexico, American Airlines, Copa, LAN, Iberia, KLM, United Airlines, Delta Airlines, Jetblue, Spirit, Interjet, Air Canada
 • In geval van verblijf in de schoolresidentie: maaltijden.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • €35 administratie kosten. In geval van verblijf in de schoolresidentie: maaltijden.

PRIJSLIJST SPAANSE LESSEN

Spaanse les in Costa Rica

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen.