Spaans & Avontuur Panama: Boquete en Bocas del Toro (4 weken E1395)

Ziplinen
Ziplinen

Wil je Spaans leren in een bergdorp combineren met een tropische plek op een Caribisch eiland? Dat kan heel goed in Panama!
In de eerste plaats, Boquete, geniet je tijdens deze Spaans & Avontuur trip van de natuur in de bergen en in Bocas del Toro trakteer je jezelf op Caribisch zon-, zee,- en strandgevoel. Hier vindt je veel leuke restaurants en barretje over het water gebouwd.
Ja, je leert ook Spaans, maak je geen zorgen 🙂 behoorlijk intensief: 20 uur groepsles per week in een heel klein groepje. Snel resultat verzekerd!

Let op

Groot voordeel van deze reizen is dat ze geen minimaal aantal deelnemers kennen, dus nooit worden afgezegd, ze gaan altijd door! Wel kan het zijn dat een populaire reis vol zit dus wacht niet langer dan nodig met reserveren!

Boquete

Typische Indiaanse klederdracht regio Boquete
Typical dress Boquete

Je slaapt in een gedeelde kamer in de school. In het tussenliggende weekeinde in Boquete ga je paardrijden. Wil je liever Ziplinen dan kan dat ook tegen bijbetaling van $35. In zowel Boquete als Bocas krijg je naast je Spaanse lessen ook dagelijks activiteiten aangeboden zoals Spaans talige films, yoga, salsadansles, Zumba lessen, kook workshop en een borrel op de vrijdag. Er wordt dan altijd gebarbecued waarbij de studenten zelf het eten verzorgen en de school de drankjes regelt. Ook als je alleen reist zal je door de vele activiteiten je snel thuis voelen in de groep!

Bocas del Toro

Catamaran zeilen in de archipel van Bocas del Toro
Catamaran trip

Na je 2e week in Boquete reis je in een groepje met een minibusje en boot naar Bocas. Op de zondag krijg je meteen wat van deze Caribische archipel te zien. Je gaat catamaran zeilen: de hele dag op de boot zonnen, relaxen, kletsen of helpen de boot te besturen. Regelmatig wordt er bij bijzonder plekjes gestopt om te snorkelen. Er zijn plekken waar je 800 verschillende soorten koraal kunt zien. De lunch op de zeilboot is inclusief.
Ook op Bocas heb je 2 weken groepsles Spaans, accommodatie in de school en in het tussen liggende weekend een dagexcursie.

Gave dagexcursie: Anfibia Boarding

Het is een bootexcursie naar het bounty eilandje Zapatilla. Onderweg spot je dolfijnen en luiaarden, je snorkelt met een anfibia boarden bezoekt het Nationale park Bastimentos (entree incl.) waar je op `Red Frog Beach` inderdaad rode kikkertjes te zien krijgt. Anfibia boardingis de nieuwe hit in Bocas: je wordt achter een boot door het water gesleurd met snorkel en duikbril op vlak boven het koraal. Zapatilla is een heerlijk onbewoond eiland om te zonnen, wandelen of te snorkelen. Een echt gave, afwisselende dagexcursie! Meer info over Spaanse lessen in Boquete en Bocas del Toro vind je hier.

Je vlucht

Om een vlucht te vinden kijk ik altijd eerst bij Expedia. Daarmee zie ik makkelijk welke luchtvaartmaatschappijen er op de betreffende bestemming vliegen. Dan kijk ik bijvoorbeeld bij Vliegtickets.nlen bij de luchtvaartmaatschappij die de beste of goedkoopste vlucht aanbood op Expedia, of het goedkoper kan.

Info over de immigratiedienst van Panama vindt je op de Landinfo pagina van Panama.

De luchthaven codes zijn Amsterdam = AMS en Panama City = PTY

Er is een tendens de laatste jaren om lang te wachten met het boeken van een vlucht, in de hoop dat de prijs zakt. Mijn ervaring is dat intercontinentale vluchten doorgaans goedkoper zijn een paar maanden voor vertrek dan vlak voor vertrek.
Succes bij het vinden van een goede goedkope vlucht! Heb je geen ervaring met vluchten kopen, vraag me gewoon even. Geef dan wel je voorkeur vertrekdata op voor de heenvlucht en de terugvlucht. En waar je vandaan wilt vliegen want dat hoeft natuurlijk niet hetzelfde land van je heenvlucht te zijn. Nee, je krijgt geen garantie dat ik de goedkoopste vlucht vind maar veel ervaring heb ik wel :-).

De prijs van deze Spaans & Avontuur trip Panama is E1395

Strandje van Zapatilla-eilend
Zapatilla

Inclusief in het pakket is

 • Twee weken groepsles Spaans, 4 uur per dag, in Boquete en overnachting in de schoolresidentie in een gedeelde kamer.
 • Je hebt hier door de weeks iedere dag een activiteit zoals boven beschreven.
 • In het tussenliggende weekend ga je paardrijden in de bergen.
 • Je reist van Boquete naar Bocas del Toro in een minibusje en met een boot. Je wordt bij de school opgehaald en reist in een groepje. De trip duurt ongeveer 5 uur.
 • Zondag na aankomst op Bocas:  zeiltocht op een Catamaran.
 • Twee weken groepsles Spaans, 4 uur per dag en accommodatie in de schoolresidentie in de dorm in Bocas del Toro.
 • Ook hier door de week dagelijks activiteiten (zie boven).
 • In tussenliggend weekend een bootexcursie naar Zapatilla met dolfijnen en luiaards spotten, snorkelen met een anfibia board, entree van Nationale park Bastimentos.
 • Zaterdag na je lessen heb je nog lekker een vrije dag, je vertrekt pas op zondag.

Niet inbegrepen

 • Transport naar Boquete of vanaf Bocas del Toro.
 • We kunnen verschillende vervoersmogelijkheden aan je reis toevoegen, vraag ons erom.
 • Maaltijden behalve de lunch tijdens de catamaran zeildag.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Reserveringskosten E35.

Wanneer

Deze trip kan iedere zondag van het jaar starten. Je kan ook op zaterdag arriveren in de school in Boquete. Meerkosten E13 voor een extra overnachting op basis van gedeelde kamer. Voor een meerpijs van E9 per nacht kan je kiezen voor accommodatie in een 1-persoonskamer.

PRIJSLIJST SPAANS & AVONTUUR

Spaans & Avontuur

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen.