Spaans en Avontuur Guatemala: Antigua en chillen aan het strand van Monterrico
(4 weken, E1330)

Beautiful accommodation right at the beach, Villas Tortugas
Villa Tortugas Monterrico

Avontuur Guatemala: Drie weken Spaans leren in Antigua en de laatste week aan het strand van Monterrico. De eerste drie weken zijn gelijk aan de Spaans & Avontuur Guatemala / Honduras trip. Maar bij deze reis hebben we een week Spaans aan het strand toegevoegd. Je hebt hier wel heel mooie accommodatie direct aan het strand! Ja iedereen wil wel als afsluiting een week aan het strand verblijven. Maar niet iedereen wil leren duiken vandaar deze nieuwe, goedkopere optie om in Guatemala Spaans te leren aangevuld met veel excursies en activiteiten. Lekker een laatste week aan het strand chillen en toch gewoon doorgaan met je Spaanse lessen. We hebben in Monterrico twee excurses toegevoegd en uiteraard een entree bewijs van het wel heel bijzondere schildpadden opvang centrum. Ga erheen neem een kijkje en als je geluk hebt kan je de vrijlating van de jonge schildpadjes zien. Lekker goedkoop!

Antigua

Spaans en Avontuur Guatemala hier chocolade maken in Antigua
Chocolade maken

Je krijgt drie weken Spaanse prive-les in Antigua, Guatemala. Tijdens deze weken met Spaanse les heb je dagelijks activiteiten.
Hiernaast fotos’ s van een workshop ‘chocolade maken’ en weeflessen, beide op traditionele Indiaanse wijze.
De school in Antugua is erg professioneel en groot. Daardoor is het hier heel makkelijk veel andere studenten uit heel de wereld te leren kennen. Veel Spaans leren, veel gezelligheid en leuke activiteiten in Antigua!

Vulkaan Acatenango

Spaans en Avontuur Guatemala hier Vulkaan Acatenango beklimmen
Vulkaan Acatenango

In de twee tussenliggende weekenden doe je hele gave excursies. Het eerste weekend staat in het teken van de vulkaan Acatenango. Je kampeert onderweg en wandelt naar de top van de vulkaan op bijna 4000 meter. Het is een vulkaan in ruste, dus geen gevaar voor lava stromen. Die zie je daarentegen wel op de nabij gelegen vulkaan Fuego. Let wel voor deze hike heb je echt een hele behoorlijke lichamelijke conditie nodig. Daarnaast ook een dikke winterjas want het kan op 4000 meter hoogte `s nachts gewoon vriezen. Wij regelen een dikke jas, musts en wanten voor je dus die hoef je niet mee te nemen, alleen maar even op te halen bij onze representante in Antigua. Je kampeert onderweg, voor tenten wordt gezorgd. Je draagt je eigen bagage, alleen wat je nodig hebt voor deze excursie, en een deel van de kampeerspullen in je eigen rugzak.*

Panajachel

Spaans en Avontuur Guatemala, Lago de Atítlan.
Lago de Atítlan

Het 2e weekend ga je op zaterdag met een minibusje op excursie naar het meer van Atítlan. Er wordt onderweg naar Panajachel gestopt voor ontbijt. Je lunch is niet inclusief. Vanuit Panajachel maak je een boottocht op Lago de Atítlan en bezoekt de volgende plaatsen: San Juan la Laguna, San Pedro de Atítlan en Santiago de Atítlan. Overal heb je ongeveer anderhalf uur de tijd om rond te kijken; in Santiago is een grote kunstnijverheid markt die echt de moeite waard is. Aan het einde van de dag reis je weer terug en wordt in Antigua afgezet. De trip wordt begeleid door een tweetalige gids. Op de zaterdag na de lessen vertrek je met een shuttle busje om 8 uur naar Monterrico waar je dik 2 uur later aankomt. Je wordt bij je accommodatie opgehaald. Lekker een weekend vrij aan het strand!

Monterrico dorp en accommodatie mogelijkheden

paardrijden aan het strand
Paardrijden a/h strand

In dit slaperige dorpje is het goed relaxen. Veel weggetjes zijn nietgeasfalteerd, je sloft door het strandzand. In het weekend is het drukker als er Guatemalteken uit de hoofdstad komen maar door de week is het rustig. We hebben hier gekozen voor hele mooie accommodatie in Villa Tortugas, direct aan het strand. De accommodatie bevindt zich 2 kilometer buiten het dorp. Dat zijn 20 minuten lopen of 10 minuten fietsen. De fiets krijg je van school te leen.
Wil je liever in het dorp verblijven omdat je veel uit wilt gaan of omdat je meer vande cultuur wilt meemaken, kies dan voor gastgezinverblijf.
Je  krijgt 3 maaltijden per dag, behalve op zondagen. Deze optie kost E15 meer. Let op dit is eenvoudige Guatemalateekse accommodatie. Ook al krijg je bijna al je maaltijden ga een keertje een pizza eten bij Johnny’s aan het strand, heel lekker en altijd vol.

Excursies

We hebben toegevoegd aan je pakket een uur paardrijden langs het strand, nee je hoeft geen volleerd paardrijder te zijn. Vooraf wordt je naar je ervaringgevraagd en wordt een passend paard gekozen.
Je maakt ‘s ochtends vroeg een boot trip door de mangrove waar je zeker kaaimannen te zien krijgt en verschillende vogelsoorten. Je krijgt een entree bewijs voor een bezoek aan het Tortugario daar worden  schildpad eieren hen gebracht die op strand worden gevonden. Ze komen onder ideale omstandigheden uit en het is natuurlijk leuk als je op een moment daar bent dat de schildpadjes worden vrijgelaten (zie foto rechtsonder).

*= Als de Acatenango weekendtrip je te zwaar lijkt bespreek het met ons dan voegen we een andere excursie toe aan je pakket. Geen enkel probleem!

Je vlucht

Om een vlucht te vinden kijk ik altijd eerst bij Expedia. Daarmee zie ik makkelijk welke luchtvaartmaatschappijen er op de betreffende bestemming vliegen. Dan kijk ik bijvoorbeeld bij Vliegtickets.nl en bij de luchtvaartmaatschappij die de beste of goedkoopste vlucht aanbood op Expedia, of het goedkoper kan.

De luchthaven codes zijn Amsterdam = AMS / Guatemala City = GUA

Villa Tortugas
Zwembad Villa Tortugas

Er is een tendens de laatste jaren om lang te wachten met het boeken van een vlucht, in de hoop dat de prijs zakt. Mijn ervaring is dat intercontinentale vluchten doorgaans goedkoper zijn een paar maanden voor vertrek dan vlak voor vertrek. Succes bij het vinden van een goede goedkope vlucht! Heb je geen ervaring met vluchten kopen, vraag me gewoon even. Geef dan wel je voorkeur vertrekdata op voor de heenvlucht en de terugvlucht. En waar je vandaan wilt vliegen want dat hoeft natuurlijk niet hetzelfde land van je heenvlucht te zijn. Nee, je krijgt geen garantie dat ik de goedkoopste vlucht vind maar veel ervaring heb ik wel :-).

De prijs van deze Spaans & Avontuur trip Guatemala is E1330.
Inclusief is

 • Drie weken prive-les Spaans, 4 uur per dag in Antigua.
 • 20 overnachtingen bij een gastgezin en drie maaltijden per dag van maandag t/m zaterdag. Standaard zijn de overnachtingen van zondag tot zaterdag. Uiteraard kun je nachten bijboeken.
 • Hike weekend op de vulkaan Acatenango. Je slaapt in een gedeelde tent, alle maaltijden en gids inbegrepen. Wel  zelf de entree betalen bij het park, 50 Quetzales (E6).
 • Dagexcursie naar het meer van Atítlan met boottocht, ontbijt, gids en vervoer met minibusje.
 • Transport op zaterdagochtend van Antigua Monterrico.
 • Maandag start je met Spaanse lessen, privéles, 4 uur per dag. De lessen krijg je op school bij gastgezin verblijf of in Villa Tortugas als je daar voor hebt gekozen.
 • 7 nachten accommodatie: standaard gedeelde kamer in Villa Tortugas.
 • Excursies: paardrijden en mangrove boottocht.
 • Entreebewijs schildpaddenopvangcentrum.

Niet inbegrepen

 • Transport van de luchthaven in Guatemala City naar je accommodatie in Antigua.Optioneel toe te voegen voor E35.
 • Maaltijden op zondagen in Antigua en in Monterrico als je daar gastgezin verblijf kiest. Ga je voor accommodatie in Villa Tortugas dan zijn daar de hele week geen maaltijden inclusief.
 • Transport van Monterrico naar…we kunen transport naar Antigua of luchthaven voor je regelen als je meteen na de reis naar huis zou vliegen.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Reserveringskosten E35.

Let op
Groot voordeel van deze reizen is dat ze geen minimaal aantal deelnemers kennen, dus nooit worden afgezegd, ze gaan altijd door! Wel kan het zijn dat een populaire reis vol zit dus wacht niet langer dan nodig met reserveren! Deze trip kan ieder weekend in het jaar starten.

PRIJSLIJST SPAANS & AVONTUUR

Spaans & Avontuur

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen.