Spaans leren en je PADI halen (4 weken E1880 incl. PADI en vlucht naar Honduras)

Spaanse les in Antigua en PADI in Honduras
Weeflessen

Wil je Spaans leren en je PADI halen in de Caribische zee? Zwemmen met tijgerhaaien en bijvoorbeeld een gevlekte adelaar rog? We hebben twee hele leuke bestemmingen samengevoegd:
Spaans leren doe je op een school in het cultuurrijke stadje Antigua, eens de hoofdstad van Guatemala*. Duiken doe je in de Caribische zee rond het Hondurese eiland Utila. Hier bevindt zich het op één na grootste rif van de wereld, het `Meso American Barrier Reef.

Antigua

Je krijgt hier drie weken privéles Spaans 20 uur per week. In de tussenliggende weekenden doe je excursies. Ja volgens ons heb je in Guatemala nog steeds de beste prijs / kwaliteit verhouding voor je Spaanse lessen en dat is gewoon mooi meegenomen!

Weekend 1

Vulkaan Acatenango
Acatenango

Een weekend excursie naar de vulkaan Acatenango. Je draagt je eigen bagage, alleen wat je nodig hebt voor deze excursie, en een deel van de kampeerspullen in je eigen rugzak. Je slaapt een nacht in een gedeelde tent. Als deze weekendtrip te zwaar voor je zou zijn laat ons weten dan kunnen we in overleg een andere activiteit toevoegen aan je reis. Een dikke jas, wanten en muts kan je van ons lenen in Antigua, scheelt een hoop ruimte in je rugzak.

Weekend 2

Meer van Atitlan, Panajachel
Atitlan

Een dagexcursie op zaterdag met een minibusje naar het meer van Atítlan. Er wordt onderweg naar Panajachel gestopt voor ontbijt. Je lunch is niet inclusief. Vanuit Panajachel maak je een boottocht op Lago de Atítlan en bezoekt de
volgende plaatsen: San Juan la Laguna, San Pedro de Atítlan en Santiago de Atítlan. Overal heb je ongeveer anderhalf uur de tijd om rond te kijken; in Santiago is een grote kunstnijverheid markt die echt de moeite waard is. Aan het einde van de dag reis je weer terug en wordt in Antigua afgezet. De trip wordt begeleid door een tweetalige gids.

Na je 3e lesweek heb je op zaterdag een vrije dag in Antigua want zondag wordt een lange reisdag waarin je naar Utila reist.

Reis naar Utila

honduras-key fijne plek om je PADI te halen
Bounty eilandje

Het is een hele dagtrip van Antigua naar Utila. Je reist in taxi, vliegtuig, shuttle busje en ook per boot. Zondag vroeg wordt je opgehaald bij je gastgezin in Antigua en naar de luchthaven gebracht. Je vliegt naar San Pedro Sula in Honduras.
Door een stuk te vliegen besparen we je een busrit van 13 1/2 uur! Utila vormt een leuke verrassing na een paar weken verblijf in Guatemala. Na aankomst per vliegtuig in San Pedro Sula in Honduras ga je naar de ingang op de luchthaven (dus waar de vliegtuigen vertrekken; ‘salidas’ ) waar je tussen 11.00 en 11.30 wordt opgepikt voor de rit naar La Ceiba. Wij regelen die shuttlebus voor je. Het bedrijf heet Tornabe Tours, een typische gezellige backpackers shuttle. Aankomst in La Ceiba rond 15.30 bij de pier waar de boot klaarligt die je naar Utila vaart. Koop bij de pier zelf je ticket dat kost $25 enkele reis. Wij kunnen dat niet voor jou doen vooraf. De boottocht duurt maar net iets meer dan een uur.

Utila

honduras-wit-strand. Snorkelen, duiken, PADI kan allemaal!
Hagelwitte strandjes

In Utila loop je naar de duikschool waar je 7 nachten accommodatie hebt in een gedeelde kamer met andere duikers, erg gezellig! De volgende dag start of je PADI cursus of beginnen je boot duiken.
De beste tijd om te duiken is in de middag, de duikschool organiseert daarom altijd 2 duiken in de middag. Uiteraard op verschillende interessante duiklocaties. Je kunt ook 2 duiken inwisselen voor een nachtduik. Wil je een andere duikcursus doen zoals bv je `Advanced cursus` of `Rescue cursus` laat ons weten dan informeren we bij de duikschool naar de mogelijkheden. Deze heel professionele duikschool biedt alle mogelijke duikcursussen! We bespreken dus even hoe je je duikweek wilt invullen en zonodig passen we de prijs aan.

Let op

Groot voordeel van deze reizen is dat ze geen minimaal aantal deelnemers kennen, dus nooit worden afgezegd, ze gaan altijd door! Wel kan het zijn dat een populaire reis vol zit dus wacht niet langer dan nodig met reserveren!
De prijs van deze Spaans & Avontuur trip Antigua / Honduras is E1880.

Je vlucht

Om een vlucht te vinden kijk ik altijd eerst bij Expedia. Daarmee zie ik makkelijk welke luchtvaartmaatschappijen er op de betreffende bestemming vliegen. Dan kijk ik bijvoorbeeld bij Vliegtickets.nl en bij de luchtvaartmaatschappij die de beste of goedkoopste vlucht aanbood op Expedia, of het goedkoper kan.

De luchthaven codes zijn Amsterdam = AMS en Guatemala City = GUA

Voor je terugvlucht wil je misschien vliegen vanuit San Pedro Sula = SAP
Er is een tendens de laatste jaren om lang te wachten met het boeken van een vlucht, in de hoop dat de prijs zakt. Mijn ervaring is dat intercontinentale vluchten doorgaans goedkoper zijn een paar maanden voor vertrek dan vlak voor vertrek.
Succes bij het vinden van een goede goedkope vlucht! Heb je geen ervaring met vluchten kopen, vraag me gewoon even. Geef dan wel je voorkeur vertrekdata op voor de heenvlucht en de terugvlucht. En waar je vandaan wilt vliegen want dat hoeft natuurlijk niet hetzelfde land van je heenvlucht te zijn. Nee, je krijgt geen garantie dat ik de goedkoopste vlucht vind maar veel ervaring heb ik wel :-).

Inclusief in Guatemala (Spaanse les) en Honduras (PADI)

 • Drie weken prive-les Spaans, 4 uur per dag in Antigua en 20 overnachtingen bij een gastgezin waar je je eigen slaapkamer hebt en dagelijks 3 maaltijden behalve op zondagen. Standaard zijn de overnachtingen van zondag tot zaterdag. Arriveer je eerder, dan betaal je per extra nacht E16.
 • Hike weekend op de vulkaan Acatenango. Je slaapt in een gedeelde tent en alle maaltijden en een gids zijn inbegrepen. Wel dien je zelf entree te betalen bij het park dat is niet inclusief en kost 50 Quetzales (E7).
 • Dagexcursie naar het meer van Atítlan met boottocht, ontbijt, gids en vervoer van en naar Antigua met minibusje.
 • Transfer van Antigua naar de luchthaven van Guatemala City voor de vlucht vanuit San Pedro Sula.
 • Enkele vlucht van Guatemala City naar luchthaven van San Pedro Sula.

In Honduras

 • Busrit van de luchthaven van San Pedro Sula naar La Ceiba.
 • 7 nachten accommodatie in een gedeelde kamer in de duikschool.
 • PADI-cursus of met E50 bijbetaling: 10 bootbuiken bij de duikschool.

Niet inbegrepen

 • Transport van de luchthaven in Guatemala City naar je accommodatie in Antigua.
 • Optioneel toe te voegen voor E30.
 • Boottrip van La Ceiba naar Utila. Retourtje kost $50. Ter plekke bij de pier kopen.
 • Boot vertrekt om 9.30 en 16.00 / 16.30. Maaltijden op zondagen in Guatemala, tijdens de reisdag naar Utila en op Utila.
 • Transport van Utila naar Guatemala in geval je daar vandaan terug vliegt naar Nederland.
 • We kunnen voor E75 een bustransport van La Ceiba naar Antigua voor je regelen, een nacht in een hotel in Antigua voor E22 en transport naar de luchthaven van Guatemala voor E30.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Reserveringskosten E35.

Deze trip kan ieder weekend in het jaar starten.

PRIJSLIJST SPAANS & AVONTUUR

Spaans & Avontuur

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen.