Spaans & Avontuur Costa Rica

Spaans & Avontuur Costa Rica
Kamperen aan de Rio Pacuare

Speciaal voor natuurliefhebbers hebben we de Spaans & Avontuur Costa Rica reis samengesteld. Tijdens deze reis heb je 2 weken Spaanse les, accommodatie en activiteiten in Turrialba, een weekend raften op de rivier, Pacuare, met een overnachting in een tent op de jungle camping aan de rivier en daarna 2 weken Spaanse les in Puerto Viejo, een leuk typisch Caribisch surfdorp direct aan zee.

Ook daar heb je 2 weken groepsles Spaans, accommodatie in de school en in het tussen liggende weekend een leuke begeleidde dagexcursie. Je fietst langs zee naar een mooi strandje waar je gaat kajakken op een jungle rivier, je maakt een jungle wandeling naar de overhangende rots.

Caribische lunch

Heerlijke stranden in Puerto Viejo, op avontuur Costa Rica
Strandje bij Puerto Viejo

Als je wilt kan je voor eigen rekening lunchen bij Selvin, het lekkerste Costaricaanse restaurant in de regio.

Beide scholen bieden je dagelijks door de week activiteiten zoals salsadansen, yoga, kook workshops, Zumba lessen, vrijdagavond borrel of een Spaans talige film kijken. Ook als je alleen reist zal je door de vele activiteiten je snel thuis voelen in de groep!

Meer info over de school en de accommodatie betreffende de Spaanse lessen in Turrialba en Puerto Viejo vindt je hier.
Let op: deze trip heeft vaste startdata, zie hieronder.
Groot voordeel van deze reizen is dat ze geen minimaal aantal deelnemers kennen, dus nooit worden afgezegd, ze gaan altijd door! Wel kan het zijn dat een populaire reis vol zit dus wacht niet langer dan nodig met reserveren!

Je vlucht

Om een vlucht te vinden kijk ik altijd eerst bij Expedia. Daarmee zie ik makkelijk welke luchtvaartmaatschappijen er op de betreffende bestemming vliegen. Dan kijk ik bijvoorbeeld bij Vliegtickets.nl en bij de luchtvaartmaatschappij die de beste of goedkoopste vlucht aanbood op Expedia, of het goedkoper kan.

De luchthaven codes zijn Amsterdam = AMS en San José = SJO

Info over de immigratiedienst van Costa Rica vindt je op de Landinfo pagina van Costa Rica.

Er is een tendens de laatste jaren om lang te wachten met het boeken van een vlucht, in de hoop dat de prijs zakt. Mijn ervaring is dat intercontinentale vluchten doorgaans goedkoper zijn een paar maanden voor vertrek dan vlak voor vertrek.
Succes bij het vinden van een goede goedkope vlucht! Heb je geen ervaring met vluchten kopen, vraag me gewoon even. Geef dan wel je voorkeur vertrekdata op voor de heenvlucht en de terugvlucht. En waar je vandaan wilt vliegen want dat hoeft natuurlijk niet hetzelfde land van je heen vlucht te zijn. Nee je krijgt geen garantie dat ik de goedkoopste vlucht vind maar veel ervaring heb ik wel :-).

Prijs van de Spaans & Avontuur Costa Rica trip is E1380

Inclusief in het pakket

 • Twee weken groepsles Spaans, 4  uur per dag, in Turrialba, overnachtingen in de mooie schoolresidentie in een gedeelde kamer.
 • Door de week dagelijks activiteiten als b.v. yoga, zumba en salsadansen (zie boven).
 • Raft weekend op de Pacuare: 2 x raften, slapen in een gedeelde tent op de camping aan de rivier, 1x lunch, 1 x avondeten en 1 x ontbijt.
 • Transport naar busstation in Siquirres waar je zelf je buskaartje koopt voor de rit, via Limon naar Puerto Viejo ($8).
 • Je wordt opgehaald van de busstop in Puerto Viejo en naar school gebracht.
 • Twee weken groepsles Spaans, 4 uur per dag en accommodatie in de schoolresidentie in de dorm in Puerto Viejo. Ook hier door de week dagelijks activiteiten (zie boven).
 • In tussenliggend weekend dagexcursie naar Punta Uva (fietsen, kayakken op rivier of zee en korte jungle wandeling).

Deze trip heeft alleen de volgende startdata in 2019*:
20-01, 17-02, 17-03, 21-04, 19-05, 16-06, 21-07, 18-08, 15-09, 20-10, 24-11.

* je kan ook op zaterdag arriveren in de school in Turrialba. Meerkosten E14 voor een extra overnachting op basis van gedeelde kamer. Voor een meerprijs van E10 per nacht kan je kiezen voor accommodatie in een 1-persoonskamer.

Niet inbegrepen in de Spaans & Avontuur Costa Rica trip

 • Prive taxi (anderhalf uur) van luchthaven in San Jose naar Turrialba E100 optioneel toe te voegen.
 • Transport van busstation in Siquirres naar Puerto Viejo (ongeveer $8).
 • Maaltijden behalve zoals beschreven tijdens het raftweekend.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Reserveringskosten: E35

PRIJSLIJST SPAANS & AVONTUUR

Spaans & Avontuur

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen.