Vrijwilligerswerk in Nicaragua

Las Tias in Leon, vrijwilligerswerk in Nicaragua

Las Tias

De straatkinderen van León

Er zijn geweldige straatkinderopvang projecten voor vrijwilligerswerk in Nicaragua, León.
De projecten heten Las Tias en Los Bariletes.

Las Tias

Vijf lokale ‘tantes’ (tia’s) zorgen ervoor dat 80 straatkinderen in de leeftijd van 5 tot 11 jaar naar school gaan. Ze krijgen een goede middagmaaltijd en aansluitend poetsen de kinders hun tanden in het project. ‘s Middags worden ze leuk en zinvol beziggehouden. Ze worden in groepen verdeeld en krijgen hulp bij hun huiswerk, er worden spelletjes gedaan en gesport. Aan het einde van de middag gaan de kinderen naar `huis` wat ook een kartonnen doos op straat kan zijn. Er is meestal sprake van een gezin met alleen een moeder die doorgaans niet of heel weinig werkt.
Las Tias heeft een 2e afdeling in een ander gebouw waar kinderen in de middelbare school leeftijd komen en een vak leren (kostuummaker of timmerman). Daarnaast worden er Engelse- en computer lessen gegeven. De eisen voor deelname aan het project zijn minimaal 1 maand deelname.

Los Bariletes

is een vergelijkbaar project in León, tja er zijn heel veel straatkinderen in de grote steden van Nicaragua!
Wil je werken als vrijwilliger? Kies voor vrijwilligerswerk in Nicaragua, hier is de nood het grootst en het werk uiteraard gratis!

Quetzaltrekkers

Geld voor vrijwilligerswerk in León komt onder andere van Quetzaltrekkers. Het is een non-profit touroperator voor hikes en andere tours en excursies. Ook bij Quetzaltrekkers kun je als vrijwilliger werken door o.a. trekkings naar vulkanen te leiden. Minimale deelname voor dit project is 3 maanden. Het geld dat daarmee verdient wordt gaat o.a. naar  Las Tias. Kom bij Las Tias of Las Barriletes helpen deze kinderen een toekomst te bieden. Boek je alleen Spaanse lessen loop dan even lang bij Quetzaltrekkers. Misschien kan je bij hen een excursie kopen en zo indirect de projecten steunen.

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen.