TUSSENJAAR? COMBINEER:

Panama / Costa Rica / Guatemala

Tussenjaar: Doe de Midden Amerika reis in Panama, Costa Rica en Guatemala. Dit is een Rood oog boom kikker

‘s nachts actief

Heb je een tussenjaar? Of wil je gewoon goed Spaans leren en veel zien en beleven?
8 weken Spaanse lessen in een groepje, accommodatie, een vlucht van San José naar Guatemala City, één maand al je maaltijden behalve op de zondagen en transfers voor €2830.
Als je wilt kun je dit pakket uitbreiden met maanden lang vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala. Als je dat wilt kun je de periode van vrijwilligerswerk over verschillende projecten verdelen.

Wil je 24 weken op pad?

Bovenstaand pakket kan worden uitgebreid met bijvoorbeeld 16 weken vrijwilligerswerk en gastgezin verblijf met maaltijden in Guatemala kost rond de €5300 (totaal 24 weken). Maar zou je die 24 weken vrijwilligerswerk willen doen in Quetzaltenango dan ben je heel wat minder kwijt omdat de gastgezinnen daar een stuk goed koper zijn. Hte bovenstaande pakket zou dan uitkomen op E 3800. De perfecte invulling van een tussenjaar! Let wel: Dit is een voorbeeld we maken je reis precies op maat met lessen daar waar je wilt en accommodatie soorten die jij verkiest. Dit zijn slechts voorbeelden. We hebben veel informatie vraag ons gewoon!
Letop: Groot voordeel van deze reizen is dat ze geen minimaal aantal deelnemers kennen, dus nooit worden afgezegd, ze gaan altijd door! Wel kan het zijn dat een populaire reis vol zit dus wacht niet langer dan nodig met reserveren!

Midden Amerika Reis

Tussenjaar? Lekker reizen hier maskers op markt van Chichicastenango

Chichicastenango

We hebben een combinatie reis Midden Amerika gemaakt van 8, 12, 16, 20 of 24 weken. Je hebt 8
weken Spaanse les en kunt verlengen met 4, 8, 12, 16 weken vrijwilligerswerk in Antigua Guatemala. Je studeert steeds eerst 4 weken Spaans in verschillende scholen in Panama en Costa Rica (vrije keuze). Daarna 4 weken in Antigua, Guatemala. De eerste 4 weken heb je lessen in een klein groepje. Tijdens de laatste 4 weken in Guatemala krijg je privé-lessen. Je werkt dan voornamelijk aan je spreekvaardigheid. Daarnast worden jouw specifieke problemen met de taal aangepakt. De docent zal je uitlokken te spreken. Vooral je spreekvaardigheid zal in die laatste 4 weken erg vooruitgaan. De perfecte afsluiting van je Spaanse lessen!

Reissamenstelling

We hebben overal de standaard accommodatie, dat is in Panama en Costa Rica een gedeelde kamer in de taalschool toegevoegd. Na 4 weken Spaanse lessen in Panama en / of Costa Rica vlieg je naar Guatemala. Daar heb je 4 weken les in Antigua en slaap je bij een gastgezin waar je 3 maaltijden per dag krijgt (behalve de zondagen). De ideale manier om je Spaans te oefenen.
Afhankelijk welke plaatsen je kiest kunnen we je transport al dan niet regelen. Soms kun je eenvoudig een openbare bus nemen. Soms is een minibus transfer die toeristen gebruiken mogelijk. Vraag ons gewoon even. In Guatemala City is standaard een transfer van de luchthaven naar je gastgezin in Antigua aan het pakket toegevoegd.

Panama / Costa Rica

Brulaap, eenvoudig te spotten in je tusenjaar in Puerto Viejo, Costa Rica

Brulaap

In Panama en Costa Rica kies je twee van de vijf scholen waar we mee
werken. Dat zijn de scholen in Panama City, Boquete of Bocas del Toro in Panama en/of Turrialba of Puerto Viejo in Costa Rica.
Kijk en kies uit het aanbod dat we hebben op de Panama en Costa Rica pagina. Daarna vlieg je naar Guatemala.

Guatemala

Antigua Guatemala, heerlije stad in wat langer te zijn bijv. tijdens een tussenjaar

Antigua

In Antigua heb je nog eens 4 weken les.
Liever een andere school in Guatemala of een combinatie van scholen? Geen probleem, kan allemaal. Kijk op de Guatemala lespagina voor mogelijkheden. We werken met 4 verschillende scholen in Guatemala. De prijs van deze voorbeeldreis van 8 weken met Spaanse lessen en accommodatie en vlucht van San Jose naar Guatemala City is €2830. Let op dit is slechts een voorbeeld van een combinatie van scholen. Ook kunnen we verschillende transfers toevoegen.

Info over de immigratiedienst van Panama vindt je op de Landinfo pagina van Panama.

De 8 weekse Midden Amerika Tussenjaar Reis bevat

 • Twee x 2 weken Spaanse lessen in een groepje van maximaal 6 studenten (doorgaans 3 of 4 studenten), 4 lesuren per dag in 2 van de scholen in Panama en Costa Rica. Vrije keuze van scholen.
 • 4 weken accommodatie in de school in een gedeelde kamer in Panama en / of Costa Rica.
 • Vlucht van San José naar Guatemala City.
 • 4 weken Spaanse prive-lessen in Antigua, Guatemala.
 • 4 weken accommodatie bij een gastgezin op basis van een 1-persoonskamer en 3 maaltijden per dag. Behalve op de zondagen.
 • Transfer van Guatemala City naar de accommodatie in Antigua.

Er zijn heel veel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in Guatemala. We hebben een paar projecten beschreven op de vrijwilligerswerk pagina. Zoek je ander soort werk in Guatemala vraag het ons gewoon!

Niet Inclusief

 • Transportkosten tussen de plaatsen in Costa Rica en Panama. Afhankelijk van de gekozen scholen zijn de kosten rond de €20. Je krijgt uitgebreide info van ons hoe van de ene school naar de andere te reizen.
 • Taxi van busstation in San José naar luchthaven €20 voor je vlucht van San José naar Guatemala.
 • Maaltijden gedurende de eerste 4 weken les, ongeveer €250. (zelf koken met medestudenten en een paar keer per week uiteten `s avonds).
 • Maaltijden op de zondagen in Guatemala ongeveer €8 per zondag. (2 x uitgebreid uiteten en wat snacken).
 • Persoonlijke uitgaven gedurende de periode van je reis, denk aan drankjes of verse sapjes of koffie in een kroegje.
 • Vlucht Amsterdam – Panama City of San José en Guatemala City – Amsterdam (rond €800).
 • Reserveringskosten E35.

Reisopbouw

Relaxed bootjes kijken aan meer van Atitlan, ideaal bij een tussenjaar

Lago de Atitlan

We hebben de reis voor je tussenjaar opgebouwd met start in Panama of Costa Rica en eindigend in Guatemala. Dit omdat je dan een mooie opbouw hebt qua cultuur. Je start met qua natuur de mooiste landen van Latijns Amerika (mooie stranden en veel wild-life). Je eindigt met cultureel  gezien het meest interessante land van Midden Amerika: Guatemala. Na 4 weken les in Panama en of Costa Rica begin je Spaans te spreken. Daarna is het heel leuk om bij een gastgezin te wonen. Daar oefen je je Spaans en leert de lokale cultuur kennen. Daarnaast spreken weinig mensen Engels in Guatemala. Maar na 8 weken les kun je je heel goed redden. Je hebt dan de perfecte basis om als vrijwilliger te gaan werken.

Dit is een voorbeeld van een combinatiereis voor een tussenjaar. Of voor iemand die gewoon lang weg wil. Wil je een tussenjaar anders invullen? Geef ons op waar je heen zou willen om Spaanse lessen te hebben en te werken als vrijwilliger. Wij kijken hoe we alles het beste in elkaar kunnen passen en doen je een paar voorstellen voor je tussenjaar. Je kunt alle scholen uit ons aanbod combineren. De overzicht prijslijst geeft je alvast een idee hoe de prijzen in een bepaald land liggen voor Spaanse lessen en accommodatie. Kijk om te vergelijken vooral in de kolom `verlenging` als je een tussenjaar hebt en lang weg wilt.

Je vlucht

Om een vlucht te vinden kijk ik altijd eerst bij Expedia. Daarmee zie ik makkelijk welke luchtvaartmaatschappijen er op de betreffende bestemming vliegen. Dan kijk ik bijvoorbeeld bij Vliegtickets.nl  en bij de luchtvaartmaatschappij die de beste of goedkoopste vlucht aanbood op Expedia, of het goedkoper kan. Bij deze reis zul je heen naar Panama of Costa Rica willen vliegen en terug vanuit Guatemala. De luchthaven codes zijn Amsterdam = AMS, Panama City = PTY, San Jose in Costa Rica = SJO, Guatemala City = GUA.
Er is een tendens de laatste jaren om lang te wachten met het boeken van een vlucht, in de hoop dat de prijs zakt. Mijn ervaring is dat intercontinentale vluchten doorgaans goedkoper zijn een paar maanden voor vertrek dan vlak voor vertrek.

Succes bij het vinden van een goede goedkope vlucht!

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd. Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen. Als je een tussenjaar hebt kunnen we dat goed invullen!