Vrijwilligerswerk in Honduras, La Ceiba:

Hieronder vindt je verschillende projecten in en om La Ceiba die we voor je kunnen regelen.

Duur van het werk bij een project 1 tot 12 weken
Je werkt maandag t/m vrijdag van 4 tot 8 uur per dag.
Je slaapt bij een lokaal gastgezin waar je 3 maaltijden per dag krijgt.
Je Spaans dient niveau ‘intermedio’ te zijn. Ben je absolute beginner denk dan aan 5 tot 6 weken les voordat je met het werk kan starten.
Minimum leeftijd 18 jaar.
Je wordt opgehaald bij busstation in La Ceiba en naar je gastgezin gebracht.
Je krijgt een orientatie bijeenkomst voordat je start met je werk.
Je werkt van maandag t/m vrijdag max. 8 uur per dag, doorgaans van 7.30 – 12 en 13.30 tot 17.00.
Het weekend ben je vrij.
24/7 ‘support’ van de directie van het project
Transport terug naar busstation
Diploma van deelname aan het ptoject.

Kosten E200 per week en 1 malig E100 voor het project.

Niet inclusief: airco in je accommodatie, verzorging van je was, lokaal transport.

Projecten

Scholen:

Speciaal programma voor vrijwilliger s die docenten helpen. Graag wel wat ervaring met lesgeven. Je helpt de docenten in de kleuterschool, lagere school of middelbare school. Je geeft les in Engels, kunst, rekenen, gymnastiek .

Jungle School

Deze kleine bergschool is gelegen net buiten La Ceiba en is bedoeld voor de kinderen uit de bergdorpjes, in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Sommige kinderen moeten uren lopen naar de publieke basisscholen in de omgeving en vaak komt het er op neer dat dit te ver is. Deze school zorgt ervoor dat deze kinderen toch onderwijs krijgen. In het enige klaslokaal wordt aan de gehele groep basis lesgegeven in lezen en rekenen. Er zijn vrijwilligers nodig om de groepen op te splitsen in leeftijd en meer specifiek les te kunnen geven.

Cruz Roja

Het Rode Kruis is welom bekend in vele landen, alsmede de werkzaamheden. Het Rode Kruis heeft verschillende projecten op het gebied van economische, medische en sociale ontwikkeling in La Ceiba en de omgeving.
Naar gelang je opleiding en interesses, zul je na een intake gesprek geplaatst worden op een project, waar je samen met andere nationale en internationale vrijwilligers werkt. Je zult verschillende dorpen bezoeken en samen met de bevolking werken aan het oplossen van de locale knelpunten.

C.R.I.L.A.

C.R.I.L.A. is een revalidatiecentrum aan het strand in La Ceiba. In dit centrum werken verschillende fisiotherapeuten. Het centrum is altijd op zoek naar hulp, in de vorm van fisiotherapeuten, studenten fisiotherapie of vrijwilligers met een medische of sportachtergrond.
Afhankelijk van de tijd dat je beschikbaar bent, ondersteun je de fisiotherapeuten of krijg je je eigen patienten.

Guarderia Infantil

Dit kinderdagverblijf bevindt zich in het centrum van La Ceiba. Kinderen, waarvan beide ouders moeten werken, maken gebruik van dit kinderdagverblijf. Er zitten zo rond de 50 kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 5 jaar oud. Ze zijn onderverdeeld in verschillende klassen. De vrijwilligers zal de leraar ondersteunen bij het lesgeven en eigen activiteiten zijn meer dan welkom. Mischien kunnen ze zelfs al een paar buitenlandse woordjes leren!

Emilia D’Cuirre

Dit is een school voor dove en slechthorende kinderen in La Ceiba. Hier leren de kinderen met hun handicap om te gaan. Het is in principe een „gewone“ school, waar de kinderen leren lezen en schrijven. Er is alleen meer aandacht voor de kinderen en ze krijgen lessen in kleine groepen. Er wordt ook erg veel gewerkt aan de creativiteit van de kinderen.
De vrijwilliger ondersteund de lessen en helpt de leraar. Tevens zal de vrijwilliger met eigen kleine groepjes extra oefeningen doen. Het is niet nodig om de gebarentaal te beheersen.

Clinica de Atencion Integral al adolescente

Deze kliniek ligt in een buitenwijkje van La Ceiba en wordt druk bezocht. De kliniek is bedoelt voor jongeren tot 19 jaar. Voor verschillende problemen kunnen zij gebruik maken van de kliniek. Het gaat hier dan vooral om zwangerschappen, SOA testen en psychologische problemen.
Ze zoeken vrijwilligers als doktoren, verplegers, technische medewerkers en administratieve medewerkers. Er wordt in de klinkiek zelf gewerkt als ook in de dorpen zelf, waar onderzoek wordt gedaan naar verschillende veel voorkomende ziektes.