GRATIS VRIJWILLIGERSWERK COSTA RICA

PUERTO VIEJO

El Puente

Gratis vrijwilligerswerk: Kinderen oefenen met computer
Computer les

Gratis vrijwilligerswerk Costa Rica, Puerto Viejo
Plaats  Net buiten Puerto Viejo: 10 minuten fietsen of 20 minuten lopen vanaf school. Er komt ook een bus langs het project.
Omschrijving  Gratis vrijwilligerswerk bij het opvangscentrum voor de indiaanse gemeenschap rond Puerto Viejo.
Gratis vrijwilligerswerk Costa Rica
De meeste Indiaanse kinderen die bij El Puente komen hebben een leerachterstand. Je kunt hen hier helpen met hun huiswerk (rekenen geeft vaak problemen), Engelse les geven of leren met de computer om te gaan. Volwassenen kan geleerd worden te lezen en schrijven in het Spaans.
De meeste volwassenen zijn analfabeet.
Wanneer   Op de dinsdagen, donderdagen 08.30 tot 14.00.en zaterdagen van 12.00 tot 15.00.
Niveau   Midden niveau. Minimale deelname tijd: 1 week, iedere hulp is hier welkom.
Bijzonderheden  Er komen een paar grote families naar het project die op de dinsdag, donderdag en zaterdag een maaltijd krijgen. In geval medische zorg nodig is helpt het project daarbij. Schoolbenodigdheden: uniformen worden verstrekt zodat de kinderen naar school kunnen. Leeftijden variëren tussen de 3 maanden en 93 jaar.

 

Ara Project
Groene ara mooi gratis vrijwilligerswerk Costa Rica in Manzanillo

Plaats  Manzanillo. Accommodatie bij het project voor $300 per maand. Keuken is beschikbaar vrijwilligers koken doorgaans gezamenlijk.
Gratis vrijwilligerswerk Costa Rica
Grote groene papegaaien, ara’s, worden opnieuw in het Caribische deel van Costa Rica geïntroduceerd. Kijk voor zeer uitgebreide info over dit geweldige project op de site van het Ara Project.
Wanneer   Vijf dagen in de week dat kan ook in het weekend zijn.
Duur   Minimaal 4 weken.
Niveau   Spaans is niet nodig maar maakt het werk wel makkelijker.

 

Jaguar Rescue Center

Oeps, hier een project dat niet gratis is….Ik bied het je toch aan omdat het zo`n mooi project is als je met dieren wilt werken! Je kunt me van alles over het project vragen, ik heb er zelf ook gewerkt.

Hier geen gratis Vrijwilligerswerk in Jaguar Rescue Centre bij Puerto Viejo, Costa Rica

Plaats  Playa Chiquita, 20 minuten fietsen vanaf de school in Puerto Viejo.
Omschrijving  Een centrum voor opvang van zieke, gewonde, mishandelde of verlaten dieren.
Het centrum huisvest o.a. apen, luiaards, wasbeertjes, kinkajous, toukans, verschillende katachtigen zoals: margay´s en jaguarundi´s, slangen en andere reptielen. De bedoeling is de gerehabiliteerde dieren weer in de jungle uit te zetten. Het project heeft 50 hectare primaire jungle, La Ceiba. Er werken gemiddeld 20 vrijwilligers. Neem alvast een kijkje bij: Jaguar Rescue Center.
Vrijwilligerswerk
Je werkt van 7.30 tot 15.30 met verschillende soorten dieren. Je maakt kooien schoon, geeft eten en speelt met ze. De jonge gezonde apen gaan om 09.00 naar het bos, die moeten daarheen gebracht worden. Zo wennen ze aan hun natuurlijke leefomgeving en kunnen wilde apen ontmoeten zodat ze als ze volwassen zijn worden opgenomen in een wilde groep apen. Af en toe zal je je ook bezig houden met `de was`  en onderhoud van de tuin. Je zal je laatste week 6 dagen en nachten in La Ceiba verblijven. Hier slaap je dus in de accommodatie van het project in La Ceiba in een gedeelde kamer, ontbijt is inclusief. De begeleiding is heel erg goed in dit project maar houdt er rekening mee dat er van je verwacht wordt dat je gewoon hard werkt. Het is geen project waar je de hele dag dieren aan het aaien bent.
Wanneer
Hele jaar door. Je werk start altijd op maandag. Je dient dan je om 11.00 uur aanwezig te zijn, je maakt een tour langs alle dieren mee die wordt verkocht aan toeristen en andere geinteresseerden. Aansluitend krijg je informatie over het werk. Dinsdag start je met werken en wordt in een klein groepje ingedeeld, je leert wat je taken zijn bij die `dierengroep`. De volgende dag zal je met andere dieren werken zo maak je alle dieren mee.
Niveau beginner- plus niveau.
Duur en kosten
Minimaal 4 weken. Het Rescue Center vraagt om een donatie van $350 ongeacht de tijd dat je werkt. De helft van het bedrag dien je te betalen als je bij hen reserveert via hun site en de andere helft 2 maanden voor het starten van het werk. Bekijk altijd uitgebreid hun site om op de hoogte zijn van veranderingen in de eisen die zij stellen aan hun vrijwilligers.
Medisch   Je dient te beschikken over een ziektekostenverzekering en een negatieve Mantoux test (TBC).
Inschrijving Meldt je zelf via de site van het Jaguar Rescue Center aan als vrijwilliger, je betaald ook direct aan hen, niet aan ons.

 

Accommodatie

Je kunt ook met andere vrijwilligers in een huis slapen dat zich ongeveer 20 minuten lopen van het project bevindt. Er is Wifi internet, een wasmachine, dagelijkse schoonmaak, terras en keukengebruik. Kosten: E11 per nacht voor een bed in een dorm voor 4 personen of E16 voor een 1-persoonskamer met gedeelde badkamer. De vrijwilligers koken gezamenlijk. Een fiets is handig maar niet noodzakelijk, er gaan bussen naar Puerto Viejo ongeveer 4 x per dag. Wil je `s avonds uitgaan dan neem je een taxi naar het dorp. Kosten $4 per rit maar waarschijnlijk ga je dan uit in een groepje en deel je de taxikosten.

 

TURRIALBA

 

Escuela primaria

Plaats  Turrialba
Omschrijving  Lagere school die nauwelijks overheidssteun ontvangt en daardoor vrijwilligers met open armen ontvangt.
Gratis vrijwilligerswerk Costa Rica
Individuele hulp in de klas aan kinderen met problemen met een bepaald vak: Engels, rekenen, lezen, schrijven, aardrijkskunde etc.
Wanneer  Dagelijks door de week in de middag na de Spaanse les tot 16.30. Je kunt hier ook gewoon 1 middagje meehelpen.
Niveau  Voor helpen met de Engelse les is ‘beginner plus’ niveau voldoende, voor het helpen bij andere vakken is een ‘midden’ niveau nodig.
Let op  School gesloten van 1 juli tot 15 juli en van 15 december tot 15 januari.

 

Weeshuis

Plaats  Turrialba
Omschrijving  Opvanghuis voor wezen of kinderen die veralten of mishandeld zijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar.
Gratis vrijwilligerswerk Costa Rica
Het werk varieert van helpen met huiswerk maken, het voeren van de babies en kleinsten, spelen met de kleinste kinderen, etc.
Wanneer  Dagelijks 7 dagen in de week is het project geopend 365 dagen per jaar. Je kunt hier vanaf 2 dagen in de week werken. Minimum tijd 1 maand.
Niveau  Midden niveau.
Kleding  netjes gekleed gaan!
Vereiste CV en motivatie brief in het Engels

 

Bejaardenhuis

Plaats   Turrialba vlakbij de school.
Omschrijving  Het bejaardenhuis heeft gebrek aan specialistich personeel zoals fysio- en bezigheidstherapeuten.
Gratis vrijwilligerswerk Costa Rica
Behandelingen geven aan de ouderen die daar baat bij hebben.
Wanneer  Wanneer je maar wilt
Niveau  Midden-niveau Spaans

 

C.A.T.I.E

Plaats  Turrialba op loopafstand van school
Omschrijving  Een centrum voor onderzoek en onderwijs in regionale tropische landbouw. Daarnaast worden er ook koeien gehouden.
Gratis vrijwilligerswerk Costa Rica
Werken in de kassen, de zaden-bank of het melkfabriekje: planten water geven, zaden tellen, kalveren wegen, eenvoudige administratieve taken.
Wanneer  Dagelijks in de middagen.
Niveau  Geen speciaal niveau vereist.
Daarnaast zijn in Turrialba nog meer gratis vrijwilligerswerk projecten. Twee  projecten waar je kunt werken met gehandicapte kinderen, een museum en een bibliotheek. Mocht je daar interesse in hebben laat het ons even weten dan geven we meer informatie.

 

PEREZ ZELEDON

Ecologische boerderij `La Gran Vista`

Plaats De boerderij ligt in de buurt van San Isidrio De El General in het zuid westen van Costa Rica. Ruim 3 busuren vanuit San Jose.
Omschrijving La Gran Vista Is een zelf voorzienende model -boerderij waar milieu vriendelijke, duurzame, ecologische landbouw wordt bedreven.
Vrijwilligerswerk
Het voeren van de dieren, het planten van zaden, onderhoud van geneeskrachtige planten, gebruik- en de productie van organische meststof, oogsten van gewassen, onderhoud- en constructie van de gebouwen, omheining en waterputten. Het project is niet gratis. Je slaapt en eet hier in het project en betaald daar $45 per dag voor. Je slaapt in een dorm (mannen en vrouwen gescheiden) en krijgt 3 eenvoudige maaltijden per dag. Ja, daar wordt een centje aan verdiend maar het is een geweldige kans om kennis te nemen van tropische, ecologische landbouw.
Wanneer Het project is het hele jaar geopend.
Niveau  midden niveau of 1 maand les als je beginner bent.
Website La Gran Vista: http://www.lagranvista.com/
We hebben een heel uitgebreid document met informatie, vraag ons erom!

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, gratis vrijwilligerswerk, en reizen met Spaanse lessen.