Argentinië: vrijwilligersprojecten

Vrijwilligersprojecten in Buenos Aires

Werken in Buenos Aires

In Buenos Aires heeft de school contact met heel erg veel verschillende vrijwilligersprojecten. Je kunt hier kiezen uit projecten op sociaal, educatief, ecologisch, cultureel en medisch gebied.

Het vrijwilligerswerk in Buenos Aires kunnen we helaas niet gratis aanbieden. De school vraagt E125 om het werk voor je te regelen. Dit is een laag en heel redelijk bedrag. De school en de vrijwilligersprojecten zijn van hoog niveau. We geven je hier globaal de mogelijkheden. Wil je in Argentinië gaan werken als vrijwilliger? Vraag ons dan om meer info.

De school hanteert de volgende pakketten

De pakketten bevatten 4 weken Spaanse les in een groepje, 4 uur per dag. In deze periode kan je kiezen uit de verschillende soorten behuizing. Kijk hiervoor op de lespagina over Argentinie. Daarna, tijdens je vrijwilligerswerk, heb je 4 of 8 weken accommodatie in een gedeelde kamer in een studentenflat. Dat is ook meteen de goedkoopste mogelijkheid! Je werkt dus 4 of 8 weken in een vrijwilligersproject van je keuze.
De verschillende gebieden waaruit je kunt kiezen zijn:
– Sociale projecten: dat kan zijn in een weeshuis, een sportclub, een centrum voor sociale rehabilitatie van adolescenten, maatschappelijk werk.
– Educatieve projecten: in scholen of de opvang van kinderen na schooltijd.
– Medische projecten: werken met ouderen, niet in ziekenhuizen.
– Culturele projecten: kunst en media, fotografie en theater.
– Een ecologisch projecten: informatie en workshops geven aan kinderen en ook volwassenen. Onderwerpen zijn klimaatverandering en tevens milieu.

Vrijwilligersprojecten o.a. sport in Buenos Aires

Gymles geven

Het is onmogelijk om je hier een volledige beschrijving van alle vrijwilligersprojecten te geven. Vertel ons op welk vlak je interese ligt. We sturen je dan graag uitgebreide informatie toe.

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd. Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen met Spaanse lessen. Of ga terug naar de pagina met de beschrijving van de Spaanse lessen in Buenos Aires, Argentinie.