Learn Spanish in Latin America

Gratis Vrijwilligerswerk

Gratis vrijwilligerswerk hier een vrijwilliger met `zijn` kids op schoolGratis vrijwilligerswerk in Latijns Amerika of werk tegen een hele kleine vergoeding? De meeste organisaties vragen geld zodat je mag komen werken. Als je direct aan een vrijwilligerswerk project betaald heb je redelijke zekerheid dat dat geld ook ten goede komt aan het project. MAAR als je vrijwilligerswerk boekt bij een organisatie in Nederland dan is het zeker dat in ieder geval een fors deel van je geld naar het bedrijf in Nederland gaat. Er zijn ook veel taalscholen in Latijns Amerika die forse bedragen vragen om het vrijwilligerswerk voor je te regelen. Ook daar zijn we niet blij mee. Wij vinden dat niet terecht en zoeken samen met de scholen in Latijns Amerika naar gratis vrijwilligerswerk projecten want die zijn er, in de meeste landen, nog steeds wel. Soms lukt dat niet maar stuiten we op projecten waar een hele kleine vergoeding wordt gevraagd. Dergelijke projecten voegen we ook toe aan ons bestand maar vermelden duidelijk dat er geld voor gevraagd wordt en hoeveel. Aan aan jou de keuze of je voor je werk wilt betalen!

Hoe gaat het in zijn werk?
Studeer Spaans bij één van de scholen in Guatemala, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Ecuador, Peru of Argentinie. De scholen kunnen (gratis) vrijwilligerswerk voor je regelen als je daar lessen neemt. Op een paar scholen is zelfs een vrijwilligerswerk coördinator aanwezig. In het rolmenu `Vrijwilligers` hierboven vindt je de projecten die we bieden in de verschillende landen. Tijdens je Spaanse lessen kun je met de school overleggen welk project het beste past bij jouw werkervaring en wensen. Vaak is het mogelijk met je docent of de coördinator het project vooraf te bezoeken. Er zijn een paar scholen waar je tijdens je lessen al kunt deelnemen aan vrijwilligerswerk. Tenminste als je Spaans voldoende is voor het soort werk. Je hebt dan halve dagen les en werkt halve dagen of een paar uur per week. Houdt er wel rekening mee dat Spaanse les hebben en dus huiswerk maken en werken op hetzelfde moment gewoon zwaar is. Je wilt zeker ook de activiteiten die de school biedt meemaken en leuke dingen met je medestudenten ondernemen. Je kunt vooraf je vrijwilligerswerk reserveren en voor de accommodatie waar je tijdens het werk gebruik van gaat maken betalen. Nodig is dit niet. Je kunt ook ter plekke kiezen in welk project je gaat werken en daar je accommodatie regelen.

De minimale tijd die je beschikbaar dient te zijn voor (gratis) vrijwilligerswerk is meestal één maand maar kan afwijken. Dat is beschreven bij ieder project. Houdt er rekening mee dat werk met weeskinderen voor korte tijd (één maand) niet mogelijk is. De kinderen zijn vaak al meerdere malen verlaten door zowel ouders als andere opvoeders. Deze groep kinderen is zeker niet gebaat met kortdurend werkende vrijwilligers. Wanneer je met mensen vrijwilligerswerk wilt doen dient je niveau van Spaans heel behoorlijk te zijn. Maar realiseer je ook dat hoe beter je met de mensen kunt praten hoe leuker het werk voor jou wordt! Voor vrijwilligerswerk in de bosbouw of op plantages worden meestal minder eisen gesteld aan de duur van je hulp.

Hoe houdt je de kosten voor levensonderhoud laag tijdens je gratis vrijwilligerswerk? Na je lessen bij je gastgezin blijven en zo voor weinig geld je onderdak en maaltijden regelen. In Guatemala en Nicaragua kun je al voor E75 per week slapen en eten bij een lokaal gastgezin.

Kies hierboven in het menu onder de knop `Vrijwilligers` een land en bekijk de mogelijkheden.

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét Spaanse lessen.

Back to Top