Learn Spanish in Latin America

Travelling Classroom Guatemala: 4 weken voor E1550

Guatemalteeekse kerken zijn tegek!Inclusief in deze Travelling Classroom Guatemala:
– 85 uur Spaanse privé-lessen.
– 28 nachten accommodatie.
– Maaltijden, op 4 dagen na alle maaltijden.
– Heel veel activiteiten en excursies.
– Transfer bij aankomst op de luchthaven van Guatemala City.
– Vervoer tussen de plaatsen.

Wanneer? Start op  05-11-’17, 07-01-’18, 25-02-’18, 06-05-’18, 08-07-’18, 02-09-’18, 04-11-’18  Op de zaterdag of zondag* voor de aanvang van de lessen kan je aankomen.
Advies: probeer op zaterdag aan te komen dat is wel zo relaxed! Zo mis je niet het eerste contact met de andere deelnemers op de zondag. Je betaald niet meer voor je Travelling Classroom Guatemala als je zaterdag aankomt.
Letop: Groot voordeel van deze reizen is dat ze geen minimaal aantal deelnemers kennen, dus nooit worden afgezegd, ze gaan altijd door! Wel kan het zijn dat een populaire reis vol zit dus wacht niet langer dan nodig met reserveren!

Spaanse lessen tijdens de Travelling Classroom Guatemala   Erg mooie prive-leslokaaltjes in de tuin van de school in San Pedro!
In alle plaatsen krijg je prive-les daardoor gaat je Spaans razendsnel vooruit! Op alle scholen 20 uur per week behalve in Quetzaltenango daar heb je 25 uur privé-les. In totaal krijg je 85 prive-lesuren Spaans. Op iedere school heb je een andere leraar. Je docent verstaan is nu eenmaal het makkelijkste. Van docent veranderen is dus een voordeel zo wen je aan andere accenten en woordkeuzes. Mensen op straat spreken ook allemaal net even anders! Je les niveau wordt op de vrijdagen beoordeeld en schriftelijk doorgegeven aan de volgende school. Op die manier wordt de continuïteit van de lessen gewaarborgd.

Accommodatie tijdens de Travelling Classroom Guatemala
In Antigua verblijf je in de schoolresidentie waar je een één-persoons kamer hebt en een eigen badkamer. Je krijgt hier ontbijt dagelijks van maandag t/m zaterdag dus niet op zondagen. In de twee volgende plaatsen verblijf je bij een gastgezin waar je ook één-persoons kamer hebt maar de badkamer deelt en drie maaltijden per dag krijgt. Ook weer niet op de zondagen, dan eet je gezellig uit met je medestudenten. De laatste plaats is Monte Rico. Je verblijft hier in een leuk sfeervol middenklasse hotel aan het strand. Ja met zwembad! Je hebt er een gedeelde kamer en alle maaltijden zijn inclusief. Meerprijs voor 6 nachten 1-persoons kamer met eigen badkamer in Monte Rico is E60.

ANTIGUA

Dag
Activiteit Travelling Classroom Guatemala
Zondagmiddag
Danielle, de representante van SLT, haalt je op bij je accommodatie bijEl Calvario
de school en neemt je mee voor een korte wandeling door het centrum
van Antigua langs de kathedraal, het centrale plein en de banken.
Een drankje wordt jullie aangeboden door SLT in een leuke kroeg. 
Danielle kan alle soorten transport en / of overnachtingen voor na
je TC voor je regelen. Ze woont al ruim 10 jaar in Guatemala.
Maandagmiddag
Wandeltocht naar een mooi uitkijkpunt net buiten Antigua de Cerro de la Cruz.
Woensdagmiddag
Leren tortilla’s maken en uiteraard lekker opeten.
Vrijdagmiddag
Tocht langs verschillende dorpjes rond Antigua.
Zaterdagochtend
Beklimming van vulkaan Pacaya. Neem kleding mee waarin je warm blijft, goede loopschoenen en wat te eten en te drinken.
Zondagmiddag
Trip naar Quetzaltenango vertrek om 08.00 uur.

 

QUETZALTENANGO

Dag
Activiteit Travelling Classroom Guatemala
Zondagmiddag
Aankomst rond 17.30 in Quetzaltenango.
Maandagmiddag
Conferentie: Wat is een Nahual Studenten school Quetzaltenango op een middag activiteit naar San Andres Xeculen welke Nahual heb jij? (Maya ‘horoscoop’). Deze heel actieve school heeft iedere dag weer een andere leuke activiteit voor hun studenten gepland. Boek je de Travelling Classroom dan zijn voor jou de volgende activiteiten volledig kostenloos. Bezoek aan de hotsprings (Fuentes Georginas), de kookles, de weeksafsluiting en de wandeling naar het kratermeer (Laguna Chicabal).
Dinsdagmiddag
Salsa dansles
Woensdagmiddag
Lekker badderen in de warm water bronnen van Fuentes Georginas.
Donderdagmiddag
Kookles. Je leert ‘Pepian’ maken dat is een Guatemalteeks feestgerecht. Uiteraard daarna gezamenlijk je kookkunsten testen.
Vrijdagavond
Weekafsluiting 19.30-22.30. Uitreiking les deelname certificaten door de school.
Zaterdag
Tour naar Laguna Chicabal. Wandeling naar en rond een kratermeer.
Zondagochtend
Transfer om 10.00 uur naar San Pedro La Laguna.

 

SAN PEDRO

Dag
Activiteit Travelling Classroom Guatemala
Zondag
Aankomst einde middag. Gezellig met de medestudenten San Pedro`s haventjeSan Pedro verkennen en in een van de vele leuke restaurantjes gaan eten. Let even goed op waar je woont. San Pedro is een wirwar van kleine straatjes. Hiernaast een foto van het haventje waar de bootjes vertrekken. Je kunt hier een boot nemen naar een andere plaats aan het meer. In San Juan, het meest dichtbij gelegen dorp, zijn verschillende corporaties van vrouwen. Je ziet hier het hele proces van het maken van `artesania`s`. Het plukken van de katoen, het verven met natuurlijke kleuringsmiddelen en het weven ervan.
Maandagmiddag
Conferentie. Groepsgesprek over een belangrijk of interessant onderwerp.
Dinsdagmiddag
Salsa dansles.
Woensdagmiddag
Zipline  dat is hetzelfde als een canopy tour. Daarnaast leuke wandeling naar het park waar de ziplines zich bevinden.
Donderdagmiddag
Salsa dansles.
Vrijdagmiddag
Uitdeling certificaten van deelname aan de lessen.
Zaterdag
Kajakken op Lago de Atitlan naar San Marcus.
Zondag
8.30 uur Transport naar Antigua daar lunch voor eigen rekening en transport naar Monte Rico.

 

MONTE RICO

Dag
Activiteit Travelling Classroom Guatemala
Zondagmiddag
Aankomst in Monte Rico rond 16.00 uur. Nog op tijd voor een frisse duikZwembad bij hotel tijdens je Travelling Classroom Guatemala en genieten van de ondergaande zon op een terrasje. Gedeelde kamer* in het leuke, sfeervolle hotel aan het strand, Hotel Café del Sol, met zwembad! Je hebt hier alle maaltijden inclusief. Het hotel heeft een restaurant dat bekend staat vanwege zijn bijzonder goede internationale keuken. Een fijne afwisseling na drie weken toch wat eenvoudige Guatemalteekse maaltijden!  *Wil je liever een 1-persoons kamer in Monte Rico dan kan dat tegen een meerprijs van E70 (6 nachten).
Maandagmiddag
Paardrijden langs het strand.
Dinsdagmiddag
Strandvolleybal.
Woensdagochtend
Vroeg op voor een boottocht door de mangrove waar je o.a. krokodillen en veel vogelsoorten ziet.
Donderdagmiddag
Schildpadden nestelen van augustus t/m december aan het strand van Hawaii enLeatherback op weg naar zee Mañanita. Beide plaatsen liggen net buiten Monte Rico. Ben je in Monte Rico in deze periode dan neem je deel aan de vrijlating van baby schildpadjes. Een leuk spektakel waarmee geld wordt ingezameld. Je adopteert een schildpadje en ze worden allemaal tegelijk losgelaten. Dat schildpadje dat als eerste de zee bereikt wint een diner voor 2 personen. Daarnaast patrouilleer je in een groepje ’s avonds langs het strand. Zo voorkom je dat stropers nesten leegroven. Buiten deze periode bezoek je het schildpadden project van Monte Rico.
Vrijdagavond
Afsluitende avond met bijzonder diner, drankje van het huis en kampvuur aan het strand.
Zaterdagochtend
Na ontbijt einde van de Travelling Classroom Guatemala. Transport naar Antigua kan je zelf in het hotel of met de representante, Danielle, regelen.

 

Ga terug naar de homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen.

Back to Top