Learn Spanish in Latin America

SPAANSE LESSEN IN GUATEMALA

NIEUW   TRAVELLING CLASSROOM

Guatemala verkoopster van felgekleurde weefstoffenWe werken in Guatemala met verschillende scholen omdat in Guatemala de prijs versus kwaliteit verhouding erg goed is. Eigenlijk is Guatemala hét land voor Spaanse lessen. Er wordt mooi Spaans gesproken. Door de aanwezigheid van vele scholen in Antigua is de concurrentie groot en dus de prijs laag. We werken met scholen in Antigua, San Pedro en Quetzaltenango. In Monte Rico kan je ook Spaans leren maar daar regelen we het anders niet op een school. Guatemala is een ideaal land als je Spaans wilt leren in een tussenjaar. De lessen en accommodatie zijn goedkoop.
Nieuw is de Travelling Classroom van 4 weken die langs onderstaande plaatsen gaat. Of je kunt kiezen voor de  Midden Amerika Reis met een combinatie van Spaanse lessen in Costa Rica en / of Panama en Guatemala. Uiteraard kun je de reis uitbreiden met vrijwilligerswerk in Guatemala.

ANTIGUA

De schoolclases
We werken met een school in in Antigua die ook Spaanse lessen in groepjes biedt. Deze school bevindt zich in een mooi groot gebouw met grote binnentuin. Hier kun je voor je Spaanse lessen kiezen uit groepslessen of privé-lessen. We hebben ervoor gekozen om in geval van privé-les drie lesuren per dag als standaard aan te bieden. In geval van groepsles bestaat je Spaanse les uit vier lesuren per dag. De prijs voor 3 uur privé-les en 4 uur groepsles per dag is gelijk.
Het school gebouw bevindt zich vlakbij centrale `plaza`. Groepen zullen meestal uit 2 of 3 personen bestaan (max. 5). Op de eerste lesdag wordt een inschalingstest gedaan om je niveau te bepalen. Als er geen groep van jouw niveau aanwezig is dan worden je groepslessen van 4 uur per dag omgezet in 3 uur privé-les per dag. Er zijn speciale lesprogramma´s als je na- of tijdens de lessen vrijwilligerswerk wilt doen. Je wordt goed voorbereid op je werk!

De school is alleen gesloten op deze dagen: 01-01 en 24-12. Gemiste lessen worden niet ingehaald op deze twee dagen..
Op andere Nationale feestdagen: de hele week voor Pasen, 01-05, 30-06, 25-07, 15-09, 20-1 kun je kiezen om wel of geen lessen te hebben. Kies je voor lessen op een van deze dagen dan betaal je voor lessen op die dag E20 extra bij groepsles en E26 bij priveles. Wil je op die dag geen lessen hebben dan ontvang je een korting van resp. E20 of E26  voor die lesloze dag. Vertel ons wat je wilt als je lessen op deze school tijdens een feestdag vallen dan overleggen we even.

Activiteiten
Guatemala`s kleurrijke marken. Spaanse les en cultuur
De school biedt verschillende activiteiten aan de studenten. Er zijn wandeltochten door cultuurrijk Antigua en bezoeken aan kleine dorpjes net buiten het stadje. Bezoeken aan musea, markten, ruïnes en koffie plantages staan ook op het programma. Een wandeling naar een Eco reservaat net buiten Antigua, danslessen en een beklimming van een vulkaan rondom Antigua is allemaal mogelijk. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd zoals de entree kosten van een museum, kosten voor vervoer of van een professionele gids.

Accommodatie mogelijkheden:

Studentenhuisroom-continental-academy
Het mooie school gebouw heeft ook vele kamers die verhuurd worden. Je krijgt je eigen slaapkamer en deelt de badkamer. Er zijn verschillende plakken waar je prettig kan studeren zoals bijvoorbeeld in de grote mooi aangelegde tuin. De meeste kamers hebben een ijskastje. Er is Wifi op school en in de kamers en je kamer wordt dagelijks schoongemaakt. Er zijn een paar kamers met eigen badkamer, kies je hiervoor dan is de prijs per week E21 hoger. Er wordt voor de studenten gekookt en je eet gezamenlijk drie maaltijden per dag van maandag tot en met vrijdag. In het weekend krijg je op zaterdag ontbijt. De andere maaltijden zal je elders eten omdat je een dagje op pad bent of gewoon gezellig in een van de restaurantjes die Antigua rijk is.
Gastgezin
Je kan er ook voor kiezen om in een normaal, traditioneel Guatemalteeks gastgezin te verblijven. Je hebt een 1-persoons kamer en je eet drie maaltijden per dag met de andere gezinsleden, behalve op de zondagen. Als je reserveert kunnen we met de volgende voorkeuren rekening houden: als enige student in een gastgezin om meer je Spaans te oefenen of juist met meer studenten, wel of niet-rokers gezin, vegetarische maaltijden, wel of geen huisdieren, wel of geen kleine kinderen in het gezin, wel of niet oudere kinderen in het gezin. Op de zondagen kun je in een van de vele gezellige restaurantjes in Antigua eten met je medestudenten. Er is een meerprijs van E30 voor verblijf bij een gastgezin.
Kamer in een voormalig hotel
Onze Nederlandse representante, Danielle, woont met haar man in een voormalig hotel en heeft twee kamers te huur. Je deelt de badkamer en je kunt de zitkamer en keuken gebruiken. Er is een patio waar je lekker in het zonnetje kan zitten. De minimale tijd is 1 maand om hier te kunnen verblijven. Perfect voor zelfstandige mensen die lang les nemen of voor vrijwilligers. Maandprijs voor de kamer €250.

Vrijwilligerswerk
Kijk op de vrijwilligerswerk pagina voor gratis vrijwilligerswerk in Guatemala.

De transfer
We kunnen een transfer toevoegen: op de luchthaven van Guatemala City wordt je opgehaald door het transport bedrijf Trans Land dat onder Nederlandse leiding staat. De chauffeur brengt je direct naar het gastgezin of het hotel in Antigua. Antigua ligt op 45 kilometer afstand van de luchthaven van Guatemala City. In de drukke avondspits duurt de rit ongeveer één uur, kosten: €30 per transfer van 1 tot 3 personen.

Een pakket met Spaanse les in Antigua bevat:img_0125verkleinet-800-x-600
Eén of meer weken Spaanse privé- of groepsles van 3 of 4 lesuren per dag, vijf dagen per week.
Lesmateriaal en onderwijs op jouw Spaanse les niveau.
Logies standaard in het studentenhuis. Je hebt een eigen kamer en 3 maaltijden per dag (ma-vrij)en ontbijt op za-zo.
Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de Spaanse lessen.
Inschalingstest op de zondag voor de lessen (mondeling of geschreven) als je geen beginner meer bent.
Internet en bibliotheek gebruik.
Koffie of thee tijdens les pauzes.
Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.
Diensten van een medewerkster van SLT die in Antigua woont, Danielle Krootjes, in geval van nood.
Optioneel: Transfer van de luchthaven van Guatemala City naar je accommodatie in Antigua (€35).

Niet inbegrepen:
Vlucht Amsterdam – Guatemala City. De luchthaven code van Guatemala City is GUA. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die op Guatemala City vliegen zijn: American Airlines, Avianca, Aeromexico, United, DeltaIberia.
In geval van verblijf in de schoolresidentie: maaltijden.
Uitgaven van persoonlijke aard.
 €35 administratiekosten.

SAN PEDRO
De school
Mooie lesruimten in San Pedro!Deze vrij grote school in San Pedro la Laguna heeft 25 leraren. De school ligt direct aan het schitterende meer van Atítlan. Deze school heeft de mooiste lesruimten die je kunt bedenken. De lessen worden gegeven in privé hutjes met palmbladeren daken en uitzicht over het meer van Atítlan. Zie foto’s hiernaast. De tropische tuin heeft veel soorten bijzondere bloemen en planten. De school, zoals de meeste scholen in Guatemala, biedt alleen privé-lessen, 4 uur per dag van maandag t/m vrijdag. Privé-lessen geven het snelste resultaat vooral het spreken gaat razendsnel vooruit! Het effect van dergelijke lessen is niet te vergelijken met lessen in Nederland in een groepSpaanse lessen aan het meer van Atitlan
van 20 personen, ook niet met een groepje in Latijns Amerika met 4 tot 6 studenten. Om je een idee te geven: gemiddeld leert iemand met twee en een halve week privé-les evenveel als met 4 weken groepsles, uitgaande van een groepje van 4 studenten. Je krijgt de lesstof aangeboden alleen afhankelijk van jouw specifieke leertempo. Keuzes als wel of niet, veel of weinig huiswerk maken? Dat beslis jij alleen bij privé-lessen, wel zo prettig! De school heeft ook een café waar je lekkere sapjes en hapjes kan krijgen. Aan de gastgezinnen waar ze mee werken, wordt maandelijks een kookles gegeven. Op deze wijze worden de gezinnen geleerd eens wat anders te koken voor de studenten dan het typische Guatemalteekse eten.

Accommodatie
We hebben standaard gastgezin verblijf toegevoegd aan je pakket met lessen. Je hebt je eigen kamer maar deelt de badkamer. Wifi is aanwezig bij de gastgezinnen. Wil je bij een gezin verblijven waar je je eigen badkamer hebt en de was voor je wordt gedaan? Dat kan tegen een meerprijs van €18 per week. Hotel en appartement verblijf is ook mogelijk maar komt altijd duurder uit. Geef ons je wensen door betreffende je accommodatie en we zoeken een leuke plek voor je. Voor appartement verblijf geldt een minimale verblijfsduur van 4 weken.

Vrijwilligerswerk
De school heeft zelf een project opgezet om kinderen van de armste families rondom het meer bij te staan. Hier kan je als vrijwilliger een paar uur per dag werken.

Activiteiten
Deze heel actieve school biedt naast de Spaanse lessenHet haventje van San Pedro 4 x per week bijeenkomsten die ze ‘club de conversacion’ (conversatie-club) noemen. Het doel hiervan is het spreken te bevorderen. De studenten worden in drie niveaus ingedeeld en er wordt gesproken over een van te voren opgegeven onderwerp. Goed om je Spaans te oefenen en goed voor je contact met medestudenten! Daarnaast leer je meteen wat over de lokale cultuur. Niet verplicht uiteraard maar wel erg leuk en zinvol! Daarnaast zijn er zowat dagelijks gratis salsa danslessen. Aan het einde van de week worden diploma’ s uitgedeeld aan de studenten die de school verlaten. Uiteraard een moment om een drankje te doen met je medestudenten. Meestal gaan de studenten daarna gezamenlijk uit. In het weekend wordt er altijd een tour georganiseerd voor de studenten, je betaald alleen de kostprijs, bijvoorbeeld de kosten van een bus- of boottrip.

Betaalde tours
De school kan iedere denkbare tour voor zijn studenten regelen en vraagt geen fee voor de bemiddeling. Om een voorbeeld te geven: heb je zin om met een paar andere studenten te kajakken op het meer van Atítlan? Je kunt van San Pedro naar San Marcus kajakken, daar gezellig lunchen en ‘s middags op je gemak weer Zipline = canopy = zweven tussen de vulkanen en over de jungleterug naar San Pedro. Voor €1 per uur huur je hier een kajak. Leuk dagje uit in het weekend voor weinig! 2 uur paardrijden doe je hier al voor €6…

De reis
De kans is groot dat je vanaf de luchthaven in Guatemala via Antigua naar San Pedro reist. Vanuit Antigua rijden 2 x per dag goedkope shuttle busjes naar San Pedro; ze vertrekken om 8.30 en 14.00 uur. De rit duurt ongeveer drie en een half uur en kost €12.
Je wordt bij je accommodatie in Antigua opgehaald en afgezet bij je accommodatie in San Pedro, tenminste als het busje bij je accommodatie kan komen. Er zijn een paar wel heel smalle straatjes in San Pedro waar geen busje en zelfs geen tuctuc kan rijden.
Uiteraard kom je aan bij de luchthaven dus je zult ook een transfer van de luchthaven naar Antigua nodig hebben en mogelijk een hotelovernachting in Antigua omdat de meeste vliegtuigen in de late namiddag of avond aankomen in Guatemala City.

Een pakket met Spaanse les in San Pedro bevat:lake_atitlanverkleinet-800-x-600
Eén of meer weken Spaanse privé-lessen van 4 lesuren per dag, vijf dagen per week.
Lesmateriaal en onderwijs op jouw Spaanse niveau.
Logies standaard bij een gastgezin. Ander soort verblijf ook mogelijk tegen meerprijs.
Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de Spaanse lessen.
Inschalingstest op de zondag voor de lessen (mondeling of geschreven) als je geen beginner meer bent.
Internet en bibliotheek gebruik.
Koffie of thee tijdens lespauzes.
Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.
Diensten van een medewerkster van SLT die in Antigua woont, Danielle Krootjes, in geval van nood.
Optioneel: Transfer van de luchthaven van Guatemala City naar je accommodatie in San Pedro. Afhankelijk van je aankomsttijd kan het zijn dat je in Antigua moet overnachten. Een transfer van de luchthaven naar Antigua kost €35. Een shuttle bus transfer van Antigua naar San Pedro kost €10. Die shuttles vertrekken om 08.30 en 14.00 vanuit Antigua.

Niet inbegrepen:
Vlucht Amsterdam – Guatemala City. De luchthaven code van Guatemala City is GUA. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die op Guatemala City vliegen zijn: American Airlines, Avianca, Aeromexico, United, DeltaIberia.
Maaltijden als je niet voor gastgezin verblijf kiest en zo wie zo de maaltijden op zondagen.
Transfer van luchthaven naar San Pedro
Uitgaven van persoonlijke aard.
 €35 administratiekosten.

QUETZALTENANGO
De school
Deze school heeft een goed, afwijkend lesprogramma. Je krijgtSpaanse prive-les in Quetzaltenango hier 5 lesuren Spaans per dag. Dat lijkt veel maar dat valt erg mee doordat die uren in duidelijk verschillende onderdelen zijn opgesplitst. Voor de pauze krijg je twee en een half uur privé-les, dan volgt een koffiepauze van een half uur en daarna vindt er gedurende ongeveer een half tot een heel uur een conferentie plaats waarbij een docent alle studenten bij elkaar neemt en iets uitlegt over de lokale cultuur. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de verschillende lesniveaus van de studenten. Toen ik er was werd het systeem van tellen dat de Maya’s hanteerden uitgelegd. Die cijfers in het oude Mayaschrift staan nog steeds op de bankbiljetten. Na die conferentie heb je de rest van de ochtend les met je docent. Je gaat dieper op het onderwerp uit de conferentie in en je docent lokt je uit te spreken. Globaal bestaan de lessen dus uit twee en een half uur voornamelijk grammatica lessen. Aansluitend een half uur koffie- of theepauze met verse broodjes. Een uurtje luisteren en een uur spreken.
Deze school in Quetzaltenango bestaat al 25 jaar. Ze hebben een prijs gewonnen, de  ‘Educational Excellence Award‘ die jaarlijks wordt gegeven aan een school door de Iberoamericano Council. Een kwaliteitsschool dus met een modern, attractief lessysteem!

Accommodatiemogelijkheden
Student laat trots zijn bakkunsten zien in zijn gastgezin
Standaard verblijf je bij een gastgezin waar je een 1-persoons kamer hebt en drie maaltijden per dag krijgt, behalve op de zondagen. Ga op de zondag maar eens kijken bij ‘Café Lounge’, een heerlijk restaurantje op de hoek van de 6e Calle & 13e Avenida.
Wil je liever in een hotel verblijven dan kan dat ook maar reken op een meerprijs van E20 per week. Dit is op basis van een eenvoudig maar gezellig hostal in een 1-persoons kamer met gedeelde badkamer vlakbij school waar je gebruik kunt maken van een keuken. Zoek je een luxueuzer hotel laat ons je wensen weten en we zoeken een geschikt hotel voor je.
Appartement verblijf met eigen keuken en badkamer is mogelijk bij een verblijf van minimaal één maand. Laat ons weten wat voor soort appartement je zoekt dan bekijken we de mogelijkheden. Denk aan wel of niet een privé-terras, de afstand tot school, verwarming en / of airco, werkster etc.

Activiteiten door de school geboden: gratis en betaald
Kapel San Andres Xecul
De school biedt iedere dag een activiteit. Studenten school Xela op middagactiviteit in San Andres XeculZo is er altijd op de maandag voor de nieuwe studenten een introductie bijeenkomt . Er wordt je van alles over de school en Xela uitgelegd en je ontmoet ook meteen de nieuwe studenten. Vaak is er op de maandagavond Salsa dansles. Dit soort activiteiten zijn in je pakket inclusief. Wanneer je met een docent en de studenten van school ergens heen gaat betaal je de reiskosten en eventuele entree kosten. Ook bij een kookles wordt een kleine bijdrage gevraagd om de ingrediënten te kunnen kopen. Je ziet hier een klein groepje studenten dat naar San Andres Xecul ging om de kerk te bezoeken. Maar we zijn toen in het dorp stijl omhoog gelopen om ook deze gele kapel te zien. En we hadden een mooi uitzicht over de stad! De gele waanzinnige kerk van San Andres Xecul staat op de landinfo pagina. Klik maar op de foto en nogmaals dan zie je de details van de façade goed. De gratis activiteiten die de school biedt zijn bijvoorbeeld naast de salsa dansles: voetbal wedstrijden onder studenten en docenten, Spaanstalige films kijken en onder andere iedere vrijdag een feestelijk afscheid van de studenten die de school verlaten. Zij krijgen hun diploma en de studenten regelen doorgaans een drankje. Op deze gezellige avond zijn docenten ook aanwezig. Later gaan de studenten gezamenlijk uit naar één van de bars of discotheken van Xela. In het weekend biedt de school altijd een excursie aan buiten Quetzaltenango waar de studenten aan kunnen deelnemen. Ook weer tegen kostprijs.

Een pakket met Spaanse les in Quetzaltenango bevat:
Eén of meer weken Spaanse privé-lessen van 5 lesuren per dag, vijf dagen per week.
Lesmateriaal en onderwijs op jouw Spaanse niveau.
Logies standaard bij een gastgezin. Ander soort verblijf ook mogelijk tegen meerprijs.
Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de Spaanse lessen.
 Introductie bijeenkomst met de nieuwe studenten en directrice van school op de maandag.
Inschalingstest op de zondag voor de lessen (mondeling of geschreven) als je geen beginner meer bent.
Internet en bibliotheek gebruik.
Koffie, thee en verse broodjes tijdens de lespauze.
Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.
 Diensten van een medewerkster van SLT die in Antigua woont, Danielle Krootjes, in geval van nood.
Optioneel: Transfer van de luchthaven van Guatemala City naar je accommodatie in Quetzaltenango. Afhankelijk van je aankomsttijd kan het zijn dat je in Antigua moet overnachten. Een transfer van de luchthaven naar Antigua kost €35. Een shuttle bus transfer van Antigua naar Quetzaltenango kost €21. Die shuttles vertrekken om 15.00 vanuit Antigua.

Niet inbegrepen:
Vlucht Amsterdam – Guatemala City. De luchthaven code van Guatemala City is GUA. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die op Guatemala City vliegen zijn: American Airlines, Avianca, Aeromexico, United, DeltaIberia.
Maaltijden als je niet voor gastgezinverblijf kiest en zowie zo de maaltijden op zondagen.
Transfer van luchthaven naar Quetzaltenango.
Uitgaven van persoonlijke aard.
 €35 administratiekosten.

MONTE RICO
Cafe del Sol
De lessen
In Monte Rico kunnen we niet spreken van een school maar een hotel waar Spaanse lessen worden gegeven. De docenten zijn afkomstig van een gerenommeerde school in Antigua. Zij sturen docenten naar Monte Rico. Je krijgt hier 4 uur privé-les per dag, 5 dagen in de week. Ga je een langere periode studeren in Guatemala dan is het wel een heel goed idee om je les periode hier af te sluiten! In de Travelling Classroom van vier weken in Guatemala wordt de laatste week hier in Monte Rico gehouden.

Café del Sol
Het hotel, Café del Sol, is gelegen direct aan het strand. Het sfeervolleDeel van een kamer in Cafe del Sol midden-klasse hotel heeft een zwembad. Je hebt hier standaard een hele ruime 1-persoonskamer. Zie foto hiernaast. De foto laat slechts een klein stukje van je kamer zien. Deel je een kamer dan krijg je een korting van E60 per week. Alle maaltijden zijn inclusief in het pakket. Het hotel staat bekend in Monte Rico en omgeving vanwege zijn goede keuken. De maaltijden zijn erg lekker en met veel zorg bereidt. Je eet op het terras aan zee. Een heerlijke plek om voor het diner te genieten van een lekker glaasje terwijl de hemel rood kleurt als de zon ondergaat. Trouwens je Spaanse lessen doornemen gaat ook heel goed op het terras! We hebben een prijs opgenomen in de prijslijst maar in de verschillende seizoenen varieren de prijzen nogal gedurende het jaar. Vraag ons even om de exacte prijs vor de periode wanneer jij zou willen gaan.

ActiviteitenNieuw zwembad met bar van Cafe del Sol
De zee is nogal wild hier met een sterke onderstroom.
Badderen is ok maar echt afstanden zwemmen in zee is af te raden. Daarom heeft het hotel een zwembad, ja met bar! Je kunt lekker relaxen in het water met een drankje in je hand. Of natuurlijk gewoon je baantjes trekken. Zie foto hiernaast. Er is een volleybalnet dus regelmatig wordt er gevolleybalt en kun je meedoen. Het dorp heeft een project
voor schildpadopvang dat je zeker moet gaan bekijken. Je kunt hier paarden huren en er worden boottours door de mangrove aangeboden. Naast werken aan je kleurtje is er genoeg te doen!

De reis
Vanuit Antigua gaan er iedere dag om 08.00 uur minibusjes naar Monte Rico. De trip duurt 2 uur en kost €10. Je kunt dit bij ons boeken.

Een pakket met Spaanse les in Monte Rico bevat:
Eén of meer weken Spaanse privé-lessen, 4 lesuren per dag, vijf dagen per week.
Lesmateriaal en onderwijs op jouw Spaanse niveau.
Logies in een 1-persoonskamer in Hotel café del Sol.
Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de Spaanse lessen.
Alle maaltijden (3 x per dag).
Inschalingstest op de zondag voor de lessen (mondeling of geschreven) als je geen beginner meer bent.
Wifi Internet.
Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.
Diensten van een medewerkster van SLT die in Antigua woont, Danielle Krootjes, in geval van nood.
Optioneel: Transfer van de luchthaven van Guatemala City naar Cafe del Sol in Monte Rico. Afhankelijk van je aankomsttijd kan het zijn dat je in Antigua moet overnachten. Een transfer van de luchthaven naar Antigua kost €35. Een shuttle bus transfer van Antigua naar Monte Rico kost €12. De shuttle vertrekt om 8 uur vanuit Antigua.

Niet inbegrepen:
Vlucht Amsterdam – Guatemala City. De luchthaven code van Guatemala City is GUA. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die op Guatemala City vliegen zijn: American Airlines, Avianca, Aeromexico, United, DeltaIberia.
Transfer van luchthaven naar Monte Rico.
Uitgaven van persoonlijke aard.
 €35 administratiekosten.

 

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse les, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen.

Back to Top