Learn Spanish in Latin America

SPAANSE LES IN PERU, ZUID AMERIKA

CUSCO

 

Typical street in CuscoDe  school
Deze  middelgrote school biedt zowel privé- als groepslessen Spaans. Het schoolgebouw bevindt zich op 100 meter afstand van het centrale plein, de Plaza de Armas. Op de eerste lesdag, een maandag, krijg je een test om je niveau van Spaans te bepalen. Afhankelijk van het resultaat wordt je in een passend groepje van max. 4 studenten ingedeeld. In het geval er geen groep beschikbaar is op jouw niveau worden je groepslessen omgezet in privé-lessen. Je krijgt dan 2 lesuren per dag. Je bent geen nummer op deze school. De eigenaresse is dagelijks op een bepaalde tijd beschikbaar voor vragen van studenten. Op deze wijze heeft zij meteen inzicht  in je vorderingen als student. Zo nodig wordt er overlegd met je docent. Persoonlijke aandacht dus! De school biedt ook een gratis uitwisselingsprogramma. Je oefent je Spaans met een inwoner van Cusco die Engelse les heeft. Leuk om lokale  mensen te leren kennen en een hele goede manier om je Spaans te oefenen! Naast de wat saaie grammatica die je nu eenmaal zult moeten leren besteed de school veel aandacht aan conversatie. Je docent verstaan is al snel redelijk eenvoudig. Lokale mensen met hun eigen uitspraak of dialect te begrijpen is heel wat anders. Daarom worden regelmatig conversatielessen op straat of in een winkel gegeven. Je oefent zo alledaagse gesprekjes. We hebben standaard een afhaalservice van de luchthaven in Cusco naar je accommodatie toegevoegd. Ook is er een stadstoer op de zondagmiddag voor de aanvang van je lessen om makkelijker je weg te vinden in Cusco. Daarnaast leer je meteen de nieuwe studenten kennen. Gratis Wifi connectie in school.

Spaanse les & Avontuur in Zuid Amerika (35 dagen / 34 nachten)Studenten tijdens een Incatrail naar de Machu Picchu
Zowat alle reizigers naar Cusco willen ook de Machu Picchu bezoeken. Het is belangrijkste trekpleister van Zuid Amerika. Daarnaast zijn er in en om Cusco veel bijzondere dag-excursies. We hebben een pakket samengesteld met 4 weken Spaanse les en accommodatie in een appartement. Daarnaast hebben we 3 heel bijzondere dagexcursies toegevoegd. Ze vinden plaats in  in de tussenliggende weekenden. Je kunt bijv. gaan deltavliegen! En uiteraard een 4 daagse Inca Trail naar de Machu Picchu. Aansluitend hebben we 2 overnachtingen in Cusco toegevoegd om even bij te komen. Daarna vervolg je je reis door Zuid Amerika of vliegt terug naar Nederland. We kunnen je dit pakket aanbieden voor €1475 Euro. Kijk voor een uitgebreide beschrijving op de pagina.

Accommodatiemogelijkhedennew-apartment-cusco-1
Je  kunt kiezen om in de studentenresidentie, bij een gastgezin of in een hotel te verblijven.
Studentenresidentie
In het standaardpakket gaan we uit van accommodatie in een 1-persoons kamer in een SAMSUNG CSCappartement van school. Het bevindt zich op 5 minuten lopen van de school. Je kunt zelf of met je medestudenten koken, de badkamer en zitkamer deel je ook met hen.
Gastgezin
Verblijf je bij een gastgezin dan krijg je 3 maaltijden per dag geserveerd. De gekozen gezinnen komen uit de lokale middenklasse. Verwacht geen luxe maar je hebt wel je eigen slaapkamer. Je leert door omgang met het gezin de lokale cultuur kennen en je kunt direct je Spaans in praktijk brengen. De gastgezinnen bevinden zich doorgaans op een iets langere loopafstand van de school. Maximaal 25 minuten. Een lokale bus of taxi brengt je in 5 minuten naar school. Voor gastgezin verblijf geldt een meerprijs van €40 per week.
Hotel
Je kunt er ook voor kiezen om in een eenvoudig maar gezellig hostal of in een hotel te verblijven. De kosten variëren nogal. Geef even op in wat voor klasse hotel je zou willen verblijven en we vragen de mogelijkheden na.

Activiteiten
De school organiseert iedere donderdagavond een gratis activiteit voor de studenten. 13879255_997442730325394_2642263063350859737_nAfwisselend is dat een Peruaanse kookles, Trivia (ja in het Spaans) of een presentatie en proeverij van lokale fruitsoorten. Dit zijn vruchten die je echt nog nooit gezien, laat staan geproefd, hebt. De school is bezig om ook Salsa lessen te organiseren. Heb je daar interesse in? Mail ons even dan vragen we na hoe het ermee staat op de school.

Vrijwilligerswerk
De school regelt graag, uiteraard kosteloos, vrijwilligerswerk voor je. Om als vrijwilliger in Zuid Amerika te kunnen werken moet je wel een beetje inzicht te hebben in de lokale cultuur en de sociaal-economische problematiek van Zuid Amerika. De school heeft regelmatig voordrachten betreffende dit onderwerp. De schoolleiding informeert je graag persoonlijk over het project van je keuze. Met hen bezoek je het project voordat je daar gaat werken. Zo wordt je alvast een beetje wegwijs gemaakt en geïntroduceerd. Kortom, je wordt hier goed begeleid voordat je gaat werken. De school zal je bijstaan in geval je vragen of problemen hebt m.b.t. je werk. Voordat je in een project geplaatst wordt verwacht de school een C.V. van je .Daarnaast een kort tekstje met je verwachtingen van het werk. Op die manier kan de school je helpen een project te kiezen. Kijk op de vrijwilligerswerk pagina van Peru naar de verschillende projecten die in Cusco beschikbaar zijn. Cusco is een prima plek in Zuid Amerika om als vrijwilliger te gaan werken.

De vlucht
 
Door een voor ons compleet onduidelijke reden is een KLM vlucht vanuit België vele honderden Euro’s goedkoper dan vanuit Nederland. Om dat goedkope Belgische tarief te krijgen moet je vanuit Nederland per trein naar België te reizen. Dat treinticket moet je bij het inchecken ook kunnen overleggen. Op de site van KLM moet je bij het boeken van het ticket aangeven dat je per trein naar België reist. Kijk hier maar op de KLM site en vergelijk vertrek vanaf Amsterdam (AMS) met vertrek vanaf Brussel (BRU). KLM vliegt zonder tussenstop naar Lima! Deze lagere tarieven vanuit België gelden voor veel bestemmingen in Midden- en Zuid Amerika.

De reis
Er is vanuit Nederland geen directe vlucht naar Cusco. Een overnachting in Lima is altijd noodzakelijk. Je kunt bij ons het Lima Pakket reserveren. Het heeft een overnachting in een prettig, rustig hotel. Je wordt afgehaald van het vliegveld in Lima en naar het hotel gebracht. De volgende dag wordt je weer teruggebracht naar de luchthaven voor je vlucht van één uur naar Cusco. De kosten van het zogenaamde Lima Pakket zijn €90.
We kunnen ook je vlucht van Lima naar Cusco voor je regelen. Een beetje lastig is het dat de prijzen erg variëren. Dit hangt af van hoe lang voor vertrek je boekt en in welke periode je wilt reizen. Als je de vluchtprijs wilt weten geef dan op wanneer je zou willen vliegen. Dan kunnen we je de exacte prijs geven. De vluchtprijs varieert tussen de €125 en €220 voor een enkeltje Lima – Cusco. Een retourtje kost tussen de €210 en €290. Omdat Cusco op grote hoogte ligt is het aan te raden om even te acclimatiseren voordat je met je lessen start. Ideaal is om op donderdag te vertrekken vanuit Nederland. Je komt dan vrijdag in Cusco aan. Twee dagen om aan de hoogte te wennen en de stad te leren kennen. We kunnen voor E12 een transfer van de luchthaven in Cusco naar je accommodatie toevoegen aan je pakket.

    Veel mensen nemen Spaanse lessen in zowel Ecuador als in Peru in hun Zuid Amerika reis!

Een pakket met Spaanse les in Cusco, Zuid Amerika, bevat:
Eén of meer weken privé- of groepsles van 4 lesuren per dag. Vijf dagen per week.
Les materiaal en onderwijs op jouw les niveau.
Logies naar keuze in de een 1-persoons kamer in het appartement van de school. Of je kiest voor verblijf bij een lokaal gastgezin.
Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de lessen.
Inschalingstest op de zondag voor de lessen (mondeling of geschreven) als je geen beginner meer bent.
Internet en bibliotheek gebruik.
Koffie of thee tijdens les pauzes.
Certificaat van deelname aan de lessen.
Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek. Begeleiding ter plaatse.
Optioneel: Lima pakket (transfers en hotel overnachting) (€90), vlucht Lima – Cusco.

Niet inbegrepen:
Vlucht Amsterdam – Lima. De luchthaven code van Lima is LIM. De volgende zijn de belangrijkste luchtvaart maatschappijen die op Lima vliegen: Avianca, Aeromexico, Air Europa, American Airlines, Copa, LAN, Iberia, KLM, Unted, Delta, Jetblue, Spirit.
In geval van verblijf in het appartement: maaltijden.
Transfer van luchthaven Cusco naar je accommodatie in Cusco. Kosten E12.
Uitgaven van persoonlijke aard.
E35 administratiekosten.

INCA JUNGLE TRAIL NAAR DE MACHU PICCHU

Machu Picchuv.a. E198 (4 dagen, 4 nachten)
De jungle inca trail kunnen we op korte termijn voor je reserveren. Dat is een groot voordeel t.o.v. de traditionele Incatrail die 5 maanden van te voren moet worden vastgelegd. Hier volgt een beschrijving van de Jungle Inca Trail. De prijs van dit pakket is E210 p.p. op basis van 2 personen, bij reservering van 1 persoon kost de trip E220. Combineer je deze jungle incatrail met Spaanse lessen dan is de prijs E198 per persoon.

1e dag:
Vertrek met een taxibusje vanaf je accommodatie naar San Luis in de Heilige Vallei (3200 m.). Daar stap je, na een korte instructie, voorzien van helm en handschoenen op een mountainbike. Na ongeveer 3 uur is er een welverdiende picknick- stopt in Alfamayo. Na de pauze rijd je kortdurend up- en downhill naar Huamanmarca wat een recent ontdekte Inca opgraving is waar je een korte rondleiding krijgt; tijdens de 3e etappe gaat het berglandschap langzaam over in jungle. Hier heb je de mogelijkheid om te riverraften tegen extra betaling! Je slaapt in Santa Maria (1500 m.). Na een typische Peruaanse maaltijd overnacht je in een familie-hostal in Santa Maria. Alle accommodatie gedurende de Inca Jungle trip is eenvoudig en op basis van een gedeelde kamer.

2e dag:
Trekking van Santa Maria naar Santa Teresa. Na een vroege start loop je langs cacaoplantages naar een restaurant waar je kunt relaxen in hangmatten en kunt luisteren naar het geluid van apen. Na de pauze loop je verder tot Qellomayo waar het dan tijd is voor de lunch. Na de lunch kom je op de traditionele Inca Trail terecht. Je loopt langs de oevers van Rio Vilcanota totdat je bij de bekende warmwaterbronnen van Colcamayo komt; een heerlijke plek om te chillen en je spieren te ontspannen in de warme baden. Na deze relax-stop loop je naar Santa Teresa waar je de nacht in een hostal verblijft.

3e dag:
Na twee enerverende en fysiek pittige dagen is de 3e dag wat relaxter. Je start wat later met de Jungle Inca trail omdat je `s ochtends de mogelijkheid hebt om te gaan ziplinen in Santa Teresa (tegen eigen kosten). Wat later op de ochtend vertrek je lopend naar Colpani waar je een fantastisch uitzicht hebt en na de lunch loop je nog twee en een half uur over een vlak pad naar Aguas Calientes waar een 1-persoonskamer met eigen badkamer in een leuk hostal op je wacht.

4e dag:
Na een vroeg ontbijt wandel je omhoog naar de ingang van de Machu Picchu, de verloren stad van de Inca’s. Je hebt hier een twee uur durende tour met een gids. Daarna kun je zelf nog ronddwalen in, op en tussen de opgravingen en je loopt naar beneden naar het dorp Aguas Calientes waar je een late lunch kunt nemen of in de warmwaterbronnen (Aguas calientes betekend ‘heet water’) je getergde beenspieren kunt verwennen (niet inclusief). Vroeg in de middag reis je terug per bus naar Cusco. In Cusco hebben we een leuk hostal voor je geboekt voor 1 nacht.

Einde tour.

Inclusief:

– Transport zoals hierboven beschreven: Transfer van je accommodatie in Cusco naar Aguas Calientes met de bus, terug eveneens met de bus naar Cusco.
– Entree Machu Picchu
– Maaltijden: dag 1: lunch / diner, dag 2 en 3: ontbijt / lunch / diner, dag 4: alleen ontbijt.
– Overnachting in een familie-hostal in Santa Maria, in 2-persoonskamer, in Santa Teresa in een hostal (2-persoonskamer), in Aguas Calientes in een hotel waar je een 1-persoonskamer met eigen badkamer hebt.
– Engelstalige gids

Niet inclusief:
– De volgende maaltijden: ontbijt op dag 1 en de lunch en het avondeten op dag 4.
– Uitgaven van persoonlijke aard.

Je kunt ook verschillende scholen in verschillende landen in Zuid Amerika combineren.

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen in Midden en Zuid Amerika.

Back to Top