Learn Spanish in Latin America

SPAANS LEREN IN HONDURAS, MIDDEN AMERIKA

Midden Amerika is mooi! Natuurlijke strandjes met palmbomen en nauwelijks toeristenWe werken met twee scholen in Honduras. In La Ceiba aan de Caribische kust en op het Caribische eiland Utila. Utila is bekend bij backpackers die willen snorkelen of duiken bij het rif rondom het eiland. Tip: hier kun je heel goed en goedkoop je duikbrevet (PADI) halen. Of een vervolgcursus op je PADI doen. Of duiken bij het op twee na grootste rif ter wereld (Caribische kust van Midden Amerika) met prachtig koraal. En je kunt duiken met walvishaaien.
De school geeft een forse korting bij langer verblijf, vraag ons ernaar maar ik kan alvast vertellen dat 6 weken Spaanse les, 4 uur per dag met gastgezin verblijf €1372 kost. Je hebt er een 1-persoons kamer en krijgt drie maaltijden per dag. Ideaal als je een tussenjaar hebt! Je kunt ook makkelijk verschillende scholen in Midden Amerika combineren.

La Ceiba

De schoolSchool in Botanische tuin in La Ceiba
In het centrum van La Ceiba, 10 minuten lopen van het strand bevind zich de school. Die is gevestigd in een botanische tuin. Mooie omgeving voor je Spaanse lessen! Er zijn hier veel tropische bloemen en vruchten en er is een leguanen boerderij. Je kunt hier kiezen voor privé-les of groepsles, in beide gevallen vier lesuren per dag.
Een lesuur bevat 50 minuten. De school heeft een apart medisch Spaans programma. Heb je daar interesse in dan sturen we je additionele informatie.

Accommodatie
Je slaapt bij een lokaal gastgezin waar je 3 maaltijden per dag krijgt en je eigen kamer hebt. De gezinnen in La Ceiba spreken doorgaans geen Engels dus: `je moet wel` en dat is heel goed voor je Spaans!

De reis
Je landt waarschijnlijk op de luchthaven van San Pedro Sula, 140 kilometer van La Ceiba verwijderd. De luchthaven van de hoofdstad Tegucigalpa ligt op ongeveer 240 kilometer afstand van La Ceiba. Vluchten van Amsterdam naar San Pedro Sula in Midden Amerika zijn een stuk goedkoper dan naar de hoofdstad Tegucigalpa. De meeste vluchten op San Pedro Sula vanuit Nederland arriveren rond het middaguur.

Bustransport San Pedro Sula naar La CeibaVan San Pedro Sula naar La Ceiba
Per luxe bus, de trip duurt 3 tot 3 en een half uur. Deze luxe bussen vertrekken om 10.50, 13.40 en 17.00 uur vanaf de luchthaven van San Pedro Sula naar La Ceiba. We kunnen, afhankelijk van je aankomsttijd, deze bustrip voor je boeken en aan je pakket toevoegen. Kosten daarvan zijn €24. Er zijn ook normale bussen die ieder uur van de luchthaven naar La Ceiba gaan maar die kunnen we niet vooraf voor je reserveren. De kosten zijn een stuk lager van de normale bussen ($5) maar de trip duurt ruim 5 uur. Dit is natuurlijk wel een prima optie als je aankomsttijd in San Pedro Sula slecht past bij de vertrektijden van de luxe bussen en je uren zou moeten wachten op vertrek van een luxe bus.

Een pakket met Spaanse les in La Ceiba (Midden Amerika) bevat:

Eén of meer weken privé- of groepsles van 4 lesuren per dag, vijf dagen per week.
Lesmateriaal en onderwijs op jouw niveau van Spaans.
Logies in een 1-persoons kamer of bij een lokaal gastgezin.
Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de lessen.
  Koffie of thee tijdens les pauzes.
  Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.
Optioneel: bustrip San Pedro Sula naar La Ceiba (€24).

Niet inbegrepen:
Vlucht Amsterdam – San Pedro Sula in Midden Amerika. De luchthaven code van San Pedro Sula is SAP. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die op San Pedro Sula vliegen zijn: Avianca, Aeromexico, American Airlines, Copa, Spirit, Unted, Delta.
Transport van San Pedro Sula naar La Ceiba.
Uitgaven van persoonlijke aard.
€35 administratiekosten.

    Midden Amerika reistip: Combineer lessen in Honduras met lessen in Guatemala. Er bestaat luxe bus transport tussen La Ceiba en Antigua. We kunnen dat voor je boeken voor €52 (enkele reis).

Utilahonduras-wit-strand

Lessen
Je krijgt hier privé-lessen, 4 lesuren per dag. Je docent komt naar jouw hotel om je daar je lessen te geven op het terras.

Accommodatie
De school biedt een leuk middenklasse hotel waar je een 1-persoons kamer hebt met een eigen badkamer maar wij vinden dat hotel nogal duur. Er is heel veel accommodatie waar je uit kan kiezen en wat je kan toevoegen aan je pakket met Spaanse lessen. Prijzen starten met €5 per nacht voor een gedeelde kamer in een hostal. Graag overleggen we dit even! In de prijslijst bij Utila geven we de de prijs van de lessen zonder accommodatie want dat kan dus erg goedkoop.

 Duiken
Haal je PADI op UtilaUtila is een hele goede plek om je, PADI, je `open water` duikbrevet te halen. De onderwaterwereld is schitterend; je kunt hier zomaar een 12 meter lange walvishaai tegenkomen terwijl je duikt bij het op één na grootste rif ter wereld! De `Great Barrier Reef` in Australië is het grootste.
We werken samen met een gerenommeerde duikschool op Utila. Spotted eagle RayAls je een duikpakket koopt dan krijg je een paar nachten gratis accommodatie in de duikschool. We kunnen een pakket met een PADI cursus, een Advanced cursus of een Rescue cursus aanbieden voor €375. Voor een pakket met 10 bootduiken betaal je  €425. Daarbij heb je dan 4 nachten gratis accommodatie bij de duikschool. Mail ons als je interesse hebt in Spaanse lessen in Utila. Je kan prima `s ochtends duiken en `s middags Spaanse les hebben. Leuk om als laatste week van een pakket met lessen in La Ceiba, als afsluiter, de week met Spaanse lessen en duiken op Utila toe te voegen!
 Snorkelen Wil je niet duiken? Geen probleem ook al snorkelend bij het rif kom je de meest kleurrijke en bizarre vissen, alleen of in hele grote scholen, tegen. Het koraal is fel gekleurd door het heldere water rondom Utila. De zeebodem heeft hagelwit zand….Je kunt overal snorkel setjes huren.

De Reis
Lees hierboven de text van de trip San Pedro Sula naar La Ceiba met de bus.
Van La Ceiba neem je de ferry naar Utila. De vertrektijden van de ferry, de Utila Princess, zijn 9.30 en 16.00 uur. Deze ferry hoeft niet van te voren gereserveerd te worden. Kosten van de bootrip: $25. Mogelijk moet je overnachten in La Ceiba en de volgende dag de ferry nemen naar Utila. We regelen zonodig een hotel voor je voor 1 nacht. Geef ons je aankomsttijd door in San Pedro Sula en wij kijken wat de beste, snelste manier is om op Utila de komen.
Daarnaast kun je vanuit La Ceiba ook vliegen naar Utila, De vlucht duurt maar 7 minuten en kost rond de $60. De luchtvaartmaatschappij heet Sosa. Hier kun je een vlucht naar Utila boeken.

Een pakket met Spaanse les op Utila (Midden Amerika) bevat:

Eén of meer weken privé- of groepslessen van 4 lesuren per dag, vijf dagen per week.
Lesmateriaal en onderwijs op jouw niveau van Spaans.
Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.
Optioneel: bustrip San Pedro Sula naar La Ceiba (€24)

Niet inbegrepen:
Vlucht Amsterdam – San Pedro Sula in Midden Amerika. De luchthaven code van San Pedro Sula is SAP. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die op San Pedro Sula vliegen zijn: Avianca, Aeromexico, American Airlines, Copa, Spirit, Unted, Delta.
Transport van San Pedro Sula naar Utila.
Uitgaven van persoonlijke aard.
 €35 adminstratiekosten.

 

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen in Zuid- en Midden Amerika.

Back to Top