Learn Spanish in Latin America

SPAANS LEREN IN COSTA RICA

Veel verschillende kikkers in Costa Rica dit is een giftige pijlstaart kikkerWe werken met twee scholen in Costa Rica. In Puerto Viejo de Talamanca aan de Caribisch kust kun je Spaans leren en in Turrialba, een bergdorp in het binnenland. Nieuw:  Een Travelling Classroom van vier weken met een combinatie van vier scholen. Op iedere school leer je steeds één week Spaans. Je reist in Panama van Panama City naar Boquete en dan naar Bocas del Toro. Daar vandaan reis je naar de laatste bestemming, Turrialba in Costa Rica. Je krijgt overal Spaanse les. Alle transfers en accommodaties zijn inclusief en er zijn veel bijzondere excursies toegevoegd aan deze reis. Zo is er bijvoorbeeld een drie daags bezoek aan de San Blas eilanden in Panama. In Costa Rica raft je twee dagen en overnacht je in een tentenkamp aan de rivier Pacuare.
Een avontuurlijke en complete trip met Spaans leren en reizen! Hier vind je meer info over de  Travelling Classroom Panama / Costa Rica.

PUERTO VIEJO

De school in Puerto Viejo bevindt zich vlakbij het strand maar ook midden in het dorp. Goede Spaanse les en een perfecte locatie maken dit een bijzondere bestemming. Hier kun je Spaans leren en tegelijkertijd een`zon-zee-strand-vakantie` hebben.

De school
De school in Puerto Viejo is midden in het dorp en 200 meter van het strand gelegen. Maar de school bevindt zich ook heel dicht bij de jungle. Hier kun je Spaans leren vlakbij zee en zowat in de jungle. Het dorpscentrum met restaurants en cafeetjes is enkele minuten loopafstand. De eigenaresse van de school is een nieuw onderkomen aan het bouwen en op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer die in gebruik genomen kan worden. Tot die tijd wordt er gebruik gemaakt van een leuk hotel, Casa de Rolando waar de studenten verblijven. De lessen worden, vlakbij , al bij de nieuwe school gegeven.

Standaard worden er groepslessen van vier- of privé-lessen van twee of vier lesuren per dag geboden. In het geval dat er tijdens jouw aanwezigheid geen groep is waarvan het niveau exact bij jouw niveau aansluit dan krijg je de zelfde waarde aan privé-lessen. Er is een koffiepauze van 15 minuten. 1 lesuur = 55 minuten. Als je geen beginner meer bent krijg je op je eerste lesdag een inschalingstest om je niveau van Spaans te bepalen. Je krijgt daarbij passend lesmateriaal. Je kunt er ook een cursus Medisch Spaans doen. Handig bijvoorbeeld voor diegenen die co-schappen gaan lopen in een ziekenhuis in Latijns Amerika. Het ziekenhuis in Leon, Nicaragua heeft contacten met Nederlandse Universiteiten voor co-schappen.
Nationale feestdagen waarop geen lessen worden gegeven in 2018: 1 januari, 29 & 30 maart, 1 mei, 25 december. Lessen op deze dagen worden niet ingehaald op een ander tijdstip.

Accommodatie hotel Casa de Rolando

Je kunt kiezen uit verschillende accommodaties in het hotel. Een met meerder studenten gedeelde kamer (dorm) of een 1-persoons- of een 2-persoons kamer beiden met eigen badkamer. Standaard hebben we opgenomen accommodatie in een dorm (met max. vijf studenten). Meerprijs 1-persoons kamer met eigen badkamer is €126 per week. Accommodatie is standaard van de zaterdag voor de lessen tot de zaterdag na de lessen. Een nachtje meer of minder kan meestal wel. Doorgaans koken en eten studenten ´s avonds gezamenlijk of gaan uiteten in één van de gezellige restaurantjes in Puerto Viejo.

Gastgezin
Er is een leuk gastgezin in Puerto Viejo op ruim 10 minuten loopafstand van de school. Je hebt een eigen kamer en krijgt dagelijks ontbijt. Je deelt de badkamer en keuken. Meerprijs per week voor verblijf in dit gastgezin €98.

Gratis Activiteiten
Deze school biedt geheel gratis iedere door-de-weekse-dag een activiteit aan. Op dit moment is nog niet helemaal bekend welke activiteit op welke dag plaats vindt maar er wordt een keuze gemaakt uit: salsadansles, een Spaanstalige film kijken (ja met Engelse ondertiteling), yogales, een BBQ op de vrijdagavond, beachfit, verse fruitcocktails maken of een Costaricaanse kookworkshop. Gezamenlijk dingen doen is de beste manier om je medestudenten direct te leren kennen!

Surfen
Je kunt op verschillende plaatsen aan het strand surfboards huren en surflessen afspreken. Prijzen variëren nogal dus kijk even rond voordat je ergens bij iemand de lessen afspreekt. Kun je al surfen? Neem je surfboard mee want Puerto Viejo is een dorp waar veel jongeren speciaal voor de golven komen. Als je langer blijft zal een surfplank kopen en bij vertrek weer verkopen een stuk goedkoper uitpakken dan huren. Kijk maar eens op Facebook `Puerto Viejo buy and sell`.  Salsa Brava is een bekende surf stek in het dorp waar alleen ver gevorderden zich wagen! Kijk hier maar naar een surfer bij Salsa Brava.
Let op: in september en oktober zijn de golven niet hoog genoeg voor de gevorderde surfer. Voor beginners zijn er het hele jaar door mooie surfstranden met beach breaks.

Fietsen
Overal in het dorp kan je fietsen huren voor $5-$7 per dag. Je krijgt korting als je een fiets voor een langere periode huurt. Op een vrijeFietstochten in Puerto Viejo: Spaans leren en genieten! dag in het weekend kun je vanuit Puerto Viejo de mooiste strandjes in de buurt te bezoeken. Op weg er naar toe kom je komt vast en zeker apen en luiaards tegen. Als je een paar weken blijft is een 2e hands fiets kopen en die voor vertrek weer verkopen de goedkoopste optie. Zo heb je een fiets voor nog $1 per dag tot je beschikking….handig! Spaans leren en genieten!

Vrijwilligerswerk
Er zijn verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in Puerto Viejo. Kijk hier voor uitgebreide informatie over het vrijwillgerswerk in combinatie met Spaans leren.

Transport van luchthaven naar de taalschool
Er zijn verschillende mogelijkheden:
San José Pakket
De school biedt een zo genaamd San José Pakket. Het bevat een transfer van de luchthaven in San José naar een leuk hotel in het centrum van San José waar je 1 nacht slaapt in een gedeelde kamer) of een 1-persoons kamer. De volgende dag wordt je met een taxi naar het busstation gebracht waar je zelf je buskaartje koopt voor de rit naar Puerto Viejo de Talamanca ($12) die om 10.00 uur vertrekt. We werken met Hostel Casa del Parque. Het San José pakket met transfers + accommodatie in een gedeelde kamer in het hotel kost €90.
Interbus
Dit is een shuttle service voor toeristen, die bussen vertrekken twee maal per dag, om 7.15 en om 15.00 uur, van de luchthaven van San José naar Puerto Viejo de Talamanca. De kosten zijn $49. Je kunt het via de site van Interbus reserveren. Omdat de meeste vliegtuigen uit Europa in San José landen in de avond is de kans groot dat deze vertrektijden niet passen in je reisplan.
Publiek transport, alleen voor Avonturiers!
Er bestaat natuurlijk ook het normale publieke bustransport:
Wanneer je overdag aankomt kun je een gewone publieke bus nemen van de luchthaven. De luchthaven ligt iets buiten San José bij Alajuela.
De bus gaat via San José-centrum naar Puerto Viejo de Talamanca. Op deze manier duren de ritten totaal ongeveer 5 uur + wachttijd voor de bus vertrekkend uit San José. Je moet daar overstappen op een bus naar Puerto Viejo (en dus ook van busstation wisselen met een taxirit). Ik raad je niet aan met een gewone bus in de avond of nacht naar San José te reizen, daar moet je overstappen. De kosten van dit transport zullen op ongeveer $22 uitkomen (2 x busrit + 1 x taxirit in San José).

Spaans leren in Puerto Viejo bevat:
 Eén of meer weken privé- of groepsles van 4 lesuren per dag, vijf dagen per week.
Spaans leren middels lesmateriaal en onderwijs op jouw niveau.
Logies naar keuze in de schoolresidentie in een gedeelde kamer, een 1-persoons kamer of bij een lokaal gastgezin.
Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de lessen.
Inschalingstest op de zondag voor de lessen (mondeling of geschreven) als je geen beginner meer bent.
Internet en bibliotheek gebruik.
Koffie of thee tijdens les pauzes.
Certificaat van deelname aan de lessen.
Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.
Optioneel: San José pakket : Luchthaven transfer naar een hotel, daar 1 nacht en de volgende dag een transfer naar het busstation (€75).

Niet inbegrepen bij Spaans leren in Puerto Viejo:
Vlucht Amsterdam – San José. De luchthaven code is SJO. De meest populaire luchtvaartmaatschappijen die op San José vliegen zijn: Avianca, Aero Mexico, American Airlines, Copa, LAN, Iberia, KLM, United Airlines, Delta Airlines, Jetblue, Spirit, InterjetAir Canada
In geval van verblijf in de schoolresidentie: maaltijden.
Uitgaven van persoonlijke aard.
 E35 administratiekosten.

Immigratiedienst Costa Rica
Kijk even op de landpagina van Costa Rica onderaan de rechter zijde voor informatie over hoe lang je in Costa Rica kunt blijven en de regels m.b.t. tot een zogenaamd `onward ticket` (ticket dat bewijst dat je het land weer verlaat).

Onderaan deze pagina vind je prijzen voor Spaans leren met de verschillende accommodatie mogelijkheden.
Deze dieren kom je regelmatig tegen in of net buiten Puerto Viejo:
Luiaard steekt de weg over midden in het dorp Puerto Viejo Chesnut Mandible toekans, de grootste van de 12 soorten toekans in Costa Rica Twee tenige luiaard in Puerto ViejoBelangrijk apen-onderzoek van een nootje

 

TURRIALBA

De school
De school heeft uitzicht op een vallei en en een vulkaan. Standaard worden er groepslessen van vier- of privé-lessen van twee of vier lesuren per dag geboden. Spaans leren in de tuin van de school in TurrialbaIn het geval dat er tijdens jouw aanwezigheid geen groep is waarvan het niveau exact bij jouw niveau aansluit dan krijg je de zelfde waarde aan privé-lessen. De lessen worden op de veranda, met uitzicht op de vulkaan, of zoals je hiernaast ziet in een rancho in de tuin, gegeven. Spaans leren in een leuk authentiek dorp!
Nationale feestdagen waarop geen lessen worden gegeven: 25 maart, 11 april, 2 mei, 25 juli, 15 augustus, 15 september, 25 december en 1  januari.

Accommodatie
School residentie In het standaardpakket hebben we gekozen voor accommodatie in de school in een gedeelde kamer. Als je met een vriend of vriendin reist kunnen jullie een 2 persoons kamer boeken. Een dergelijke kamer kost per persoon E3 per dag meer dan verblijf in de dorm. Wil je liever een eigen kamer in de school dan zijn de meerkosten €56 per week. De sfeer in huis is gezellig; er wordt doorgaans gezamenlijk gekookt en afgewassen maar wees gerust; dit is niet verplicht. Je kunt ook in Turrialba eten in een restaurantje. ‘s Avonds wordt er vaak naar een Spaanstalige DVD of film op de televisie gekeken.
Gastgezin De gastgezinnen in Turrialba worden als zeer goed beoordeeld door de studenten, je wordt hier echt in het gezin opgenomen. Je krijgt 2 maaltijden per dag en hebt veel mogelijkheden om je Spaans te oefenen. Meerprijs per week voor verblijf in een gastgezin E91. Inclusief 3 maaltijden per dag is de meerprijs €112 per week.

Gratis Activiteiten
Deze school biedt geheel gratis iedere door-de-weekse-dag een activiteit aan. Op dit moment is nog niet helemaal bekend welke activiteit op welke dag plaats vindt maar er wordt een keuze gemaakt uit: salsadansles, een Spaanstalige film kijken (ja met Engelse ondertiteling), yogales, een BBQ op de vrijdagavond, beachfit, verse fruitcocktails maken of een Costaricaanse kookworkshop. Gezamenlijk dingen doen is de beste manier om je medestudenten direct te leren kennen!

Vrijwilligerswerk
Er zijn verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in Turrialba. Klik voor uitgebreide informatie over het vrijwillgerswerk. Bijzonder is dat je hier op deze school tegelijkertijd Spaans kunt leren en werken bij een paar projecten. Je hoeft daar dus niet goed Spaans te spreken voordat je begint met werken!

De reis
We kunnen een transfer (privé-taxi) van de luchthaven van San José naar Turrialba voor je regelen; de kosten daarvoor zijn €100.
Er bestaat natuurlijk ook het normale publieke bus transport:
Wanneer je overdag aankomt kun je een gewone publieke bus nemen van de luchthaven. De luchthaven ligt iets buiten San José bij Alajuela.
Hij gaat via San José-centrum naar Turrialba. Op deze manier duren de ritten in totaal krap 3 uur. Ik raad je niet aan met een gewone bus in de avond of nacht naar San José te reizen, daar moet je overstappen. De kosten van dit transport zijn ongeveer $6.

Spaans leren in Turrialba omvat:

   Eén of meer weken privé- of groepsles van 4 lesuren per dag, vijf dagen per week.
   Spaans leren middels lesmateriaal en onderwijs op jouw niveau.
   Logies naar keuze in de schoolresidentie in een gedeelde kamer, een 1-persoons kamer of bij een lokaal gastgezin.
   Accommodatie van de zaterdag voor tot de zaterdag na de lessen.
   Inschalingstest op de zondag voor de lessen (mondeling of geschreven) als je geen beginner meer bent.
   Internet en bibliotheek gebruik.
   Koffie of thee tijdens les pauzes.
   Certificaat van deelname aan de lessen.
   Uitgebreide (reis)informatie voor vertrek en begeleiding ter plaatse.
Optioneel:  Luchthaven transfer van San José direct naar de school in Turrialba (€100).

Niet inbegrepen bij Spaans leren in Turrialba:

   Vlucht Amsterdam – San José. De luchthaven code is SJO. De meest populaire luchtvaartmaatschappijen di eop San José vliegen zijn: Avianca, Aero Mexico, American Airlines, Copa, LAN, Iberia, KLM, United Airlines, Delta Airlines, Jetblue, Spirit, InterjetAir Canada
   In geval van verblijf in de schoolresidentie: maaltijden.
   Uitgaven van persoonlijke aard.
  €35 administratie kosten.

Immigratiedienst Costa Rica
Kijk even op de landpagina van Costa Rica onderaan de rechter zijde voor informatie over hoe lang je in Costa Rica kunt blijven en de regels m.b.t.  een `onward ticket` (ticket dat bewijst dat je het land weer verlaat).

 

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd met Spaans leren, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse leren.

Back to Top