Learn Spanish in Latin America

Spaans & Avontuur Peru met Incatrail en vrijwilligerswerk

Spaans & Avontuur Peru met Vrijwilligerswerk, (7 weken, E1280) groepsreis

Deze Spaans & Avontuur reis bestaat uit:
Studenten op pad in Cusco– 3 weken Spaanse les in een groepje, 4 lesuren per dag inclusief lesmateriaal.
– 2 excursies in de twee tussenliggende weekenden in je lesperiode heb je een excursie op de zaterdag.
-1e zaterdag: Rainbow trek naar Palcoyo: je zit hier boven de 4000 meter!
-2e zaterdag: Je gaat vandaag raften op de rivier en de Heilige Vallei.
– 45 nachten accommodatie in het appartement van de school in Cusco op basis van een één-persoons kamer gedurende de Spaanse lessen en het vrijwilligerswerk. Of een twee-persoons kamer als je gezamenlijk reist van de zondag voor de lessen tot de zaterdag na het vrijwilligerswerk.
– Incatrail 4 dagen / 3 nachten accommodatie tijdens de jungle Incatrail.
Na de Incatrail, waarvan je terug komt in Cusco op de dinsdag, heb je even een dagje vrij om bij te komen, op donderdag start je vrijwilligerswerk maar woensdag kun je, als je wilt, alvast een kijkje nemen bij het project. Uitgebreide beschrijving van deze Incatrail hieronder.
– Vrijwilligerswerk Het project waar je gaat werken heet Corazon de los Apus. Neem maar even een kijkje op hun Facebook pagina dan krijg je alvast een idee. Je werkt in de middagen van 15.00 tot 18.30.

Wanneer? De groepsreis start de eerste zondag van iedere maand. Mocht je dat niet schikken dan kan je ook op een andere zondag starten met deze Spaans & Avontuur reis maar zal het geen groepsreis zijn. Op zich geen probleem want je ontmoet zowel op de school, tijdens de excursies, op de Incatrail en tijdens het vrijwilligerswerk heel makkelijk andere studenten en reizigers.

Jungle Inca Trail naar de Machu Picchu. Start op de zaterdag na je laatste lesdag:

  • 1e dag (zaterdag) van je Jungle Inca Trail:In een groepje de Incatrail lopenVertrek met een taxibusje vanaf je accommodatie naar San Luis in de Heilige Vallei (3200 m.). Daar stap je, na een korte instructie, voorzien van helm en handschoenen op een mountainbike. Na ongeveer 3 uur is er een welverdiende picknick- stopt in Alfamayo. Na de pauze rijd je kortdurend `up- en downhill` naar Huamanmarca. Tijdens de 3e etappe gaat het berglandschap langzaam over in jungle. In Santa Maria (1500 m.) heb je nog alle tijd om het dorpje te verkennen. Na een typische Peruaanse maaltijd overnacht je in een familie-hostal in Santa Maria. Alle accommodatie gedurende de Inca Trail is eenvoudig en op basis van een gedeelde kamer.
  • 2e dag (zondag) van de Inca Trail
    Trekking van Santa Maria naar Santa Teresa. Na een vroege start loop je langs cacaoplantages naar een restaurant. Hier kun je relaxen in een hangmat en luisteren naar het geluid van apen. Na de pauze loop je verder tot Qellomayo waar het dan tijd is voor de lunch. Na de lunch kom je op de traditionele Inca Trail terecht. Je loopt langs de oevers van Rio Vilcanota totdat je bij de bekende warmwaterbronnen van Colcamayo komt. Een heerlijke plek om te chillen en je spieren te ontspannen in de warme baden. Na deze relax-stop loop je naar Santa Teresa waar je de nacht in een hostal verblijft.
  • 3e dag (maandag) van de Inca Trail
    twee enerverende en fysiek pittige dagen is de 3e dag wat relaxter. Je start wat later met de Inca Trail. Einde ochtend vertrek je lopend naar Colpani. Hier heb je een fantastisch uitzicht en na de lunch loop je nog twee en een half uur over een vlak pad naar Aguas Calientes. Hier is je hostal waar je een kamer met eigen badkamer hebt.
  • 4e dag (dinsdag) laatste dag van je Inca Trail
    Na een vroeg ontbijt wandel je omhoog naar de ingang van de Machu Picchu, de verloren stad van de Inca’s. Je hebt hier een twee uur durende tour met een gids. Daarna kun je zelf nog ronddwalen in, op en tussen de opgravingen. Je loopt naar beneden naar het dorp Aguas Calientes waar je een late lunch kunt nemen of in de warmwaterbronnen (Aguas calientes betekend ‘heet water’) je getergde beenspieren kunt verwennen (niet inclusief). Je reist terug per bus naar Cusco. Einde Inca Trail.

Eind van de Spaans & Avontuur Vrijwilligerswerk trip van 7 weken.

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen in Midden en Zuid Amerika.

Back to Top