Learn Spanish in Latin America

Spaans & Avontuur Guatemala

Spaans leren & chillen aan het strand van Monterrico (E1190)

Drie weken Spaans leren in Antigua en de laatste week aan het strand vanKiosk in Monterrico
Monterrico. De eerste drie weken zijn gelijk aan de Spaans & Avontuur Guatemala / Honduras trip maar bij deze reis hebben we een week Spaans aan het strand toegevoegd met wel heel mooie accommodatie direct aan het strand. Ja iedereen wil wel als afsluiting een week aan het strand maar niet iedereen wil leren duiken vandaar deze nieuwe, goedkopere optie om in Guatemala Spaans te leren aangevuld met veel excursies en activiteiten.  Lekker een laatste week aan het strand chillen en toch gewoon doorgaan met je Spaanse lessen. We hebben in Monterrico twee excurses toegevoegd en uiteraard een entree bewijs van het wel heel bijzondere schildpadden opvang centrum. Ga erheen neem een kijkje en als je geluk hebt kan je de vrijlating van de jonge schildpadjes zien. Lekker goedkoop!

Antigua
Je krijgt drie weken Spaanse prive-les in Antigua, Guatemala. Tijdens deze weken met Spaanse les heb je dagelijks activiteiten. Hiernaast fotos’ s van chocolade maken en weeflessen, beide op traditionele Indiaanse wijze. In de twee tussenliggende weekenden doe je hele gave excursies. Het eerste weekend staat geheel in het teken van de vulkaan Acatenango. Je kampeert onderweg en wandelt naar de top van de vulkaan die bijna op 4000 meter ligt. Het is een vulkaan in ruste, dus geen gevaar voor lava stromen die je overigens wel regelmatig kan zien op de nabij gelegen vulkaan Fuego. Let wel voor deze hike dien je te beschikken over zowel een hele behoorlijke lichamelijke conditie als een dikke winterjas want het kan op 4000 meter hoogte `s nachts tegen het vriespunt zijn. Wij regelen een dikke jas, musts en wanten voor je dus die hoef je niet mee te nemen, alleen maar even op te halen bij onze representante in Antigua. Je kampeert onderweg, voor tenten wordt gezorgd.Vulkaan Acatenango Je draagt je eigen bagage, alleen wat je nodig hebt voor deze excursie,  en een deel van de kampeerspullen in je eigen rugzak. Als deze weekendtrip te zwaar voor je zou zijn laat ons weten dan kunnen we in overleg een andere activiteit toevoegen aan je reis.
Het 2e weekend ga je op zaterdag met een minibusje op excursie naar het meer van Atítlan. Er wordt onderweg naar Panajachel gestopt voor ontbijt. Je lunch is niet inclusief.
Vanuit Panajachel maak je een boottocht op Lago de Atítlan en bezoekt de volgende plaatsen: San Juan la Laguna, San Pedro de Atítlan en Santiago de Atítlan. Overal heb je ongeveer anderhalf uur de tijd om rond te kijken; in Santiago is een grote kunstnijverheid markt die echt de moeite waard is. Aan het einde van de dag reis je weer terug en wordt in Antigua afgezet. De trip wordt begeleid door een tweetalige gids.
Op de zaterdag na de lessen vertrek je met een shuttle busje om 8 uur naar Monterrico waar je dik 2 uur later aankomt. Hier heb je een heel weekend vrij aan het strand!

Monterrico dorp en accommodatie mogelijkheden

In dit slaperige dorpje aan de Pacifische kust is het goed relaxen. Aan het strand!
Veel weggetjes zijn niet geasfalteerd, je sloft er gewoon door het strandzand. In het weekend is het drukker als er Guatemalteken uit de hoofdstad komen maar door de week is het rustig in Monterrico.
We hebben hier gekozen voor hele mooie accommodatie in Villa Tortugas, direct aan het strand. De accommodatie bevindt zich 2 kilometer buiten het dorp. Dat zijn 20 minuten lopen of 10 minuten fietsen op de fiets die door de school ter beschikking wordt gesteld.paardrijden aan het strand
Wil je liever in het dorp verblijven b.v. omdat je veel uit wilt gaan of omdat je meer van de Guatemalateekse cultuur wilt meemaken kies dan voor de optie om bij een gastgezin te verblijven waar je 3 maaltijden per dag hebt. Je betaald dan E15 extra maar hebt wel 3 maaltijden per dag inclusief behalve op zondagen. Let op dit is wel eenvoudige Guatemalateekse accommodatie. Ook al heb je je maaltijden inclusief ga zeker een keertje een pizza eten bij Johnny’s aan het strand, echt bijzonder, foto hieronder,Tortugario Monterrico in het weekend zit die tent nokvol! Ook een gezellige stek voor een biertje na een middagje stand.
We hebben toegevoegd aan je pakket een uur paardrijden langs het strand, nee je hoeft geen volleerd paardrijder te zijn. Vooraf wordt je naar je ervaringgevraagd en wordt een passend paard gekozen.
Je maakt ’s ochtends vroeg een boot trip door de mangrove waar je zeker kaaimannen te zien krijgt en verschillende vogelsoorten. Je krijgt een entree bewijs voor een bezoek aan het Tortugario daar worden  schildpad eieren hen gebracht die op strand worden gevonden. Ze komen onder ideale omstandigheden uit en het is natuurlijk leuk als je op een moment daar bent dat de schildpadjes worden vrijgelaten (zie foto rechtsonder).

Villa Tortugaslekker in een hangmatje je huiswerk makenStad Monterricobaby leatherback schildpadjes

 

 

 

De prijs van deze Spaans & Avontuur trip Guatemala is E1190. Inclusief is:

– Drie weken prive-les Spaans, 4 uur per dag in Antigua en 20 overnachtingen in de studenten residentie waar je je eigen slaapkamer hebt en dagelijks ontbijt van maandag t/m zaterdag. Standaard zijn de overnachtingen van zondag tot zaterdag. Arriveer je zaterdag al dan boeken we 1 nacht extra voor je, kosten E16.
– Hike weekend op de vulkaan Acatenango. Je slaapt in een gedeelde tent en alle maaltijden en een gids zijn inbegrepen. Wel dien je een entree te betalen bij het park dat is niet inclusief en kost 50 Quetzales (E6).
– Dagexcursie naar het meer van Atítlan met boottocht, ontbijt, gids en vervoer van en naar Antigua met minibusje.
– Transport op zaterdagochtend van Antigua naar Monterrico, je wordt bij je accommodatie opgehaald. Je hebt een lekker vrij weekend aan het strand.
– Maandag start je week met Spaanse lessen, priveles 4 uur per dag, dan wel op de school danwel in je accommodatie als je voor accommodatie voor in Villa Tortugas kiest. Ga je voor gastgezinverblijf dan zijn je Spaanse lessen op de school.
– 7 nachten accommodatie: standaard gedeelde kamer in Villa Tortugas.
– 2 excursies: paardrijden langs het strand en een boottocht vrog in de ochtend door de mangrove.
– Entree bewijs voor het schildpaddenopvangcentrum.

Deze trip kan ieder weekend in het jaar starten.

Niet inbegrepen:
– Transport van de luchthaven in Guatemala City naar je accommodatie in Antigua.
Optioneel toe te voegen voor E35.
– Maaltijden op zondagen in Antigua en in Monterrico als je daar gastgezinverblijf kiest. Ga je voor accommodatie in Villa Tortugas dan zijn daar de hele week geen maaltijden inclusief
– Transport van Monterrico naar…we kunen transport naar Antigua of luchthaven voor je regelen als je meteen na de reis naar huis zou vliegen.
– Uitgaven van persoonlijke aard.
– Reserveringskosten E35

Letop: Groot voordeel van deze reizen is dat ze geen minimaal aantal deelnemers kennen, dus nooit worden afgezegd, ze gaan altijd door! Wel kan het zijn dat een populaire reis vol zit dus wacht niet langer dan nodig met reserveren!

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen.

Back to Top