Learn Spanish in Latin America

Spaans & Avontuur Guatemala / Honduras

Spaans leren & duikenSpotted eagle Ray
(E1575 incl. PADI en vlucht)

Wil je Spaans leren en duiken in de Caribische zee? Zwemmen met tijgerhaaien en bijvoorbeeld een gevlekte adelaar rog? We hebben twee hele leuke bestemmingen samengevoegd:
Spaans leren doe je op een school in het cultuurrijke stadje Antigua, eens de hoofdstad van Guatemala*. Duiken doe je in de Caribische zee rond het Hondurese eiland Utila. Hier bevindt zich het op één na grootste rif van de wereld, het `Meso American Barrier Reef`.
Je krijgt drie weken Spaanse prive-les in Antigua, Guatemala. Tijdens deze weken met Spaanse les heb je dagelijks activiteiten. Hiernaast fotos’ s van chocolade maken en weeflessen, eide op yaditionele Indiaanse wijze. In de twee tussenliggende weekenden doe je bijzondere excursies. Het eerste weekend staat geheel in het teken van de vulkaan Acatenango. Je kampeert onderweg en wandelt naar de top van de vulkaan die bijna op 4000 meter ligt. Het is een vulkaan in ruste, dus geen gevaar voor lava stromen die je overigens wel regelmatig kan zien op de nabij gelegen vulkaan Fuego. Let wel voor deze hike dien je te beschikken over zowel een hele behoorlijke lichamelijke conditie als een dikke winterjas want het kan op 4000 meter hoogte `s nachts tegen het vriespunt zijn. Wij regelen een dikke jas, musts en wanten voor je dus die hoef je niet mee te nemen, alleen maar even op te halen bij onze representante in Antigua. Je kampeert onderweg, voor tenten wordt gezorgd.Vulkaan Acatenango Je draagt je eigen bagage, alleen wat je nodig hebt voor deze excursie,  en een deel van de kampeerspullen in je eigen rugzak. Als deze weekendtrip te zwaar voor je zou zijn laat ons weten dan kunnen we in overleg een andere activiteit toevoegen aan je reis.
Het 2e weekend ga je op zaterdag met een minibusje op excursie naar het meer van Atítlan. Er wordt onderweg naar Panajachel gestopt voor ontbijt. Je lunch is niet inclusief. IMG_1729Vanuit Panajachel maak je een boottocht op Lago de Atítlan en bezoekt de volgende plaatsen: San Juan la Laguna, San Pedro de Atítlan en Santiago de Atítlan. Overal heb je ongeveer anderhalf uur de tijd om rond te kijken; in Santiago is een grote kunstnijverheid markt die echt de moeite waard is. Aan het einde van de dag reis je weer terug en wordt in Antigua afgezet. De trip wordt begeleid door een tweetalige gids.
Na je 3e lesweek heb je op zaterdag een vrije dag in Antigua want zondag wordt een lange reisdag waarin je naar Utila reist. Je vliegt, reist in een bus en eindigt de reis met een boottocht. Je wordt op zondag vroeg opgehaald bij je gastgezin en naar de luchthaven gebracht. Je vliegt naar San Pedro Sula in Honduras. honduras-keyDe trip naar Utila wordt dus gedeeltelijk gevlogen om je een busrit van 13 1/2 uur te besparen en op dezelfde dag aan te kunnen komen op het tropische eiland Utila. Utila vormt een leuke verrassing na een paar weken verblijf in Guatemala op een hoogte van 1600 meter. Na aankomst per vliegtuig in San Pedro Sula in Honduras begeef je je naar de busstop op de luchthaven waar je om 10.50 in de bus stapt naar La Ceiba, wij regelen die busrit voor je. De bus is een luxe touringcar. Aankomst in La Ceiba rond 15.00 bij de pier waar de boot klaarlicht die je naar Utila vaart. Koop bij de pier zelf je ticket dat kost $25 enkele reis. De boottocht duurt iets meer dan een uur. In Utila loop je naar de duikschool waar je 7 nachten accommodatie hebt in een gedeelde kamer met andere duikers, erg gezellig! De volgende dag start of je PADI cursus of beginnen je boot duiken.

honduras-wit-strandDe beste tijd om te duiken is in de middag, de duikschool organiseert altijd 2 duiken in de middag op verschillende heel interessante duiklocaties. Je kunt ook 2 duiken inwisselen voor een nachtduik. Wil je een andere duikcursus doen zoals bv je `Advanced cursus` of `Rescue cursus` laat ons weten dan informeren we bij de duikschool naar de mogelijkheden. Deze zeer professionele duikschool biedt alle mogelijke duikcursussen! We bespreken dus even hoe je je duikweek wilt invullen en zonodig passen we de prijs aan.

* Dat het nog steeds de plaats is waar je de beste prijs / kwaliteit verhouding hebt voor je Spaanse lessen, is mooi meegenomen.
Letop: Groot voordeel van deze reizen is dat ze geen minimaal aantal deelnemers kennen, dus nooit worden afgezegd, ze gaan altijd door! Wel kan het zijn dat een populaire reis vol zit dus wacht niet langer dan nodig met reserveren!

De prijs van deze Spaans & Avontuur trip Antigua / Utila is E1575 en inclusief is:
– Drie weken prive-les Spaans, 4 uur per dag in Antigua en 20 overnachtingen in de studenten residentie waar je je eigen slaapkamer hebt en dagelijks ontbijt van maandag t/m zaterdag. Standaard zijn de overnachtingen van zondag tot zaterdag. Arriveer je zaterdag al dan boeken we 1 nacht extra voor je, kosten E16.
– Hike weekend op de vulkaan Acatenango. Je slaapt in een gedeelde tent en alle maaltijden en een gids zijn inbegrepen. Wel dien je een entree te betalen bij het park dat is niet inclusief en kost 50 Quetzales (E6).
– Dagexcursie naar het meer van Atítlan met boottocht, ontbijt, gids en vervoer van en naar Antigua met minibusje.
– Transfer van Antigua naar de luchthaven van Guatemala City voor de vlucht vanuit San Pedro Sula.
– Enkele vlucht van Guatemala City naar luchthaven van San Pedro Sula.
– Busrit van luchthaven San Pedro Sula naar La Ceiba.
– 7 nachten accommodatie in een gedeelde kamer in de duikschool.
– Naar keuze PADI-cursus of 10 bootbuiken bij de duikschool.

Deze trip kan ieder weekend in het jaar starten.

Niet inbegrepen:
– Transport van de luchthaven in Guatemala City naar je accommodatie in Antigua.
Optioneel toe te voegen voor E35.
– Boottrip van La Ceiba naar Utila. Retourtje kost $50. Terplekke bij de pier kopen.
Boot vertrekt om 9.30 en 16.00 / 16.30.
– Maaltijden op zondagen in Guatemala, tijdens de reisdag naar Utila en op Utila.
– Transport van Utila naar Guatemala in geval je daar vandaan terug vliegt naar Nederland.
We kunnen voor E75 een bustransport van La Ceiba naar Antigua voor je regelen, een nacht in een hotel in Antigua voor E22 en transport naar de luchthaven van Guatemala voor E35.
– Uitgaven van persoonlijke aard.
– Reserveringskosten E35

 

 

Back to Top