Learn Spanish in Latin America

PERU VRIJWILLIGERSWERK

We werken sinds kort met een nieuw project in een buitenwijk van Cusco, San Jeronimo. Het is een middag opvang van kansarme kinderen in de leeftijd van een paar maanden tot 13 jaar. Voor velen dus een ‘naschoolse opvang’. De kinderen zijn van 15.00 tot 18.00 in het project aanwezig (maandag t/m vrijdag) en worden op een leuke en zinvolle manier beziggehouden.
1 x per week krijgen ze een gezonde maaltijd, het streven is dat iedere dag te doen maar daar is nog niet voldoende geld voor beschikbaar. De schoolgaande kinderen worden geholpen met huiswerk maken en doen spelletjes of sport. Er zijn tussen de 25 en 30 kinderen en in het huis zijn verschillende kamers waarin de kinderen worden verdeeld afhankelijk van leeftijd en wijze waarop ze worden bezig gehouden. Op iedere kamer zit minimaal 1 vrijwilliger, liever twee.
Naast helpen met huiswerk maken en Engelse les geven kan je als vrijwilliger denken aan yoga, theater, sport, spel, dans, handenarbeid om mee te werken. Op de vrijdagen gaan alle kinderen naar een speeltuin waar ze zich goed kunnen uitleven en wat extra’s krijgen als fruit, vers sap en brood. Ja brood is bijzonder in Peru! Tortilla’s worden dagelijks gegeten.

Voorlopig zal je in Cusco, bijvoorbeeld in de accommodatie van school, kunnen verblijven tijdens je werk. De reis van centrum Cusco naar het project duurt 40 minuten en kost E0,20 met de bus. (goede regelmatige busverbinding, iedere 10 minuten).
Maar er wordt op dit moment een onderkomen gebouwd voor vrijwilligers, gelegen tussen het centrum van Cusco en het project. Hier kunnen vanaf maart 2018 vrijwilligers slapen tegen een heel redelijke vergoeding. Afstand centrum Cusco naar accommodatie 25 minuten, accommodatie naar project 15 minuten.Geweldig Project in Cusco, Peru

Het project is in opbouw, hier is nog alle hulp welkom om de kinderen leuk en zinnig bezig te houden en te verzorgen.
Vrijwilligers met de volgende opleidingen, werkervaringen of interesses kunnen hier nog wat meer gericht aan de slag: sociaal werkers, psychologie, marketing, onderwijs, en bouw. Minimale deelnametijd in dit project is 2 weken maar uiteraard liever langer!

De school in Cusco waar we mee werken biedt daarnaast veel verschillende vrijwilligerswerk mogelijkheden. Standaard bestaat er een minimale deelnametijd aan een project van 4 weken. Daarnaast wordt je geacht een eenvoudig gesprekje te kunnen voeren met de mensen met wie je gaat werken. Natuurlijk wil je ook kunnen communiceren met de andere werkers in het project. Voor sommige vrijwilligerswerk projecten dient je niveau van Spaans nog iets hoger te zijn. Stuur ons je C.V. zodat we je opleiding en werkervaring kunnen beoordelen. Daarnaast verwachten we van je een kort tekstje waarin je beschrijft wat je zou willen doen en wat jouw verwachtingen zijn.

De indiaanse mensen in en om Cusco hebben nog steeds een achterstandspositie. Jongeren Engels leren of leren met een computer omgaan helpt hen een betere positie in de maatschappij te veroveren. Daarom is in Peru vrijwilligerswerk doen erg zinvol.

 

Peru vrijwilligerswerk – Kleine kleuterschool in achterstandswijk van Cusco.
Soort werk: – Brandwonden- en trauma afdeling van een ziekenhuis.
– Kliniek voor geestelijk- en lichamelijk gehandicapte kinderen.
– Project voor na-schoolse opvang van kansarme kinderen.
– Begeleiding en scholing van kansarme jong- volwassenen.*
– Begeleiding en scholing van alleenstaande moeders.*
– Bejaardenopvang.
– Rehabilitatie centra voor jonge criminelen, drugsverslaafden.*
– Opvang in ‘blijf-van-mijn-lijf huizen’.*
* specifieke opleiding en / of werkervaring voor dit vrijwilligerswerk in Peru is een voorwaarde.
– Werken in het regenwoud in Manu Nationaal Park. Het kost E500 maar daarvoor krijg je transport van Cusco naar het project en terug (9 uur met een bus) een een maand accommodatie in een tent en maaltijden. Heel redelijk dus! Je werk kan onder meer bestaan uit het aanplanten van bomen (herbebossing), het open houden van de paden, helpen bij constructie van houten gebouwtjes, inventariseren van planten- en diersoorten in de regio, helpen bij het oogsten van gewassen, koken, helpen drinkwater voorzieningen te creëren. We hebben een folder, vraag ons erom!

Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét Spaanse lessen.

Back to Top