Learn Spanish in Latin America

ECUADOR VRIJWILLIGERSWERK, NIET GRATIS MAAR VOOR WEINIG GELD ACCOMMODATIE EN MAALTIJDEN!

Wil je in Ecuador vrijwilligerswerk doen? Als je naar projecten op internet gezocht hebt ben je vast teleurgesteld. Projecten in Ecuador vragen grote bedragen om er te mogen werken. Wij bieden uiteenlopende mogelijkheden.

A De scholen in Montañita en Manta vragen een kleine vergoeding van eenmalig $30 om het werk voor je te regelen, $50 voor een project op medisch gebied. Daarnaast is er een verplichte donatie aan het project van $35 voor 2 weken voor alle projecten behalve voor de klinieken is dat $50. Dit geld wordt beheerd door de school en hiervan worden dingen aangschaft die het project nodig heeft. Op de school in Montañita is een full time vrijwilligerswerk coördinator aangesteld, Ronny. Hij informeert en begeleidt je bij je werk. In deze projecten kan je al starten met weinig Spaanse kennis en werk je nooit meer dan 4 uur per dag. Voordeel hiervan is dat je tegelijkertijd je Spaanse lessen kan hebben en kan werken.

B In het Amazone gebied van Ecuador kan je in de plaats Ahuano werken en wonen bij een gastgezin. De school is net wat te ver weg om iedere dag heen en terug te reizen naar het project van je keuze in Ahuano. Je kan dan in een gastgezin in het dorp verblijven om niet de transporttijd en -kosten te hebben dagelijks, uiteraard als je Spaans op niveau is. Een gastgezin verblijf met 2 maaltijden per dag kost E130 per week in Ahuano. Je hebt je eigen kamer en kan gebruik maken van een leuk balkon met uitzicht over de rivier. Klik hier voor vrijwilligerswerk in Ahuano in de Amazone jungle van Ecuador.

C Er zijn twee natuur projecten die voor weinig geld accommodatie en maaltijden bieden. De eerste is AmaZOOnico waar je met dieren werkt. Kosten $250 per maand waar je alle maaltijden en accommodatie voor krijgt. Kijk maar even op hun site voor meer info. Het andere project heet Jatun Sacha, een 2250 hectaren groot gebied. Het is een biologisch instituut voor bebossing en conservering van het oerwoud. Dit project vraagt $550 voor accommodatie en maaltijden. Hieronder vindt je meer info over deze twee projecten.

Ecuador vrijwilligerswerk: pelikaan met gebroken vleugel wordt behandeld in projectGeredde pinguin in project Aquarium ValvidaVrijwilligerster in crecheVrijwilligerswerk Ecuador: project van lagere school in Montañita: feestdag met optocht!

 

 

Naam Aquarium Valdivia
Plaats Het project wordt verplaatst en zal zich dan niet meer in de plaats Valvidia bevinden maar dichter bij Montaňita, in Manglaralto. 10 busminuten verwijderd van Montaňita. Buskosten $1 per dag.
Omschrijving In dit zee aquarium worden zieke- en gewonde dieren opgevangen. Een lokale duikorganisatie komt ze tegen tijdens duiken. Er worden o.a. pinguïns, pelikanen, zeehonden, schildpadden behandeld en tijdelijk gehuisvest. De bedoeling is dat de dieren teruggezet kunnen worden in zee en dat is in de meeste gavallen ook zo.
Ecuador vrijwilligerswerk Voeden van de dieren, schoonmaken van de verblijven.
Minimum  Minimaal 2 weken beschikbaar
Spaans Vanaf beginnerplus niveau
Uren Het leukste werk is in de ochtenden. Je kunt hier 2 tot 4 uur per dag werken en dat valt dus goed te combineren met lessen in de middagen. Maar als je hele dagen wilt werken na je Spaanse lessen kan dat uiteraard ook.
Naam Ecological Club
Plaats In hetzelfde project als hierboven beschreven, 10 busminuten verwijderd van Montaňita.
Omschrijving Kinderopvang. Schoolkinderen gaan in de middag naar Aquarium Valdivia en  helpen  mee met het voeden van de dieren of het schoonmaken van het strand. Er worden ook Engelse lessen en sportlessen gegeven. Daarnaast is er huiswerkhulp voor de kinderen.
Ecuador vrijwilligerswerk  Helpen de kinderen te begeleiden dan wel in het zeeaquarium dan wel met de lessen of de huiswerkbegeleiding.
Minimum Minimaal voor 4 weken beschikbaar. Werken in de ochtenden valt goed te combineren met Spaanse lessen in de middagen. Hele dagen werken na je Spaans lessen is uiteraard ook mogelijk.
Spaans Beginne-plus niveau
Naam Creche
Plaats Manglaralto, 40 minuten lopen over strand of 5 minuten met de bus $1 per dag buskosten.
Ecuador vrijwilligerswerk  Helpen de kinderen van 8 maanden tot 4 jaar te verzorgenCreche Manglaraltoen te begeleiden. Kinderopvang is gratis in Ecuador! Alle scholing trouwens ook: van creche tot en met de universiteit. Er zijn hier voldoende spelletjes en leermiddelen aanwezig.
Minimum Minimaal 2 weken beschikbaar.
Spaans Beginner-plus niveau, je mag al starten met werken na 1 week les maar het is wel aan te bevelen dat je daarna nog wel even doorgaat met je lessen.
Naam Lagere- en middelbare school
Plaats Montaňita, loopafstand van je accommodatie
Ecuador vrijwilligerswerk  Leeftijden kinderen: 4 tot 16 jaar. Je kunt de kinderen naast het normale lesprogramma Engelse les, sport- of handvaardigheid lessen geven. Letop: je helpt dus niet een docent maar organiseert en geeft je eigen workshops.
Spaans Beginner-plus niveau.
Minimum Minimaal 2 weken beschikbaar.
Naam Kliniek
Plaats In Montanita en in Manglaralto.
Omschrijving In de klinieken kan je de artsen en verpleging bijstaan. In Montaňita worden patienten ook opgenomen in Mangatalto niet. Medisch zorg is gratis in Ecuador.
Ecuador vrijwilligerswerk Afhankelijk van je opleidingsniveau, ervaring en de duur van je verblijf help je hier mee aan de verzorging en behandelijng van patienten.
Minimum  Minimaal 2 weken beschikbaar liever langer. Je dient medicijnen te studeren of arts danwel verpleger te zijn.
Spaans Vanaf midden niveau
Uren Vier uur per dag in ochtenden of middagen.

 

Naam AmaZOOnico
Plaats Het project bevindt zich aan de Rio Napo vlakbij de school.
Omschrijving Hier worden door de politie geconfisqueerde dieren geplaatst. Dit omdat er een levendige handel is in wilde dieren die veelal naar Amerika gaan en daar voor grof geld verkocht worden. Een aapje doet al snel $10.000. Sommige dieren worden na behandeling direct teruggezet in de jungle, anderen zijn mishandeld of ziek en moeten langer in het centrum blijven. Zo was er toen nik het project bezocht een capucijner aapje dat in een restaurant gewerkt heeft en heel goed tafels kon afruimen…Sommige dieren zijn teveel aan mensen gewend en kunnen niet meer worden terug gezet in de natuur en leven permanent in het project. Je betaald $250 per maand en daarvoor heb je al je maaltijden en je accommodatie dat in overleg een kamer alleen of een gedeelde kamer kan zijn.
Ecuador vrijwilligerswerk Voeden van de dieren, schoonmaken van de verblijven. Doorgaans zijn er 15 vrijwilligers in dit project.
Minimum  Minimaal 8 weken beschikbaar maar 4 weken is mogelijk in de maanden december, juni, juli en augustus.
Spaans Vanaf beginnerplus niveau
Uren Je werkt van 7am tot 5pm vijf dagen in de week. Het werk is zwaar, er is geen warm water in de douches en ja er zijn muggen maar geen malaria in dit gebied.
ocelotten TapirWol aap bij project amaZOOnico
Naam Jatun Sacha
Plaats Vlakbij Tena. Je woont op het project met andere vrijwilligers, meestal een stuk of 5.
Omschrijving Iedere dag heb je een andere klus en het werk staat vast. Op maandagen loop je rond de grenzen van het park met een ranger om te inspecteren of er illegaal hout is gekapt. Dinsdags werk je in de botanische tuin, woensdagen worden de paden van de botanische tuin onderhouden, donderdagen geef je les aan schoolkinderen hoe mest gemaakt wordt, vrijdags krijg je een tour in de omgeving. Dagelijks help je de dieren eten te geven dat zijn de caipibarra`s, de kippen en de wilde zwijnen.
Ecuador vrijwilligerswerk  Er zijn ook mogelijkhgeden voor Engelse lessen geven in Misuhualli maar het is me onbekend waar je dan zou slapen en eten.
Minimum Minimaal 2 weken beschikbaar. Je betaald voor 4 weken $550 Blijf je maar 2 weken dan kan dat maar dan zijn de kosten van je kamer en de maaltijden $350.
Spaans Beginner-plus niveau
Naam Lagere school
Plaats Ahuano
Ecuador vrijwilligerswerk  Engelse les geven
Minimum Minimaal 2 weken beschikbaar.
Spaans Beginner-plus niveau, je mag al starten met werken na 2 weken Spaanse les maar het is wel aan te bevelen dat je daarna nog wel even doorgaat met je lessen.
Naam Kinderopvang
Plaats Ahuano
Ecuador vrijwilligerswerk  Leeftijden kinderen: 2 tot 6 jaar. Spelletjes doen, helpen met voeden, verschonen etc.
Spaans Beginner-plus niveau.
Minimum Minimaal 2 weken beschikbaar.
Ga terug naar de Homepage om te zien hoe de site is opgebouwd in Spaanse lessen, vrijwilligerswerk, en reizen mét en zonder Spaanse lessen.
Back to Top