Learn Spanish in Latin America

LANDINFO ARGENTINIË

buenos aires-tango op straatArgentinie, met als hoofdstad Buenos Aires, is na Brazilië het grootste land van Zuid-Amerika en heeft een heel divers landschap. Er is tropisch regenwoud, woestijn, savanne, hooggebergte en de typisch Argentijnse pampa. Het land is meer dan dertig nationale parken rijk en de meeste liggen aan de westkant in de Andes. Je kunt er wandelen, bergbeklimmen of skiën. Op de pampa’s en in de Andes kom je veel guanaco’s en vicuñas tegen. Beiden zijn familie van de lama. Argentinië heeft meer te bieden dan natuur alleen. De tango en de stoere gaucho’s op de pampa. De legendarische Carlos Gardel, en niet te vergeten Eva Perón, die in Evita, gespeeld door Madonna opnieuw leven werd ingeblazen.

Watervallen van Iguazú

Gelegen op het drielandenpunt van Argentinië, Brazilië en Paraguay vormen de watervallen van Iguazu een absolute trekpleister in Argentinië. Je kunt de imposante watervallen van 70 meter hoog en 2 kilometer breed vanaf zogenaamde ‘catwalks’ zien. Droog blijven zal je niet lukken! Vanuit Puerto Iguazú in Argentinië ben je in dertig minuten met de bus bij de grens van Brazilië waar je de watervallen van een andere kant kunt zien. Als de zon schijnt staan overal regenbogen en kleine zwarte vogeltjes duiken voor voedsel pijlsnel het water in en uit. Met een beetje geluk zie je toekans en je kunt hier ook een jungletocht maken.

De pampa

In een weekend kun je het leven van de gaucho’s op de pampa prLamaoeven in San Antonio de Areco. Vanuit Buenos Aires duurt de busrit dik een uur. Een andere bezienswaardigheid buiten Buenos Aires is de bedevaartplaats Luján Hier hangt een schilderij van de beschermheilige van Argentinië in de gotische basiliek. Jaarlijks wordt zij door 4 miljoen Argentijnen met een bezoek vereerd. Vanuit Buenos Aires kun je per boot in 3 uur naar Montevideo in Uruguay. Het vuilnis wordt daar nog opgehaald met paard en wagen. De meeste auto’s zijn 50 jaar oud.

De bevolkingsopbouw van Argentinië

Ongeveer 85% van de Argentijnse bevolking is blank. De meeste Argentijnen zijn nakomelingen van Europese immigranten, vooral Spanjaarden en Italianen. In de 16e eeuw kwamen de Spaanse kolonisten naar de ‘nieuwe wereld’ en brachten infectieziekten mee. De geïsoleerd levende indianen waren niet tegen pokken, mazelen en tyfus bestand. In 1850 woonden er nog maar een half miljoen indianen in Argentinië, voornamelijk in Vuurland. De Vuurlanders liepen zelfs in de ergste koude zonder kleding rond. Zij werden door de Engelse kolonisten gedwongen kleding te dragen die in Engeland voor hen was ingezameld. Deze kleding was geïnfecteerd met ziektekiemen en het dragen van kleding taste bovendien het natuurlijk afweersysteem aan. Hierdoor overleden velen van hen aan griep en longontsteking. De kleine groep overgebleven indianen leeft nu nog hoofdzakelijk in Vuurland.

Activiteiten Argentinië

 • Leer tango dansen.buenos aires-Estacion Constitucion
 • Bezoek de watervallen van Iguazú.
 • Bezoek het centrum van het merengebied in de Andes: San Carlos de Bariloche. Hier kun je skiën, boottochten maken, vissen, wandelen en bergbeklimmen.
 • Het skigebied Gran Catedral heeft een hoogte verschil van 1000 meter; beste tijd: mid juni tot eind september. Goedkope liftpassen en materiaalhuur in vergelijk met Europa.
 • Bezoek het natuurreservaat op het schiereiland van Valdéz (Patagonië) met de pinguín kolonies, zeeleeuwen en walrussen.
 • Bezoek het strand van Mar del Plata van november tot april.
 • Ga als wandelaar naar Cordobá waar je in de bergen rondom mooie wandelingen kunt maken en oude pittoreske dorpjes kunt bezoeken. Posada las Perdices is een voorbeeld van een estancia, een oude boerderij, die als hotel is omgetoverd.
 • Ga in onze winter naar de ’s werelds meest zuidelijk gelegen stad: Ushuaia op Tierra del Fuego (Vuurland).

PLAATSINFO BUENOS AIRES

San TelmoVeertig procent van de bevolking van Argentinië woont in de hoofdstad. Vanwege de sterke greep op de rest van het land kreeg de stad de bijnaam ‘el pulpo’, de octopus. Buenos Aires is door de grote influx van Europese immigranten een kosmopolitische stad.Wanneer je de drukte van de stad in het weekend wilt ontvluchten dan kun je met de bus naar de plaats Tigre aan de Río de la Plata. Hier vandaan vertrekken boten naar het eiland Martín García waar je een rustig weekendje kunt doorbrengen.

Verschillende wijken in Buenos Airesbuenos aires-san telmo

In het chique stadsdeel Belgrano bevinden zich de buitenlandse ambassades en universiteiten. De statige huizen zijn in Franse koloniale stijl en er zijn veel interessante musea in de buurt (entree $1, vaak met gids). Iedere wijk heeft zijn eigen charme. Zoals ‘La Boca’ waar de huizen felle, gekke kleurtjes hebben en waar kunstenaars op straat schilderen en hun werk uitstallen. In de wijk ‘San Telmo’ wordt de tango nog steeds op straat gedanst. Hier zijn leuke antiek winkeltjes en er wonen veel artiesten. Op zondag is er een markt.
In de dure wijk Recoleta ligt Eva Perón begraven op het ‘waanzinnige’ Cementerio de Recoleta. Hier liggen veel beroemdheden in miniatuurkerkjes begraven.

Subte in Buenos AiresVervoer

De Subte, dat is de metro in de hoofdstad, brengt je snel in alle delen van de stad. Een kaartje kost onafhankelijk van de afstand die je in Buenos Aires aflegt, 0.45 euro.

Activiteiten Buenos Aires

 • In het ‘Microcentrum’ vind je gebouwen uit de negentiende eeuw, net als in oude Europese hoofdsteden.buenos aires-souvenirs
 • Er zijn verschillende interessante musea ook in het centrum (Museo de Arte Hispano-Americano, Museo Histórico, Museo de la Dirección Nacional del Antartico).
 • Het theater district in Buenos Aires is gecentreerd rond Corrientes. Hier zijn veel boekwinkeltjes en de bekende obelisk.
 • Als je de drukte van de stad wilt ontsnappen wandel dan naar één van de vele parken en oefen je Spaans. Je komt heel makkelijk in gesprek met jongeren uit Buenos Aires.
 • Bezoek het traditionele, klassieke Café Tortoni op Av. de Mayo 829, ook voor jazz muziek en tango.
 • Muzikanten op straat in San Telmo spelen tangomuziek. Ja je zal hier ook tango dansers op straat tegenkomen.
 • Ga vrijdag of zaterdagavond naar `Confiteria Ideal` op Suipacha om te kijken naar tango in een stijlvolle, authentieke, entourage.
 • Zin in een weekenduitstapje? Bezoek het koloniale dorpje San Antonio de Areco om te paardrijden, wandelen, fietsen en lekker eten op het platteland.

Online gratis Spaanse les:

Info over Argentinie of Argentijnse cultuur:

Hotels:

Argentijnse krant (Engels):

(Engels)

Back to Top